Daily Archives: 24 de gener de 2012

EXPOSICIÓ: ÖTZI, LA MÒMIA DEL GEL

El proper 2 de febrer el Museu d’Arqueologia de Catalunya inaugura una exposició sobre la Otzi, la mòmia del gel, que considerem força interessant.

Otzi pertany al grup de mòmies més conegudes del món, juntament amb nombroses mòmies egípcies, el “Lindow Man”, exposat a Londres, l’Home de Tollund de Dinamarca, la “Juanita” de Perú i les “Mòmies dels Pantans” del Museu de Silkeborg (Dinamarca). Otzi es troba al Museu del Tirol del Sur, en Bolzano (Itàlia).

Per qüestions de conservació, Ötzi no pot viatjar, però el Museu de Bolzano ha preparat una exposició magnífica (en la línia de les exposicions de museus de la ciència), que inaugurarem al MAC el proper 2 de febrer.

A l’exposició s’explica amb tot luxe de detalls el fet excepcional d’aquesta troballa única. Per primera vegada a la història de la medicina i de l’arqueologia s’han pogut analitzar al detall les restes intactes d’un home de fa més de 5.000 anys juntament amb la seva vestimenta i pertinences. Les investigacions han fet servir les tècniques més modernes i la recerca encara continua…

T-11, UNA TARGETA CONTRA LA PUJADA DEL TRANSPORT PÚBLIC

Aquesta és una bona idea per a fer front a la pujada de la T-10 d’una forma solidària. Entra al blog i veuràs que és fàcil i del tot legal beneficiar-se’n. Siguem molts els usuaris! !!