Monthly Archives: maig 2013

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DESALLOTGEN UN IMMOBLE OCUPAT AL CARRER NOU DE LA RAMBLA

28/05/2013
Els Mossos d’Esquadra desallotgen un immoble ocupat al barri del Poble-sec

Agents dels Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest matí, per ordre del jutjat d’Instrucció número 17 de Barcelona, diversos pisos d’una finca situada al carrer Nou de la Rambla, 174, al barri del Poble-sec. En total 6 pisos d’aquest immoble estaven ocupats de forma il·legal per diverses persones, la majoria dels quals tenen nombrosos antecedents policials per delictes contra el patrimoni i de salut pública. Els desallotjats utilitzarien aquestes vivendes per refugiar-se després de cometre activitats delictives o per amagar objectes procedents de robatoris o furts. Aquesta situació havia generat nombroses queixes per part de veïns de la zona que havien denunciat reiteradament situacions d’inseguretat arran de la constant presència d’aquestes persones especialitzades en furts i estrebades de bosses de mà. La propietat de la finca té alguns pisos que estan llogats i altres que estan ocupats de forma il·legal.

Precisament, un dels ocupants va cometre el més d’abril passat un robatori amb violència mitjançant escanyament de la víctima, que el va perseguir fins que aquest es va refugiar en aquesta finca. No obstant això va ser reconegut fotogràficament i va se detingut pels Mossos d’Esquadra el passat dia 20 d’abril.

Un cop s’han desallotjat totes les persones, els Mossos d’Esquadra han lliurat la propietat dels pisos al seu legítim propietari. Cal tenir en compte, que prèviament al desallotjament, a instàncies del jutge que porta el cas, els mossos van comunicar als seus ocupants que havien d’abandonar voluntàriament aquest immoble.

En el moment del desallotjament, a l’interior de l’immoble hi havia 12 persones, la majoria de les quals tenien nombrosos antecedents per il·lícits contra el patrimoni. El dispositiu policial ha permès que aquestes persones hagin pogut recollir les seves pertinences i hagin pogut abandonar els pisos amb total tranquil·litat.

PASSEJADA POPULAR: “EL NOSTRE BARRI ÉS UNA JOIA”

Hola a tothom,

Ens complau convidar-vos a la passejada que organitzem des de la Comissió de Convivència del Pla Comunitari: “El nostre Barri és una joia!!”

La passejada serà aquest proper DIUMENGE 26 DE MAIG, de 18 a 20 hores. Punt de partida: Plaça del Sortidor.

L’objectiu és conèixer llocs i històries del barri i compartir curiositats de Poble-sec. Tothom pot fer de guia i explicar les seves vivències i anècdotes del seu carrer, el seu edifici o del seu bar preferit!

Us animem a participar, segur que serà molt divertit i qui s’animi pot acabar fent un beure a una terraseta en bona companyia.

Fins diumenge!
Comissió de convivència de Pla Comunitari

XIX FÒRUM PRIMAVERA DE LES ASSOCIACIONS

Es propers dies 31 de maig i 1 de juny, Torre Jussana – Centre de Serveis a les Associacions de Barcelona, equipament municipal cogestionat pel CAB, organitza una nova edició del Fòrum Primavera Associacions, enguany dedicat a “La participació i la mobilització avui”.

Programa i formulari d’inscripció

Des del CAB considerem que poden ser unes jornades molt útils per a totes les entitats de la ciutat.

Enguany s’han concebut amb l’objectiu d’oferir idees i coneixement per tal que puguin plantejar noves maneres de fomentar la participació i la mobilització de la base social i de la ciutadania, una de les grans preocupacions que acostumen a posar de manifest.

FICCIONA 3. DE L’EXPERIÈNCIA A LA FICCIÓ

FICCIONA TrEs: De l’experiència a la ficció

Benvolguts amics i benvolgudes amigues,

Em complau informar-vos que des d’aquest moment queda oberta la inscripció al tercer taller d’escriptura dramàtica FICCIONANDO, per a la present ocasió titulat FICCIONA TrEs: De l’experiècia a la ficció.

L’experiència de FICCIONA DOS ha tornat a ser tan enriquidora o més que l’anterior. No només m’ha permès augmentar el nombre d’autors i autores interesad@s en treballar la composició d’un text original sinó que també m’ha proporcionat un ordre teòric, senzill, directe i clar, que facilita i dinamitza les eines més bàsiques per aproximar-se a la creació textual dramàtica. D’altra banda informar-vos que en breu presentarem les lectures Lo inverosímil, d’ Óscar Chocano, una comèdia esperpètica instal·lada en la més rabiosa actualitat, y Las cosas, por su nombre, de Graciela Gil, un drama nostàlgic que aborda un tema tan universal com la pèrdua dels éssers estimats, textos sorgits al passat taller.

La proposta retorna al mateix punt de partida: a partir d’una experiència i/o anècdota personal es tracta de ficcionar el material de manera que les regles de la ficció s’imposin a la voluntat literal d’allò viscut.

Alguns temes i/o punts que tractarem al taller, prioritzant sempre l’escriptura i la praxis, són:
• Com transitar d’allò vertader a allò creïble?
• Principi de traició
• Importància i elecció dels noms màscara dels personatges
• Elaboració i construcció dels personatges
• Què és interessant? El conflicte i la situació.
• Elecció i/o encuentre amb el gènere-transgènere
• Importància del to, l’ambient i la seva interrelació amb el gènere
• Elecció del format i unitats de sentit
• Guies per al càlcul d’estructura. Atzar, intuició, jóc, matemàtica, poètica
• Inspiració i constància. Crida de les muses i treball continuat
• Títols, inicis i finals d’obra

Objetiu: Obtenció d’una peça de la qual després es pugui realitzar una lectura dramatitzada amb actrius i actors per comprovar com el material inicial s’ha transformat finalment en una obra de ficció dramàtica independent, nova i autèntica.

No és imprescindible el coneixement dels recursos bàsics de l’escriptura teatral, però sí el compromís amb la peça i la capacitat de no rendir-se davant les dificultats amb les quals ens haurem d’enfrontar, segur.

Dates i horaris: Tots els dijous de 19.30 a 22 h des de el 30 de maig al 27 de juny ambdós inclosos. En total, 5 sessions presencials de dos horas i mitja.

Lloc: La Biblio Musicineteca, carrer Vilà-Vilà, 76 bjos. Metro Paral.·lel.
Màxim: 8 persones
Preu: 90 euros.
Per a més informació i/o inscripcions: laura@laurafreijo.com o 676 31 21 67.

Si coneixeu a algú que pugui estar interessat/da, per favor, feu-li arribar aquesta informació.

Idiomes: català, castellà i, si cal, mim.

Animeu-vos!

Laura Freijo

P/D: Si el problema que impedeix la inscripció és l’econòmic, podem parlar-ho amb sinceritat i mirar quines possibilitats tenim de que tant tu com jo quedem satisfets.

GUANYA’T EL CEL AMB EL PARE MANEL

El proper 3 de juny la Fundació del Pare Manel celebra el seu dissetè festival al Barcelona Teatre Musical, (l’antic Palau Municipal d’Esports del carrer Lleida), amb l’actuació de destacats artistes, com podràs observar en el fullet que et presento.

Pots demanar-me directament les entrades a mi mateix o bé baixar-te-les des d’Internet al web “atrapalo.com”

Espero poder retrobar-nos, el que em causaria una gran alegria. Vine sol o amb la teva família i veuràs que bé que t’ho passaràs. No em fallis … Ah!! Convida també als teus amics.

LA FORMIGA. ACTIVITATS 2n TRIMESTRE 2013

Inscripcions obertes per als cursos d’acció social del segon trimestre de 2013

Nous cursos en els àmbits de la orientació sociolaboral, la mediació intercultural, l’acollida i ara l’animació sociocultural.

La Formiga organitza el segon trimestre de l’any un seguit de cursos orientats a proporcionar eines i tècniques d’intervenció per a diversos àmbits de l’acció social. La programació s’ha ampliat pper incloure un curs d’animació sociocultural orientat a donar eines a aquelles persones que vulguin adquirir competències per a l’animació de la gent gran.

Tots els cursos tenen com a objectiu proporcionar competències als professionals de l’àmbit social en un context d’interculturalitat, amb un èmfasi en l’acció social destinada a empoderar als col·lectius vulnerables.

Per tal d’afavorir l’assistència de tothom, els cursos de La Formiga preveuen descomptes per diversos col·lectius, com les persones a l’atur, els estudiants o els membres de famílies monoparentals o nombroses; i les persones vinculades a l’entitat, com voluntaris o ex alumnes. A més, els treballadors en actiu d’entitats o empreses podran bonificar-se íntegrament el seu import.

L’entitat també disposa d’un servei d’orientació per a la recerca de feina de les persones que assisteixin a les classes i necessitin suport per definir un nou perfil professional.

PROGRAMACIÓ

1.TÈCNIC/A D’ORIENTACIÓ I INSERCIÓ SOCIOLABORAL (20 h)

Dates: Del 6 al 29 de maig.
Horari: Dilluns i dimecres de 18 a 21 hores.
Professorat: Isabel Berrocal, Alba Lloris i Neus Beltran.
Descripció: Curs introductori sobre orientació laboral que vol donar a conèixer als participants les tècniques per realitzar les funcions pròpies de Tècnic/a d’Orientació i Inserció Laboral, reconeixent les característ iques generals de la orientació, així com les diverses tasques, funcions i recursos d’aquesta professió.
Preu: 120 €

Descomptes: 100 € per a estudiants, persones a l’atur, membres de famílies nombroses o monoparentals, voluntaris i exalumnes de La Formiga. 108 € amb Carnet Jove.
100% bonificable

Continguts:
1.Itinerari d’Orientació-Formació-Inserció.
2.Itinerari personal d’Inserció. Motivació i autoestima en el procés d’Orientació i Inserció Laboral. L’objectiu professional.
3.Les competències professionals.
4.Eines de recerca de feina. CV, CV per competències, carta de presentació.
5.Entrevista de feina.
6.Introducció a l’acompanyament en la recerca de feina a col·lectius de difícil inserció.
7.Aturats de llarga durada, persones immigrades, joves, dones, persones amb discapacitat.

1. 2. LES TIC EN RELS PROCESOS D’ORIENTACIÓ I INSERCIÓ LABORAL (9 h )

Dates: 3,5,10 juny.
Horari: Dilluns i dimecres de 17 a 20 hores.
Professorat: Neus Beltran.
Descripció: S’abordaran en profunditat les eines i recursos que la societat de la informació posa a l’abast dels Orientadors i Insertors Sociolaborals.

Preu: 74 €

Descomptes: 10 € si l’alumne s’apunta al curs de Tècnic d’Orientació i Inserció Sociolaboral.

100% bonificable

Continguts:
1.Recerca tradicional vs recerca 2.0.
2.Eines de recerca del segle XXI.
3.Xarxes socials i el seu paper en la recerca de feina (Facebook, LinkedIn, Twitter)
4.Recursos per a la orientació i la inserció: Treure partit al web.
5.Portals de recerca de feina.

2. MEDIACIÓ INTERCULTURAL: PROCESSOS, FASES, TÈCNIQUES (36 h)

Dates: 10 maig al 7 de juny

Horari: Divendres de 17 a 21 i Dissabtes de 10 a 14 h.
Professorat: Elizabeth U. Pinillos, Gull Syed i Mohamed Essahli.

Descripció: Curs orientat a facilitar els fonaments teòrics i les eines metodològiques i pràctiques necessàries per iniciar-se en la mediació en contextos interculturals. Es combinaran els continguts teòrics amb dinàmiques i treball de casos pràctics, amb la intenció de capacitar als alumnes per conèixer i aplicar les diferents tècniques que intervenen en els processos de mediació interpersonal i intercultural. Curs especialment adient per a professionals de l‘àmbit de la intervenció social en contextos migratoris que necessitin assolir coneixements i eines de la mediació, o persones que vulguin introduir-se en aquest àmbit.
Preu: 210 €
Descomptes: 190 € per a estudian ts, persones a l’atur, membres de famílies nombroses o monoparentals, voluntaris i exalumnes de La Formiga. 198 € amb Carnet Jove.

Curs 100% bonificable

Continguts:
1. La comunicació: La relació. Aspectes, àmbits i moments de la relació. Definició, objectius, components. Sistemes sensorials. Regim de mediació. Nivells lògics. Comunicació intercultural. Llenguatges. Index de referència.
2.Competències interculturals: descentració, prejudicis, estereotips, imatges guies, aproximació al marc referencial de l’altre, espai comú. Mediar i/o negociar. Condicions prèvies.
3.Àmbits on es desenvolupa la mediació.
4.Principis de la mediació. Procés, itinerari i glossari.
5.Perfil de la figura mediadora, rol i funcions, coneixements, habilitats i actituds.
6.Disseny i avaluació d’un procés d’intervenció per part dels alumnes, a partir d’un cas pràctic proposat a classe. Observació de les fases, procés, rol i funcions del mediador.
7.Exposició i reflexió dels casos treballats en grup durant el curs. Avaluació per part del docent i aportacions dels companys.

3. AGENTS D’ACOLLIDA. CIUTADANIA I INTERCULTURALITAT

Dates: De l’11 al 27 de juny.
Horari: Dilluns i dijous de 17 a 20:30 hores.
Professorat: Jesús Gómez, Gustavo de Miguel, Laia Costa.
Descripció: Curs orientat a oferir informació sobre el context sociopolític, el marc legal d’actuació, les funcions dels agents d’Acollida i les metodologies emprades pels serveis d’Acollida als diversos serveis municipals.
Preu: 120 €

Descomptes: 100 € per a estudiants, persones a l’atur, membres de famílies nombroses o monoparentals, voluntaris i exalumnes de La Formiga. 108 € amb Carnet Jove.

Curs 100% bonificable

Continguts:
1.Marc jurídic de l’Acollida: Estatut d’Autonomia, Pacte Nacional per la Immigració, Llei d’Acollida i Reglament.
2.Immigració i societat. Polítiques locals d’integració i acollida. .
3.Marc legal: la Legislació d’Estrangeria.
4.Concepte i Metodologia de l’Acollida. La figura de l’Agent d’Acollida. Experiències locals: Barcelona.
5.Models de Serveis d’Acollida. Experiències locals II.
6. Polítiques locals d’Acollida i Acomodació. Gestió del padró, accés als serveis municipals, regulació de centres de culte religiós, informes d’arrelament i integració social, participació ciutadana.

4. INTRODUCCIÓ A LES TÈCNIQUES D’ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL AMB LA GENT GRAN (24 hores) NOVETAT!

Dates: Del 12 al 28 de juny
Horari: Dimecres i Divendres de 17:00 a 21 hores.

Professorat: Jesús Fortuño, Beatriz Tobon, Bet Capdevila, Ana Sánchez, Ramón Roca.

Descripció: Aquest curs es dirigeix a persones que vulguin iniciar-se professionalment com a animadors de lleure per a la gent gran, tant de persones actives com d’aquelles amb una autonomia limitada.

Preu: 145 €
Descomptes: 125 € per a estudiants, persones a l’atur, membres de famílies nombroses o monoparentals, voluntaris i exalumnes de La Formiga. 130,5 € amb Carnet Jove.

Curs 100% bonificable

Continguts
1.El procés d’envelliment actiu.
2.Tècniques d’estimulació física.
3.Habilitats psicomotrius.
4.Treball amb música.
5.Tècniques d’Estimulació cognitiva.
6.Organització d’activitats de lleure amb la gent gran.

INSCRIPCIONS
Per inscriure-us, envieu la butlleta i envieu-la a info@laformiga.org , contacteu-nos o bé truqueu-nos al 93 443 82 07, indicant el nom del curs al qual us volue inscriure. També podeu venir a veure’ns al c/Elkano, 74 baixos.

La data límit per a les inscripcions acaba una setmana abans de l’inici dels cursos. Si us voleu bonificar la formació, contacteu-nos amb almenys 10 dies d’antelació.

VISITES GUIADES AL FOSSAR DE LA PEDRERA

El Fossar de la Pedrera és un monument extraordinari ubicat al cementiri de Montjuïc que funciona com un espai d’homenatge i memòria, únic a l’estat espanyol, a les persones que van perdre la vida en la Guerra Civil espanyola.

La visita ofereix l’oportunitat de parlar sobre qüestions com la repressió franquista als anys 40, els espanyols a l’Holocaust, les Brigades Internacionals, els maquis, la figura de Companys i la ressonància del conflicte a la resta del món.

Visites guiades gratuïtes a càrrec de Nick Lloyd, guia de Memòria Històrica

CALENDARI: MAIG: en català 5 i 19,en castellà 10 i 24
JUNY: en català 2, 16 i 30, en castellà 7 i 21

HORARI: divendres a les 16 h i diumenges a les 11 h

RESERVES: a la Biblioteca Poble-sec-Francesc Boix. Places limitades

PUNT DE TROBADA: Cementiri de Montjuïc, accés carrer Mare de Déu de Port

Transport públic: Bus línia 21 (Av. Paral·lel-El Prat)

CAIXAFÒRUM. CONFERÈNCIES

Al web adjunt, podreu trobar les diverese conferències que pròximament es faran al Caixafòrum de l’avinguda Ferrer i Guàrdia.

SALÓ DE L’AUTOMÒBIL I X-GAMES. AFECTACIONS DE TRÀNSIT

Amb motiu del Saló Internacional de l’Automòbil, passem a detallar-vos la informació sobre les afectacions al trànsit:

Saló Internacional de l’Automòbil, de l’11 al 19 de maig

Tancaments:
Avinguda Mª Cristina al trànsit rodat del 3 al 23 de maig

Accés obert als vianants del 29 d’abril al 8 de maig, i del 20 al 24 de maig.

Prohibició d’estacionaments:
Del 29 d’abril al 24 de maig a l’Av. Ma Cristina (ambdós costats), entre Pl. Espanya i Av. Rius i Taulet

Del 29 d’abril al 8 de maig i del 20 al 24 de maig a l’Av. Rius i Taulet (ambdós costats), Guàrdia Urbana i av. Ma Cristina

De l’11 al 19 de maig al C. Lleida (costat Llobregat), entre Maria Montessori i Pg. Santa Madrona

La Font Màgica té previst funcionar els dies 9, 10, 11 i 12 de maig de 21.00 a 23.30h, amb passis musicals a les 21.00, 21.30, 22.00, 22.30 i 23.00h.

Entre els dies 16 i 19 de maig, amb motiu de la coincidència amb els X Games, la Font restarà sense activitat.

Es facilitarà l’accés al públic, durant l’horari de funcionament de les fonts, per la calçada situada davant del Pavelló Mies van der Rohe fins a la Pl. Carles Buïgas, a excepció del dia 10 de maig.

TEATRE PER A L’AUTOCONEIXEMENT

DATES I HORARI: Divendres 24 i 31 de maig de 2013, de 18 a 21h

LLOC: Centre Cívic El Sortidor (Pl. El Sortidor, 12, Poble Sec)

TALLERISTA: Sònia Villoro Lacosta

PLACES MÀXIMES: 15

Vull ser actor/actriu per un dia!

Normalment anem al teatre per a distreure’ns però el teatre pot ser una eina d’autoconeixement molt fructífera i divertida. Pot obrir escletxes per on s’escolaran emocions que recordarem i voldrem repetir al llarg de la nostra vida.

En aquest taller, durant 6 hores utilitzarem el nostre cos i emocions per a enfrontar-nos a nosaltres mateixos. Utilitzarem la improvisació com a mitjà per a vèncer pors, aconseguir objectius i divertir-nos una bona estona.

Cal portar molta energia i valentia per a obrir-se davant dels altres!

INSCRIPCIONS

Aquest taller està organitzat per la Xarxa d’Intercanvis de Trocasec. Per poder assistir-hi, cal emplenar un formulari d’inscripció on-line on ofereixis a canvi alguna de les opcions de la llista següent:
-suport en la Festa Major de Poble Sec (13 i 14 de juliol de 2013)
-algun taller de coneixements (a concretar personalment)

RECORDA QUE…

Les places són limitades. Et preguem que si t’inscrius al taller, assumeixis el compromís d’assistir a totes les sessions per no deixar fora a persones que potser si l’aprofitaríem. Gràcies!