UN SOLAR DEL POBLE-SEC ES DESOCUPA I HABILITA COM A ESPAI PÚBLIC

El propietari del solar del número 42 del carrer Concòrdia, al Poble-sec, i el Districte de Sants-Montjuïc han arribat a un acord de cessió per convertir-lo en un espai d’ús públic i evitar així els problemes de convivència produïts per l’abandonament que patia.

Fins ara el solar estava envoltat per una tanca opaca i “dintre s’hi acampava per gent sense sostre i aquí hi han passat moltes coses”, explica Màxim Montori, vocal de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Així, s’hi ha generat problemes de convivència a més de picaresques diverses com per exemple que un dels ocupants havia arribat a cobrar als altres per poder-s’hi estar. Des del carrer era difícil veure què hi passava però des dels balcons dels edificis del voltant el veïnat si que podia fer-se una idea del que passava dins.

Com que és una zona que “és petita, està molt escairada i avui en dia no és previsible que s’hi construeixi res” l’entitat i el veïnat en general han pressionat per a que arribés aquest acord. “L’hem netejat, el pavimentarem amb panot i de manera provisional, i mentre el propietari no el necessiti serà d’ús públic”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. Als ocupants del solar se’ls va oferir assistència dels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona que tots ells van rebutjar segons explica Jiménez.

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec veu amb molt bons ulls la solució trobada: “És un espai obert on ara s’hi podran posar un parell de bancs i un arbre que ja és més que suficient”, opina Montori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *