Daily Archives: 15 de maig de 2012

LA COORDINADORA D’ENTITATS GUANYA EL PREMI BARCELONA ASSOCIACIONS 2012

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec amb el projecte “Vine a navegar amb el XIC” a guanyat el premi Barcelona Associacions 2012, valorat amb 9000 Euros.

El Premi Barcelona Associacions a les Bones Pràctiques de Participació ciutadana i Foment de l’Associacionisme és una convocatòria anual de l’Ajuntament de Barcelona i del Consell Municipal d’Associacions de Barcelona, per recolzar les iniciatives que ja estan duent a terme les associacions de la ciutat, adreçades a l’impuls de la participació de la ciutadania i a la implicació de les associacions en la governabilitat de la ciutat. L’objectiu del premi és reconèixer les bones pràctiques que utilitzen les entitats per incentivar la participació ciutadana i enfortir l’associacionisme.

LA SALSETA DEL POBLE-SEC. 35 ANYS

NOTA DE PREMSA

La Salseta celebra el 35è aniversari amb un concert únic, emotiu, corprenedor.

La Sala Luz de Gas reunirà els músics i seguidors de la genuïna orquestra barcelonina. Entre les sorpreses de la vetllada destaca l’estrena de “L’Auca Sonora de la Salseta del Poble Sec”

La Salseta del Poble Sec, la genuïna orquestra de ball que va començar, com aquell que res, en una festa electoral del PSUC, i ha esdevingut amb el temps (tot i els temps que corren) en una de les més actives i populars del país, celebra enguany els seus primers 35 anys de vida.

La sala barcelonina Luz de Gas acull la festa d’aquest feliç aniversari que aplegarà, al voltant dels veterans membres de la formació musical (capitanejats pel cofundador i cantant, Salvador Escribà), altres membres “històrics” de la banda com ara Josep Vercher, l’altre cofundador del grup català. Acostumats, com estan, a omplir places majors, envelats i pavellons esportius, el proper concert del local del carrer Muntaner de Barcelona adquireix, pels seus protagonistes, una dimensió d’esdeveniment únic, emotiu i corprenedor.

Una vetllada, en definitiva, plena de complicitats amb els que són els seus seguidors més fidels i incondicionals, que pertanyen, a hores d’ara, a diferents generacions de catalans i que han ballat, ballen i ballaran al so que, feliçment, toquen els “nois” de la (ara més que mai) genuïna Salseta del Poble Sec. “Contra la crisi, balla!”, és el lema, en definitiva, d’una “festassa” que reivindica el ball com a eina de relació i de superació col·lectiva, i a la qual també han confirmat la seva assistència músics com ara Pep Poblet o Joan-Eloi Vila, i balladors com els professors i alumnes de l’escola de ball barcelonina Bailongu.

Entre d’altres sorpreses del concert, i que ja es desvetllaran en el seu moment, destaca l’escenificació de “L’Auca Sonora de la Salseta del Poble Sec”, una composició lliure, amb lletra del periodista Joan-Ignasi Ortuño i fragments dels millors moments musicals del grup, que fa un repàs, si més no, irònic i divertit, d’aquests primers 35 anys d’història d’una de les, probablement, orquestres més autèntiques i més característiques de tot Catalunya.

ACTE: Festa del 35è Aniversari de La Salseta del Poble Sec
LLOC: Sala Luz de Gas (Muntaner, 246 ? Barcelona)
DIA: Dijous, 17 de maig, a les 21:00 hores
PREU: 3 euros

JA PODEU CONSULTAR LES SUBVENCIONS OTORGADES DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

La resolució d’atorgament provisional de les subvencions per activitats de districte i de ciutat de l’Ajuntament de BCN!