Daily Archives: 30 d'abril de 2013

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ OCUPARÀ UN NOU LOCAL MUNICIPAL

Bona Voluntat en Acció ocuparà un local municipal, anuncia Jordi Martí al Consell de barri del Poble-sec

El barri del Poble-sec ha estat el darrer en celebrar el Consell de Barri en la nova tongada de reunions que s’han celebrat en les darreres setmanes. Els poble-secquins, doncs, van celebrar ahir el consell de barri al Centre Cultural Albareda i després d’aprovar l’acta de la sessió anterior la consellera del barri, Anna Maria Masó, va exposar els projectes del PAM i el PAD que afecten al barri. Seguidament, el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, va explicar aquelles actuacions que s’han fet o es faran al barri. De general a concret, Martí va començar repassant aquelles accions de ciutat que tenen repercussió directa al barri, com per exemple la implementació de noves línies d’autobusos a partir de l’octubre, el pla d’inclusió social, el pla de neteja, la nova zona museística que ja s’ha anunciat per Montjuïc…

A més, també va referir-se al pla de turisme: se’n farà un per cada districte. “Nosaltres ja hem començat la primera fase d’elaboració del pla de turisme de Sants-Montjuïc, i Poble-sec hi ha de tenir un pes molt important”, va comentar. El dispositiu d’inserció laboral, pensat per a persones amb risc d’exclusió social, també ja ha tingut incidència al Poble-sec on va explicar que ja s’han fet 141 entrevistes a veïns del barri “per intentar ajudar a la integració sociolaboral d’aquestes persones”.

Sobre les qüestions més específiques es va referir, en primer lloc, al conveni que s’està preparant per signar amb la Diputació de Barcelona i la Ciutat del Teatre “per facilitar l’obertura i la permeabilització de la zona”. Encara en l’àmbit d’assistència social Martí va explicar que ja està en marxa la construcció del nou centre de serveis socials del carrer Roser que ha de substituir i ampliar el de la plaça del Sortidor.

En una altra línia de temes va comentar també que s’havien posat d’acord amb el propietari d’un solar del carrer Concòrdia per convertir-lo en espai públic. “Farem neteja, farem transformació de l’espai, paviment.. l’ampliarem a zona d’us públic”, comentava el regidor. El solar, havia estat nucli de conflictes i problemes de convivència perquè l’ocupaven persones sense sostre.

Durant l’exposició Jordi Martí, també es va referir a la modificació que s’està preparant de la regulació dels horaris d’obertura dels comerços d’alimentació més petits de 150 metres quadrats. Serà una regulació específica només pel Poble-sec i busca evitar la venda i el consum d’alcohol quan els bars ja estan tancats.

En un altre tipus de coses el regidor va explicar que el Districte cedirà un local municipal a Bona Voluntat en Acció, que va qualificar com una de les entitats “més senyeres des del punt de vista de l’atenció social i de la cohesió”. Amb la cessió podran tenir un espai més gran i incrementar la seva activitat. També ampliaran espais el CEIP Jacint Verdaguer. En aquests sentit el projecte “va sobre el guió que vam establir fa any i mig enrere”, va comentar Martí.

En l’àmbit esportiu Martí va anunciar que el 2013 s’aprovarà el projecte per 1 milió d’euros per fer el cobriment del poliesportiu de les Tres Xemeneies així com la renovació del paviment. D’aquesta manera, el 2014 es podria executar l’obra. Finalment, va referir-se al projecte de remodelació del Paral·lel, del que va dir que la primera fase ja està en marxa. “És un projecte de llarg termini però hi ha un conjunt d’actuacions que s’aniran fent en aquest mandat.”
Després de la intervenció del regidor hi va haver un torn obert de precs i preguntes entre el veïnat.