Monthly Archives: setembre 2012

LA FORMIGA. BUTLLETÍ N15

Us fem arribar el butlletí amb les darreres notícies de La Formiga. Es pot visulitzar seguint el vincle del web adjunt.

Ena quests moments estem fent una crida a la participació per a dos projectes, el d’intercanvi per a joves xinesos i autòctons, “Parlem?” i l’espai “Barri Dona” per a la relació entre les dones nouvingudes amb les seves veïnes del Poble-sec.

ESPORT ESCOLAR. GUIA D’OFERTA ESPORTIVA

Us informem que, a partir d’aquest curs 2012/13, els programes
esportius municipals en edat escolar que s’impulsen des de la Direcció de Promoció i Esdeveniments esportius de l’Institut Barcelona Esports, es gestionaran parcialment des del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB).

Els podreu trobar al Centre Esportiu Municipal Mar Bella (av. Litoral, 86) i al telèfon de contacte 93 515 80 67.

Més enllà d’aquesta qüestió informativa, us fem a mans la Guia
d’oferta esportiva per a joves i infants per a aquest curs 2012/13, on es recull informació sobre l’oferta esportiva de la ciutat que
considerem que pot ser d’utilitat a la ciutadania. La podeu obrir al fitxer pdf adjunt.

També disposeu d’una versió de consulta en format de cercador web a l’adreça: http://www.plaesportescolarbcn.cat

CENTRE ESPLAI XERINOLA. INICI DE CURS.

Adjuntem el cartell d’inici de curs de l’esplai XERINOLA. Enguany començem el dia 20 d’octubre i, les inscripcions ja estan obertes, els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes de 17 a 19h a a la secretaria del centre, al carrer Poeta Cabanyes, 80.

Us hi esperem!

LA FORMIGA. CURSOS

La Formiga programa un nou cicle de cursos professionalitzadors en els àmbits de la mediació intercultural. la inserció sociolaboral i l’acollida de persones nouvingudes

L’Associació sociocultural La Formiga ha programat un cicle de cursos professionalitzadors en l’àmbit de la mediació intercultural, la inserció sociolaboral i l’acollida de persones immigrades, adreçats a professionals de l’àmbit social així com a persones interessades en adquirir-ne competències. Els cursos, que es duran a terme en els mesos d’octubre i novembre a la seu de l’entitat (c. Elkano, 74) busquen fomentar l’assoliment de competències de gestió de la interculturalitat per part de la societat i afavorir l’ocupabilitat de les persones que treballen o volen treballar en aquests àmbits. Per tal de facilitar la participació de persones en situacions de més vulnerabilitat social, l’entitat ofereix descomptes a diversos col•lectius, com persones a l’atur o pertanyents a famílies nombroses o monoparentals.

Les inscripcions ja estan obertes per als següents cursos:

1. Tècnic d’Inserció Sociolaboral (20 hores)
Dates: 22 d’octubre al 12 de novembre. Dilluns i dimecres de 17:00 a 20:30 hores.

Descripció: Curs introductori sobre orientació laboral que vol donar a conèixer als participants les tècniques per realitzar les funcions pròpies de Tècnic/a d’Orientació i Inserció Laboral, reconeixent les característiques generals de la orientació, així com les diverses tasques, funcions i recursos d’aquesta professió.

Continguts:
1. El procés d’Orientació Laboral:, Motivació, l’autoestima a l’Orientació laboral i a la Inserció Laboral, les competències professionals, l’objectiu professional l’itinerari d’orientació.
2. Eines de recerca de feina: el currículum vitae, la carta de presentació, l’entrevista de feina, el paper de les TICS aplicades als processos d’orientació i inserció laboral.
3. Polítiques actives d’ocupació: Pla de Desenvolupamnet de les Polítiques Actives d’Ocupació de Catalunya ( 2012-2013).
4. Orientació i inserció de col•lectius específics: joves, dones, aturats de llarga durada, persones immigrades, persones discapacitades.
5. Experiències d’inserció a entitats socials. Entitat a confirmar.

Preu: 120 euros.
Descomptes: 10 % amb Carnet Jove (108 euros). 100 euros per persones a l’atur, famílies monoparentals i famílies nombroses, exalumnes i voluntariat de La Formiga.

2. Mediació Intercultural: Teoria i Pràctica (32 hores)
Dates: 26 octubre-17 novembre. Divendres de 17:00 a 21:00 i dissabtes de 10:00 a 14:00 hores

Descripció: Curs orientat a facilitar els fonaments teòrics i les eines metodològiques necessàries per iniciar-se en la mediació en contextos interculturals. Es combinaran els continguts teòrics amb dinàmiques i treball de casos pràctics, amb la intenció de capacitar als alumnes per conèixer i aplicar les diferents tècniques que intervenen en els processos de mediació interpersonal i intercultural.

Continguts:
1. La comunicació: La relació. Aspectes, àmbits i moments de la relació. Definició, objectius, components. Sistemes sensorials. Regim de mediació. Nivells lògics. Comunicació intercultural. Llenguatges. Index de referència.
2. Competències interculturals: descentració, prejudicis, estereotips, imatges guies, aproximació al marc referencial de l’altre, espai comú. Mediar i/o negociar. Condicions prèvies.
3. Àmbits on es desenvolupa la mediació.
4. Principis de la mediació. Procés, itinerari i glossari.
5. Perfil de la figura mediadora, rol i funcions, coneixements, habilitats i actituds.
6. Disseny i avaluació d’un procés d’intervenció per part dels alumnes, a partir d’un cas pràctic proposat a classe. Observació de les fases, procés, rol i funcions del mediador.
7. Exposició i reflexió dels casos treballats en grup durant el curs.

Preu: 180 euros.
Descomptes: 10 % amb Carnet Jove (108 euros).
160 euros per aturats, famílies monoparentals i famílies nombroses, alumnat i i voluntariat de l’entitat.

3. Agents d’Acollida (20 hores)
Dates: 12 al 29 de novembre. Dilluns i dijous de 17:00 a 20:30 (2 sessions de 17:00 a 20:00)

Descripció: Curs orientat a oferir informació sobre el context sociopolític, el marc legal d’actuació, les funcions dels agents d’Acollida i les metodologies emprades pels serveis d’Acollida als diversos serveis municipals.

Continguts:
1. Marc d’actuació: La Llei catalana d’Acollida.
2. Immigració i Societat: fluxos i polítiques migratòries. El mercat laboral. L’Estat del Benestar. 3. Marc legal: La Llei d’Estrangeria.
4. Models de Serveis d’Acollida. Experiència de l’Ajuntament de Mataró.
5. Metodologia dels Serveis d’Acollida. Adaptació als diferents perfils.
6. Polítiques locals d’integració i acollida. Gestió del padró, accés a servei públics, legislació sobre centres de culte, projectes d’acollida i integració.

Preu: 120 euros.
Descomptes: 10 % amb Carnet Jove (108 euros). 100 euros per aturats, famílies monoparentals i famílies nombroses, alumnat i i voluntariat de l’entitat.

Inscripcions: ompliu la butlleta d’inscripció que trobareu a www.laformiga.org, apartat cursos, i envieu-la a info@laformiga.org com a màxim fins una setmana abans de l’inici dels cursos juliol. Si teniu qualsevol dubte o consulta, també ens podeu trucar al 39 443 82 07 escriure un mail a info@laformiga.org.

WEB BARCELONA ANTIRUMORS

Us recordem el vincle del web de Barcelona Antirumors

ACTE INFORMATIU SOBRE LA QUERELLA ARGENTINA DELS CRIMS DEL FRANQUISME

El dia 5 d’octubre a les 19,30h, a la masia de la Guineueta, carrer Ca n’Ensenya, 4.

Podeu complementar la informació en el cartell adjunt.

LES ENTITATS DE SANTS-MONTJUÏC PARTICIPEN A LES FESTES DE LA MERCÈ

Les entitats de Sants-Montjuïc participen a la Mercè

Les colles de cultura popular dels nostres barris participen en les diades i cercaviles. El Secretariat d’entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i la Unió d’Entitats de la Marina també tindran un estand conjunt a la mostra de la plaça Catalunya.

Podeu llegir la notíca completa al vincle adjunt.

BARCELONA MONTJUÏC REVIVAL

Montjuïc recupera un clàssic del motor gràcies a RallyClassics. El Museu Olímpic ha acollit la presentació de el ‘Barcelona Montjuïc Revival’, que se celebrarà en el mític circuit de Montjuïc el 8 i 9 de desembre.

Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb Alex Romaní, president de RallyClassics, han estat els encarregats de presentar la “Barcelona Montjuïc Revival”. A l’acte també van acudir Sebastià Salvadó, president del Real Automòbil Club de Catalunya; Salvador Cañellas, pilot històric de Montjuïc; Estanis Soler, director del Museu de la Moto i Santi Siquier, representant territorial de l’Esport a Barcelona.

El ‘Barcelona Montjuïc Revival’ és una iniciativa de RallyClassics en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcleona, i que compta amb el suport i patrocini del RACC, Fira de Barcelona i La Caixa, entre altres entitats, i gràcies a les quals Barcelona reviurà la màgia del circuit de la muntanya de Montjuïc.

PARTICIPACIÓ DE LA DONA A LES FESTES MAJORS. XERRADA

Per tercer any consecutiu i dins els actes de la Festa Major d’Hostafrancs, la FAECH i Sants 3 Ràdio organitzen el debatI tu, què en penses, de la Festa Major?, on intenten cada any reunir representants de les festes majors dels nostres barris per explicar, debatre i intercanviar idees sobre com s’organitzen les nostres respectives festes majors. Un debat amb la participació del públic que realitzarem el proper 2 d’octubre a les 19 hores a la sala d’actes de l’Arxiu Històric del Districte de Sants-Montjuïc (C/Creu Coberta, 104).

Cada any intentem centrar-nos en alguna temàtica, enguany ho farem amb el títol La participació de la dona a les festes majors.

CC EL SORTIDOR. TARDOR 2012. INSCRIPCIONS FINS AL DIA 22-9

TALLERS I PROGRAMA CULTURA.

S’ha publcat la programació cultural i els tallers que es faran la propera tardor al Centre Cívic del Sortidor.

Els cursos s’iniciaran l’octubre; però les matriculacions es faran el setembre. Per tant, convé anar mirant què és el que més interessa i preparar la matriculació.

Segur que hi trobareu el que més us interessa.