Daily Archives: 17 de maig de 2012

EL VEÏNAT CELEBRA QUE LA GOSSERA NO ES FACI A MONTJUÏC

L’Associació de Veïns de Can Clos i l’Associació de Veïns de la Satalia es mostren satisfets per la desició. El regidor del Districte, Jordi Martí, emfatitza la importància que té pel govern municipal aquest equipament i proposa traslladar-lo a la Zona Franca, “que és on ens agradaria poder-lo portar”.

Podeu ampliar la informació al vincle del web el3.cat

CONSELL PLENARI DE SANTS-MONTJUÏC

Albareda, Can Batlló i la Casa del Mig van centrar alguns dels debats del Consell Plenari de Sants-Montjuïc

També es va aprovar una proposició instant al govern de l’estat per a que els pressupostos generals de l’any 2012 incloguin una partida pressupostària destinada a les obres d’ampliació de l’estació de Sants i els seus entorns.

Podeu ampliar la informació al vincle adjunt del web el3.cat

XVIII FÒRUM LA PRIMAVERA DE LES ASSOCIACIONS

EL FINANÇAMENT ASSOCIATIU. PERSPECTIVES DE FUTUR.

PROGRAMA

DIVENDRES 1 de JUNY

18:00h BENVINGUDA

18:30-20:00h TAULA DE DEBAT:
El mecenatge, llums i ombres per a les associacion

PONENTS
Carles Campuzano
Diputat al Congrés per CiU.
Elena Lauroba
Exdirectora de Dret i d’Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya. Professora de Dret Civil de la UB.
Salvador Casals
President de la Federació d’Ateneus de Catalunya

MODERACIÓ
David Camps
Membre de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola de Fundraising

DISSABTE 2 de JUNY

10:00h CONFERÈNCIA:
Reptes i oportunitats pel finançament associatiu

PONENT
Irene Borràs
Experta en CAUSES: empreses, organitzacions i persones que volen canviar el món.

MODERACIÓ
Marc Enrich
Tresorer del Consell d’Associacions de Barcelona

11:15h PAUSA – CAFÈ

12:00h SPEAKCORNERS:
Noves realitats, noves solucions

COL·LABORACIÓ ENTRE ENTITATS. EL CAS DE PEI JOVE
Xavier Orteu
President del PEI Jove.

CAPTACIÓ DE FONS A LA XARXA
Sònia Flotats
Experta en comunicació i fundraising al Tercer Sector.

BANCA ÈTICA, EL CAS DE COOP57
Ramon Pascual
Coordinador de COOP57

13:30h CLOENDA INSTITUCIONAL

EL POBLE-SEC I SANTS SE SUMEN AL PRIMER ANIVERSARI DEL 15M

Els barris del Poble-sec i de Sants s’han sumat des de dissabte i fins aquest dimarts als actes organitzats per commemorar el primer aniversari del moviment del 15M. Al Poble-sec, la convocatòria del dissabte va ser a la plaça del Sortidor, una hora abans de la convocatòria general a plaça Catalunya. “Vam ser més o menys un centenar de persones que vam anar juntes fins allà”, explica la Marta Pérez, membre de l’Assemblea de Barri del Poble-sec. Pel camí, s’hi van sumar el veïnat de l’assemblea del Raval, la del Gòtic i la de la Barceloneta.
Al barri de Sants la convocatòria va ser a la plaça de Sants. En aquell punt, a més del veïnat de Sants i de persones que havien assistit a celebrar el 15è aniversari de Can Vies, van sumar-s’hi diverses marxes que venien del Baix Llobregat. Tots plegats van recórrer els carrers de Sants i Creu Coberta fins a la plaça Espanya per dirigir-se també a plaça Catalunya. En aquest recorregut, un grup de manifestants, van representar una performance davant de les entitats bancàries per les que passaven: “Van fer una representació d’una batalla vers el banc, però sempre amb la distància i sense utilitzar cap objecte”, explica Dani Martínez, membre de l’Assemblea de Barri de Sants. Els manifestants santsencs, a més, van portar al centre de Barcelona pancartes i missatges que recordaven l’èxit de la recuperació de Can Batlló.
També el mateix dia 15 de maig, que va ser pròpiament el dia de l?aniversari, les assemblees de barri van donar suport a les accions convocades. Com que una d’aquestes era al mateix barri del Poble-sec, a la plaça del Molino, els veïns i veïnes van decidir sumar-s’hi. Era una acció convocada per la Plataforma d’afectats per la hipoteca i per l’Auditoria del Deute: “La Plataforma d’Afectats per la hipoteca tenia una sèrie de casos de demandes de dació en pagament, s’anava a aquestes sucursals per fer pressió i donar suport per a que els responsables decidissin negociar les dacions en pagament”, explica la Marta Pérez. Assegura que la convocatòria al Poble-sec va ser un èxit ja que els responsables de l’entitat bancària van accedir a concertar una cita per negociar aquests casos.
Tan a Sants com el Poble-sec, però, més enllà de les accions concretes d’aquesta setmana les assemblees s’han estat reunint periòdicament als barris.

Font : el3.cat

EL POBLE-SEC OBRE LES PORTES DEL SEUS TALLERS

El Poble-sec obre les portes dels seus tallers per primavera

25 talleristes del barri del Poble-sec van obrir dissabte i diumenge les portes del seu lloc de treball al veïnat. Uns quants més que tenien dificultat per fer accedir al públic als seus tallers van sortir a la plaça per ensenyar igualment els seus oficis.

Podeu ampliar la informació al vincle adjunt.

VERMUTS MUSICALS AL CC EL SORTIDOR

Tradicionalment a Catalunya “anar a fer el vermut” volia dir fer un àpat lleuger al migdia, abans de dinar. Es feia sobre tot els dies assolellats de la primavera i l’estiu, a la terrassa d’un bar o petit restaurant, o a casa mateix. El “vermut” era una ocasió social, que sovint es feia amb amics i família. Era un costum molt català, que s’ha anat degradant, perdent la seva forma original fins a pràcticament desaparèixer.

Durant aquest mes de maig us volem convidar a sessions musical en el patí del centre cívic el Sortidor. Els concerts són diumenges del mes de maig de 12 a 14h

6 de Maig: A Destiempo

13 de Maig: Don Vito y los Corleole

20 de Maig: Funkouche