Daily Archives: 27 d'abril de 2013

UN SOLAR DEL POBLE-SEC ES DESOCUPA I HABILITA COM A ESPAI PÚBLIC

El propietari del solar del número 42 del carrer Concòrdia, al Poble-sec, i el Districte de Sants-Montjuïc han arribat a un acord de cessió per convertir-lo en un espai d’ús públic i evitar així els problemes de convivència produïts per l’abandonament que patia.

Fins ara el solar estava envoltat per una tanca opaca i “dintre s’hi acampava per gent sense sostre i aquí hi han passat moltes coses”, explica Màxim Montori, vocal de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Així, s’hi ha generat problemes de convivència a més de picaresques diverses com per exemple que un dels ocupants havia arribat a cobrar als altres per poder-s’hi estar. Des del carrer era difícil veure què hi passava però des dels balcons dels edificis del voltant el veïnat si que podia fer-se una idea del que passava dins.

Com que és una zona que “és petita, està molt escairada i avui en dia no és previsible que s’hi construeixi res” l’entitat i el veïnat en general han pressionat per a que arribés aquest acord. “L’hem netejat, el pavimentarem amb panot i de manera provisional, i mentre el propietari no el necessiti serà d’ús públic”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. Als ocupants del solar se’ls va oferir assistència dels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona que tots ells van rebutjar segons explica Jiménez.

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec veu amb molt bons ulls la solució trobada: “És un espai obert on ara s’hi podran posar un parell de bancs i un arbre que ja és més que suficient”, opina Montori.

QUARTET TO THREE AVUI A LA FUTURA A LES 21 H.

QUARTET TO THREE

El quartet Quartet to Three de Barcelona proposa sense complexos una barreja d’Free, grunge, pop i gintònic cocktail jazz.

Mauro Paganin i: guitarra
Feliciano Garcia: saxo tenor
Claudio Infern: baix
Igor Binsbergen: bateria

Dissabte 27 d’abril a les 21h

Contribució: 2 € socis / 3 € no socis

EL POBLE-SEC LIMITARÀ ELS HORARIS DELS ESTABLIMENTS D’ALIMENTS

Els comerços d’alimentació del Poble-sec no podran obrir durant tota la nit com ho fan fins ara. Així ho preveu el decret que està preparant l’Ajuntament de Barcelona per regular els horaris d’aquests comerços que tinguin fins a 150 metres quadrats. Els que són més grans en queden exempts perquè la normativa general no els permet obrir durant la nit. La mesura, afectarà a 90 establiments del barri del Poble-sec.

Aquesta és una de les mesures que s’han pres per combatre els problemes de soroll que s’han detectat al barri. “S’ha estat fent un anàlisi de les fonts de soroll que hi ha al Poble-sec”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. Una d’aquestes causes és l’elevat nombre de persones que hi ha a les places i carrers durant la nit. A més, també han detectat que molts d’aquests comerços infringeixen la normativa que no els permet vendre alcohol més enllà de les 11 de la nit. Així, segons explica Jiménez “moltes vegades s’associava a persones fent soroll a l’espai públic amb el consum d’alcohol.”

La limitació dels horaris dels comerços d’alimentació de fins a 150 metres quadrats ja s’ha adoptat en els darrers anys a Ciutat Vella i a Gràcia i “amb molt bons resultats”, segons Jiménez. Per això s’ha decidit implementar-ho ara al Poble-sec.

Els comerços directament afectats per la normativa als qui aquest mitjà ha preguntat no s’han volgut manifestar al respecte. Qui si que ho ha fet, en canvi, és la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que la veu amb molt bons ulls. “Moltes vegades el que es ven a aquestes hores no és alimentació sinó begudes alcohòliques i així evitarem els problemes de segons quines places amb els botellots”, comenta Josep Guzmán, president de l’entitat veïnal. Segons Guzmán el problema no són els locals d’oci que hi pugui haver al barri sinó que, un cop tanquen, fins ara ha estat molt fàcil comprar alcohol. Això fa que alguns es quedin bevent al carrer i molestin al veïnat. Guzmán considera que és millor limitar els horaris d’aquests comerços que incrementar la presència de la Guàrdia Urbana.

Segons Francesc Jiménez aplicar aquesta restricció horària només al barri del Poble-sec no representa un greuge comparatiu entre els barris de la ciutat perquè “la llei ho preveu, que per raons d’ordre públic, i en aquest cas de convivència, els ajuntaments poden regular els horaris”. Segons Jiménez el que no seria equànime és que s’apliqués a tota la ciutat si els problemes només estan en una zona determinada.