Daily Archives: 11 de maig de 2012

32a FIRA DE SANT PONÇ AL POBLE-SEC

32a FIRA DE SANT PONÇ AL POBLE-SEC

Divendres 11 i dissabte 12 de maig 2012 de 10 a 21 h a la plaça del Molino

Una vegada més, la fira de Sant Ponç arriba al Poble-sec carregada de novetats. Aquest any ens trobareu a la plaça del Molino, on durant dos dies podreu gaudir d?encara més productes de qualitat, ecològics i de proximitat portats per els productors del Mercat de la Terra i per els comerciants i les entitats del barri. A més dels productes tradicionals d?aquesta festa, és a dir les herbes aromàtiques i remeieres, la mel i la fruita seca, confitada i garrapinyada, al mercat podreu tastar i comprar maduixes i altres fruites i hortalisses de temporada, pa de massa mare fet amb farines recuperades, embotits del Pallars, formatges de pastor, mató, dolços i moltes altres delícies naturals. I, per primer cop, també cerveses i vins naturals!

A MÉS…

Al mig del mercat, la parada del gust acollirà un seguit de tallers, xerrades i tastos amb els mateixos productors que ens explicaran els beneficis de les herbes i com fer-les servir per cuidar-nos i aromatitzar les nostres vides. No faltaran els moments lúdics per a grans i petits: a més aquest any compartim la plaça amb Tallers Oberts, les jornades de portes obertes dels creadors del barri, així que la festa tindrà fins i tot un toc artístic!

Us hi esperem!

Sant Ponç, la fira de la natura més bona. Desde 1980 al Poble-sec.

Organitzen: COORDINADORA ENTITATS POBLE-SEC, PLA COMUNITARI POBLE-SEC, LA CULTURAL DEL SECO i SLOW FOOD BARCELONA VÁZQUEZ-MONTALBÁN amb el patrocini del DISTRICTE DE SANTS-MONTJUÏC

Col·laboren: CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR, ASSOC. COMERCIANTS I SERVEIS DEL POBLE-SEC i VINO ARTESANO

PROGRAMA

DIVENDRES:

11h: “Les herves silvestres a la cuina”. Xerrada a càrrec d’Astrid van Ginkel de Fitomon.com

11h-13h (a la cuina del C.C. El Sortidor): “Noves i velles receptes amb fruita” (trobada intergeneracional). Organitza: Comissió de Gent Gran del Pla Comunitari.

16.30h: Taller de fusta amb Tornyclub, en col.laboració amb Tallers Oberts

17.30h: “Batuts de colors”, taller per nens a partir de 4 anys a càrrec de Slow Kids

19h: Assaig públic dels Castellers del Poble-sec

DISSABTE

11h-13h: Taller d’hort urbà ecològic amb herbes aromàtiques i presentació del llibre “El cultivo de plantas aromáticas y culinárias en el balcón y en la terraza” de J.M. Vallès, a càrrec de Tarpuna

11h-14h: Taller de ceràmica Raku (preu: 10eur) en col.laboració amb Tallers Oberts

13h: Degustació de vermut a càrrec de Vino Artesano i botifarrada popular

17h: “Pintem el mercat!” Taller de dibuix infantil a càrrec de Toni Lasheras, en col.laboració amb Tallers Oberts

19h: “El llúpol i la seva aplicació en la cervesa artesanal” xerrada i degustació a càrrec del mestre cerveser Pablo Vijande

ACTIVITATS durant tot el mes:

A taula! Cicle de cultura i gastronomia del Centre Cívic El Sortidor presenta:

· CUINA PER A UN COR SALUDABLE – Dijous de 19.30 a 21.30h, del 10 al 31 maig. Preu: 36eur.

· PATÉS VEGETALS – Dilluns 21 de maig i 4 de juny, de 19.30 a 21.30h. Preu: 18eur.

PROU. DIA 12 A LA TARDA

ASSEMBLEA DEL BARRI DEL POBLE-SEC

Veïns i veïnes del Poble Sec, aquest dissabte dia 12 fa un any que vam sortir al carrer per dir “PROU”.

Ens vam trobar als carrers i a les places per dir prou als abusos del poder públic que retallava els nostres drets socials, als abusos de la banca que especulava a costa dels ciutadans i les ciutadanes. Vam sortir per cridar contra l’abús d’un sistema econòmic obsolet i per dir-los clarament que mai hem estat ni serem mercaderia en mans de polítics i banquers.

Ha passat un any des d’aleshores, però la situació política i econòmica encara és més ferotge. La dreta ha entrat al poder, i no només s’han vist retallats els nostres drets socials: també estem veient com es suprimeixen els nostres drets civils. La repressió s’està convertint en la seva única eina de resposta davant una revolta social ciutadana inevitable.

No permetem que l’estat inverteixi més diner públic en salvar a aquells que han provocat la crisi. Defensem una educació i una sanitat públiques i de qualitat, lluitem contra la precarietat laboral i per revocar la reforma laboral. Cooperem per aconseguir un habitatge digne i garantit i no deixem que més persones siguin desnonades de les seves llars.

Per tot això, aquest proper dissabte dia 12 tornem a sortir al carrer i tornarem a ser moltes les que ens trobarem a les places i seguirem construïnt alternatives.

Des del barri ja fa un any que ho estem fent.

Al Poble-sec sortim des de la Plaça del Sortidor a les 17 h de la tarda per anar totes juntes a Plaça Catalunya, on comença la Manifestació.

Vine amb la cassola, el timbal, la gralla, el que sigui per fer soroll!

DISSABTE 12 DE MAIG

A LES 17 H A LA PLAÇA DEL SORTIDOR

A LES 18 H A PLAÇA DE CATALUNYA

Us animem a fer difusió per tal que siguem moltes les que sortim juntes des del barri!

COOPEREM, REPENSEM I CONSTRUIM EL BARRI QUE VOLEM. EL POBLE SOM LA SOLUCIÓ!

SANT PONÇ 2012. PROGRAMA

Us adjuntem un fitxer word amb el programa de la fira de Sant Ponç al Poble-sec.

TALLERS OBERTS. DIES 11, 12 I 13 DE MAIG

Els Tallers Oberts del Poble-Sec és un esdeveniment anual creat l’any 2006, impulsat per la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec amb l’objectiu d’impulsar i donar suport els tallers d’artistes i artesans del barri. El barri de la falda de Montjuïc és, des de fa uns anys, un focus d’atracció d’aquest col·lectiu, que agrupa disciplines del més diverses: estils de pintura varis, treball en fusta, il·lustració, fotografia, ceràmica, escultura, tèxtil, etc. La Coordinadora d’Entitats se’n va fer càrrec les tres primeres edicions (2006, 2007 i 2008) i el Centre Cívic el Sortidor va agafar seu testimoni del projecte l’any 2009.

L’objectiu de Tallers Oberts del Poble-sec és que aquesta diversitat de creadors que té el barri obrin les portes dels seus tallers (molts d’ells treballen tot l’any amb la persiana abaixada) un cap de setmana llarg (divendres, dissabte i diumenge) per a que els veïns del barri i de tota la ciutat els coneguin a ells i puguin gaudir dels treballs que realitzen. Així també es dóna suport a aquest sector econòmic emergent a la zona i s’apropa el món de l’art i la cultura al veïnat.

Enguany els Tallers Oberts del Poble-sec, programats pel 11-12-13 de maig, trobareu tota la informació al CC El Sortidor, a la plaça Bella Dorita i en tots els tallers participants.

12 DE MAIG. NIT JOVE DEL POBLE-SEC

A la plaça de Santa Madrona, des de les 20h.