Monthly Archives: juliol 2012

RESULTATS DEL PREMI I LA TOMBOLA DEL PDC

Número premiat amb la paleta de pernil a la Tòmbola i Mercadillo Solidari:

Benvolguts amics i amigues que vàreu participar a la Tómbola de
Joguines i Mercadillo Solidari d’ahir, diumenge 22 de juliol, a la
Plaça de Santa Madrona, us informem que el número premiat amb una
paleta de pernil va ser el 50 de color rosa, la persona que tingui
aquest número s’ha de presentar abans del dia 31 de juliol de 2012 al
Casal Elkano /c. elkano 24-26 baixos), amb el nº, per poder recollir
el pernil.
En cas de no ser atorgat, el premi passarà a ser propietat de la
Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Moltes gràcies per les vostres aportacions, els diners recaptats es
destinen íntegrament als projectes socials que treballen per la gent
gran al barri: Acompanyament a la Gent Gran i Baixem al carrer.

Agraïm també la implicació de la Comissió de la Gent Gran del Pla
Comunitari del Poble-sec, de l’Associació Els Amics de la Plaça de
Santa Madrona i dels voluntaris i voluntàries que ens van ajudar
durant tot el matí.

REMODELACIÓ DE L’EDIFICI DE ROSER, 15

Us adjuntem el text publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, amb la aprovació del projecte de remodelació de l’edifici del carrer Roser, 15 per a Centre de Serveis Socials del Poble-sec.

Darrers espectacles del Grec 2012 al Mercat

Darrers espectacles del Grec 2012 al Mercat

Un espectacle de dansa, tres obres de teatre contemporani i un concert tancaran al Mercat el festival d’estiu. La dansa serà amb Gauthier Dance amb el coreògraf Christian Spuck, nou director del Ballet de Zurich, que presentarà Poppea//Poppea el 25 i 26 de juliol. El teatre, amb Marcel·lí Antúnez i el seu Pseudo del 24 al 26 de juliol, i amb dues obres de la Companyia Motus, Too late! (antigone) contest #2 (28 i 29 ) i Alexis. Una tragedia greca (29 i 30). La música vindrà de la mà de Carles Santos i la seva Cantúria Cantada el 26 i 27.

LA NIT DE LES ARTS 2012 EN IMATGES

Últim cap de setmana de la Festa Major del Poble-sec ple d’activitats i concerts. Dissabte a la nit es va organitzar la tradicional “Nit de les Arts” que organitza l’Associació d’Artistes Plàstics del Poble Sec a l’escenari del carrer Concòrdia, on es van poder veure actuacions musicals, la presentació d’un llibre, una ballada de sardanes i l’esperada entrega de premis del Vè Concurs de Pintura Ràpida la Festa Major.

Font: el3.cat

LA XARXA D’OFICINES DE L’HABITATGE ASSUMEIX NOVES COMPETENCIES

La Xarxa d’Oficines de l’Habitatge assumeix noves competències i ofereix serveis d’assessorament, ajuts d’urgència, mediació al lloguer i cèdula d’habitabilitat

A més del catàleg de serveis actual, es gestionarà la concessió de cèdules d’habitabilitat, els ajuts d’especial urgència, el servei d”Ofideute’ i la mediació en els casos de lloguer. Les oficines d’habitatge funcionen des de fa tres anys com a ‘finestreta única’ per a llogaters i propietaris. Han atès 602.771 consultes i atorgat gairebé 84.000 ajuts per pagar el lloguer. A més, 86.022 habitatges s’han pogut beneficiar en ajuts per a obres de rehabilitació. També s’inicia la modificació del reglament del Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial per adaptar-lo a la nova legislació (Llei ‘Òmnibus’), i a l’entorn socioeconòmic actual.

PRESENTAT EL PAD ALS REPRESENTANTS DE LES ENTITATS

El dimarts 17 de juliol es va presentar la proposta i el procés participatiu del Programa d’Actuació Municipal del Districte de Sants-Montjuïc 2012-2015

El Programa d’Actuació del Districte 2012-2015 és el document director de les polítiques d’actuació de cada districte, concreta els eixos que regiran la gestió durant el mandat i la proposta d’actuacions que cal dur a terme per cobrir aquestes necessitats.
El període d’informació pública del document base del PAM 2012-2015 s’inicià el passat 4 de juliol i finalitzarà el proper 4 d’agost.
L’audiència pública del PAM tindrà lloc el dilluns 23 de juliol a les 19.30 h al Saló de Cròniques de l’Ajuntament presidida pel Primer Tinent d’Alcalde. Hi pot entrar i participar qualsevol ciutadà, registrant-se prèviament per l’entrada de la plaça Sant Miquel.

L’ESTIU AL ETNOLOGIC

Us adjuntem la informació detallada de les 5 exposicions itinerants
que podeu visitar durant aquest estiu a diversos barris, pobles i
ciutats del territori català.
Gent de Festa, Fam i guerra a Catalunya, La Nit de Sant Joan, La Patum
i altres patrimonis i el Calendari dels pagesos són les darreres
produccions del Museu Etnològic de Barcelona, en col.laboració amb la
Xarxa de Cultura Popular de Barcelona Cases de la festa, que vinculen
les col·leccions amb el treball de camp i les entitats socials i
culturals del país.

LA FORMIGA AL JULIOL.

Aquest mes de juliol els espais de La Formiga estan acollint gran varietat d’activitats formatives. Per una banda, i com ja sabeu, es va posar en marxa un cicle de cursos professionalitzadors que, amb un nou format de 20 hores i us preus molt assequibles han pretés proporcionar eines de qualitat a l’hora de formar-se perfils professionals relacionats amb els àmbits d’intervenció social en què treballa l’entitat.

NOVA JUNTA DE L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS

L’Associació de Comerciants i Serveis del Poble-sec ha renovat la seva junta directiva, en el document adjunt teniu la nova junta.

Desarticulat un grup criminal dedicat a assaltar persones d’edat avançada als barris de Sants i Poble-sec

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la de la comissaria de Sants- Montjuïc han desarticulat un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb violència a persones d’edat avançada als barris de Sants i Poble-sec, a Barcelona.

Els fets es remunten al desembre de l’any 2010 quan una dona de 84 anys va ser atracada violentament al portal de casa seva. En aquella ocasió, la dona va patir fractura oberta del colze i un trau al cap que va comportar el seu ingrés hospitalari.

Els Mossos van iniciar una investigació que va culminar el passat 10 de juliol i que va permetre identificar els responsables dels atracaments. La col·laboració de les víctimes va ser un factor clau atès que van reconèixer fotogràficament a alguns dels autors. Una altra línia d’investigació dels agents va ser comprovar les fitxes que les botigues de compra-venda d’or han de formalitzar de les compres de joies que realitzen.

En aquest cas, els investigadors van poder comprovar que totes les joies sostretes havien estat venudes a una botiga de compra-venda d’or del barri de Sants. Les víctimes van reconèixer les joies que havien estat sostretes i venudes posteriorment.

El grup criminal, format per 4 persones, actuava sempre de la mateixa forma: seleccionava les seves víctimes en funció de la seva edat i en el moment que aquestes entraven al portal de la finca on vivien. Un d’ells l’agafava pel coll, per tal d’immobilitzar-la i la resta, li estiraven les joies. En el moment de l’atracament, els agressors no dubtaven en fer servir molta violència per cometre el fet arribant a produir lesions greus a les víctimes. Una vegada havien aconseguit les joies marxaven corrents del lloc. Les joies eren venudes ràpidament a una botiga de compra-venda d’or sobre la qual s’ha obert una investigació.

Es dona el cas que la majoria de vendes les va fer un dels membres del grup que era menor d’edat en el moment dels fets.

Els mossos també van poder establir que el grup estava perfectament organitzat i jerarquitzat, donat que actuaven de manera concertada i coordinada, de manera
que es repartien les tasques o funcions amb el fi de cometre els delictes. Aquesta demostració ha permès imputar als presumptes autors la condició de grup criminal.

A part del robatori amb violència relatat anteriorment, s’ha pogut imputar als integrants del grup criminal fins a 6 robatoris amb violència i intimidació més: a cinc dones de 72, 75, 85, 88 i 92 anys i a un home de 82 anys. També se’ls imputen 1 delicte de lesions i 6 faltes de lesions més.

Les persones detingudes són:

– Leordasy U. de 21 anys d’edat i nacionalitat dominicana. Detingut per una patrulla de seguretat ciutadana al barri del Poble-sec el passat 10 de juliol. Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

– Anderson A.U., de 18 anys d’edat i nacionalitat Dominicana. Detingut el 13 de juliol al barri del Poble-sec. Aquest integrant feia escassos dies que havia complert la majoria d’edat penal, i després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb càrrecs.

– Carlos Rafael M.R., de 23 anys d’edat i nacionalitat Dominicana, el qual acabava d’ingressar a presó per altres fets violents de similars característiques.

– Segundo Gregorio B.S, de 20 anys d’edat i nacionalitat Equatoriana i amb una ordre de recerca i detenció emesa pels Mossos d’Esquadra.

Finalment, cal destacar que arran de la desarticulació d’aquest grup criminal, s’han pogut resoldre dos robatoris amb violència més, els autors dels quals ja han estat detinguts. De moment no se’ls ha pogut relacionar de forma directa amb el grup criminal investigat, però la investigació continua oberta i no es descarten altres accions.

Àrea de Comunicació,
Barcelona, 19 de juliol de 2012