Monthly Archives: maig 2012

DO D’ACORDS. ORQUESTRA INFANTIL I JUVENIL DEL POBLE-SEC

El dimarts 5 de Juny a les 19 h al Teatre Artèria Paral•lel es farà un concert de l’Orquestra Infantil del Poble-sec “Do d’acords”.

En aquesta ocasió, nens i nenes de les escoles Jacint Verdaguer i Carles I del Poble-sec interpretaran les seves pròpies creacions, al costat d’un quartet de cordes (músics de la “Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya”) i els músics convidats Ignacio Peres (Taula), Victor Carol (Didgeridoo) i el Lutier Ángel Distefano (amb l’instrumental de Laberints del So).

Podeu sol·licitar entrades gratuïtes escrivint a dodacords@gmail.com

BCNANTIRUMORS. VIDEOCONFERÈNCIA

La fundació canadenca Maytree, especialitzada en temes de diversitat i de millora de la integració de la població migrant urbana del Canadà,ha situat la iniciativa BCNAntirumors de l’Ajuntament de Barcelona com un dels exemples de bones pràctiques en l’àmbit de la lluita, des de les administracions públiques, contra la discriminació vers els immigrants.

Maytree ha organitzat un debat per vídeoconferència on es presentaran dues iniciatives, la barcelonina i una altra de similar de la ciutat anglesa de Sheffield. L’organització canadenca defineix BCNAntirumors com una “campanya intel·ligent de servei públic”, que utilitza “els agents antirumors, l’humor i les xifres per dissipar els rumors i perjudicis sobre les minories i els immigrants”.

La videoconferència organitzada per la fundació Maytree tindrà lloc demà dimecres, dia 30, a partir de les 16 hores. Els ponents seran Ramon Sanahuja, director de l’àrea d’Immigració i Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona, que explicarà la iniciativa de BCNAntirumors, i Sarah Eldridge, responsable de City of Sanctuary, de Sheffield.

Per participar a la videoconferència cal inscripció prèvia a la web:

http://citiesofmigration.ca/webinar/webinar-welcoming-cities-municipal-leadership-on-immigrant-integration/

THALIA. MOSTRA D’ARTS ESCÈNIQUES AL POBLE-SEC

En aquesta 5a edició podreu gaudir de diverses actuacions de teatre, circ, dansa i música.

El centre cívic El Sortidor organitza la 5a temporada del Thalia, que enguany se celebrarà del 8 al 10 de juny, per tal d’oferir a la ciutadania diverses propostes culturals, totes gratuïtes, i que els artistes que habitualment assagen al centre cívic tinguin l’opció de mostrar el seu treball al públic.

Un total de 34 espectacles omplen aquesta edició que, per primer cop, s’ha obert a nivell de ciutat i ha permès que grups que assagen a altres centres cívics puguin tenir l’opció de mostrar el seu treball al barri del Poble-sec; barri molt conegut per la seva activitat artística i la seva tradició en el món de l’espectacle. De fet, el nom de Thalia prové tant del desaparegut teatre ubicat a l’avinguda Paral•lel, Talia, com del personatge mitològic Thalia que representa la comèdia.

El públic assistent podrà escollir entre 14 espectacles de teatre, dos d’ells infantils, 15 espectacles de dansa en tots els seus estils: clàssica, contemporània, flamenc, hip-hop, kpop, claqué…, 2 espectacles de circ, un fusionat amb la dansa i l’altre amb la música, i 3 concerts amb estils musicals ben variats. Tot pensat per fer les delícies de petits i grans i que tothom tingui l’opció de conèixer i gaudir de vàries disciplines artístiques.

Us hi esperem!

COOPERA-SEC

CooperaSec vol impulsar un model econòmic cooperatiu i solidari al barri

Sota el lema “Competeixes o Cooperes?”, l’Assemblea de barri de Poble-sec ha impulsat un projecte anomenat CooperaSec, que es va presentar dijous a la tarda al centre cívic El Sortidor

Podeu ampliar la informació seguint el vincle adjunt d’el3.cat

BARCELONA ACTIVA POBLE-SEC. NOVA ADREÇA

NOVA ADREÇA DE L’ESPAI DE BARCELONA ACTIVA A POBLE-SEC

Us informem de la nova adreça de l’oficina de “Treball als barris” de Barcelona Activa a Poble-sec . A partir d’ara us atendrem a:
Passeig de l’Exposició, 10, 1r pis (davant de l’escola Carles I)

El nostre telèfon és el mateix: 93 443 15 30.

– Orientació laboral per a les persones en situació d’atur
– Assessorament empresarial per a les persones que volen posar en marxa un negoci

FES-TE AL CARRER

El proper dissabte dia 2 de juny es farà al parc de les TRES XEMENEIES la festa FES-TE AL CARRER, de les 5 de la tarda a les 10h del vespre.

Hi haurà activitats de castellers, gegants, diables, bastoners i es farà una demostració d’un esport tradicional catlà, el “bèlit”.

CERHISEC. MONTJUÏC I LES COMUNICACIONS MARÍTIMES

La próxima xerrada de CERHISEC es farà el proper dia 29, dimarts, a la biblioteca Francesc Boix, i ens parlaran de MONTJUÏC I LES COMUNICACIONS MARÍTIMES, ja que des de temps immemorials l’alçada i la ubicació enfront del mar, han donat al cim de Montjuïc un paper cabdal en el control de les comunicacions marítimes de la ciutat.

Dia 29, a les 19,30h.

FORMACIÓ LLEI SERVEI DOMÈSTIC

Des del Pla d’Acollida Poble-sec per a tothom tornem a realitzar la formació sobre el canvi de llei a Servei Domèstic.
Aquesta formació va dirigida a particulars/famílies que tenen algun treballador de la llar.
Si esteu interessats en assistir podeu posar-vos en contacte amb nosaltres (info a cartell adjunt)

LA MOSTRA D’ENTITATS 2012, EL 9 DE JUNY

La Mostra d’Entitats del Poble-sec de 2012 es farà el dia 9 de juny i, de nou, a l’avinguda del Paral·lel, des de les 10 del matí a les 9 del vespre. conjuntament amb la festa FEM PARAL·LEL organitzada per la fundació FEM

ACOMPANYAMENT A LA GENT GRAN. RIFA SOLIDÀRIA

Al vincle adjunt podeu trobar les bases de la Rifa Solidària per recollir fons per a la campanya d’ACOMPANYAMENT A LA GENT GRAN