Daily Archives: 23 d'abril de 2013

SANT JORDI AL CC EL SORTIDOR

Des del Centre Cívic El Sortidor us convidem a celebrar aquesta diada, que tradicionalment i des del s XV, és el dia dels enamorats. És costum que aquesta data les parelles es regalin una rosa vermella “com la sang” i un llibre. Tot i ser tradicional, la popularització del fet de regalar roses el dia de Sant Jordi es va restablir activament el 1914, gràcies a l’impuls de la Mancomunitat.

Setmana del 15 al 19 d’abril

Llegiu un poema que trobareu a la Biblioteca Francesc Boix i deixeu la vostra opinió a la rosa del Centre Cívic El Sortidor. El millor comentari tindrà premi!

Organització: Centre Cívic El Sortidor i Biblioteca Francesc Boix

Activitat adreçada a infants i joves.

Dimarts 23 d’abril, de 17.00 a 19.00 h, a la plaça del Sortidor

Taller de dracs de Sant Jordi amb agulles d’estendre, roba de feltre i altres materials.

A càrrec d’El burro dels jocs. Taller gratuït.

Teatre social de 19.00 a 21.00 h, a la sala d’actes del Centre Cívic El Sortidor

A càrrec del grup de joves de Teatre social de Marabal.

Entrega de premi al millor comentari.

EL MOLINO. PORTES OBERTES PER SANT JORDI

Us comuniquem que El Molino es podrà visitar durant el dia de Sant Jordi. Entrada i visita comentada gratuïta.

Dimarts 23 d’abril, entre les 12 i les 17 hores

El Molino es suma a la celebració de la Diada de Sant Jordi i obre les portes als veïns i veïnes, per tal puguin visitar un dels emblemes del barri.

ASSEMBLEA ANUAL DE LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec va celebrar el dia 18 la seva assemblea anual al local que tenen al carrer Elkano. Josep Guzmán, president de la federació d’entitats, va iniciar l’acte donant la benvinguda als assistents, majoritàriament socis de les entitats adherides, també va saludar a alguns convidats que hi van assistir com Carles Agustí, Comissionat de Participació de l’Ajuntament de Barcelona; Alfons Llena, president del Consell d’Associacions de Barcelona; o les conselleres del Districte, Anna Maria Masó, de CiU; Cristòfol Ortolà d’ICV-EUiA; Fina Martínez del Partit Popular i Jordi Suñé, conseller d’Esquerra Republicana.

Fetes les salutacions van començar aprovant l’acta de l’assemblea anterior que les entitats ja havien pogut llegir i van aprovar sense al·legacions. Posteriorment Josep Guzmán va resumir el que s’ha fet al llarg del 2012 i les actuacions previstes pel 2013. El president va voler començar donant les gràcies pel Premi Barcelona Associacions 2012 que van rebre l’any passat: “Va ser un regal per mi que em vau escollir president de la coordinadora i al cap d’una setmana havia de parlar al saló de Cent”, va dir. “És un orgull per tots nosaltres”, va afegir, i va explicar que el premi els l’havien donat donat pel projecte Xic que també tenen intenció d’impulsar durant el 2013.

Va recordar, a més, que actualment la Coordinadora compta amb 104 entitats adherides actives. “Donem la benvinguda a sis entitats noves que han entrat aquest any”, va afegir. Aquestes són: l’Associació de Comerciants i Veïns del Barri de la França Xica, l’Associació de Veïns de la Plaça de les Naves, l’Associació per la Criança Compartida, Barcelona Uroloki, que és un equip de futbol americà, el Club Natació Montjuïc, i Poble-sec per la Independència. A més, va recordar que l’entitat forma part de diverses taules i comissions però en va destacar tres perquè “actualment estan amb molt moviment”: la Plataforma Ciutadana per la Gestió Cívica, la Comissió per la Renovació del Paral·lel i en la Modeificació del PGM de Montjuïc.

Guzmán va repassar les diferents iniciatives i projectes que impulsa la Coordinadora així com la comptabilitat del 2013. Finalment, el president va repassar el programa d’actuació previst pel 2013 que passa principalment per donar continuïtat als projectes i iniciatives que ja estan en marxa. Com a novetats destaca la d’“estudiar la possibilitat d’esdevenir una associació d’Utilitat Pública”. Com a darrer punt va posar de relleu que el 2014 serà el 25è aniversari de l’entitat.