BALLET ESCOLA CARLES IBAÑEZ

Us adjuntem el programa digital de la XVI TEMPORADA DE BALLET AL POBLENOU

20, 21 i 22 D’ABRIL DE 2012

SALA POBLENOU
CENTRE MORAL I CULTURAL DEL POBLENOU
c/ PUJADES 176 -178

Aquesta el la XVI temporada de ballet al poblenou que organitzem. Vam començar l’any 1997 i la idea era poder donar la oportunitat a mestres i alumnes de mostrar el seu treball a dalt de l’escenari, així com d’acostar el públic, especialment l’infantil, a la dansa.

De la dificultat de tindre un espai on actuar ja fèiem un comentari l’any 1990. Dèia així: “La possibilitat de presentar un espectacle de dansa no és fàcil per moltes raons i cap n’és la manca de ganes. La dificultat és poder conjugar tots els elements necessaris per dur-ho a terme. El punt de partida són els ballarins, l’element humà, sense ells no és possible res. El coreògraf pot tenir moltes idees, però sense ballarins que l’entenguin i que estiguin disposats a treballar dur, no es poden materialitzar. Amb això som ben diferents, per exemple, del pintor, de l’escultor o de l’escriptor, ja que per a ells, la creació depen exclusivament del seu treball. L’espai és un altre dels problemes amb que hem d’enfrontar-nos i en dues vessants: l’espai on assajar i l’espai on actuar.”

Enguany pràcticament ens coincideix la XVITemporada de Ballet al Poblenou amb el dia internacional de la dansa.

Nosaltres, aquí, seguim intentant ajudar almon de la dansa: a les escoles, al seu alumnat, mestres i coreògrafs.

Molts dels professionals catalans actuals han fet les seves primeresinterpretacions en públic aquí, en aquest escenari de «el Centre» de les nostres estimades Temporades de Ballet. I això clar ens omple d’orgull i d’energia per continuar any rere any organitzant aquestes, consolidades, trobades de dansa

Aquest any li volem dedicar a la nostra benvolguda Olga Roig, de Manresa. Que sempre ha fet una gran tasca a la capital de Bages, i que per a mi es una de les mestres més entregades que ens envolten.

L’Olga Roig, juntament amb la Isabel Porcari jo mateix, ha participat en aquestes temporades de ballet de manera ininterrumpuda. Des del principi, quan li deiem Matinals de Ballet fins avui mateix.

A més a més, aquest curs celebrarà el 45è niversari de la seva escola de ballet a Manresa.

Programa

SALA POBLENOU
Divendres 20 a les 9,30 nit Gala Inaugural
Dissabte 21 a les 9,30 nit espectacle de nivell avançat
Diumenge 22 a les 6 de la tarda espectacle infantil i juvenil
Organitza i dirigeix: Carles Ibáñez i Padró

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *