Daily Archives: 25 de maig de 2011

CICLE DE CONFERÈNCIES: TRANSFORMACIONS DEMOCRÀTIQUES AL MÓN ÀRAB

Transformacions democràtiques al món àrab

Des de fa alguns mesos, un intens procés de canvi polític s’ha iniciat a una gran part del món àrab. Els sobtats esdeveniments han sorprès tothom, i les expectatives que han generat les revoltes i revolucions que gairebé simultàniament s’han anat produint a molts països, han anat configurant un nou escenari polític que encara té oberts molts interrogants. Les incipients transformacions democràtiques que han sorgit en diversos països, i les que possiblement les segueixin, apunten a un procés de difusió dels principis democràtics i la generació de noves institucions polítiques. Les tensions socials, econòmiques i polítiques que generen els processos de canvi són enormes, però les oportunitats de transformació democràtica al món àrab són també molt importants, i tot seguit, la possibilitat d’un canvi radical en una regió clau al món, per molts motius.

Per estimular el coneixement i la reflexió a l’entorn d’aquestes qüestions de gran actualitat, que es produeixen en uns territoris molt propers al nostre país, i on les seves conseqüències hi poden tenir un gran impacte en els propers anys, es proposa un cicle breu de conferències sobre les diverses dimensions del procés de canvi polític al món àrab, a càrrec de tres especialistes d’elevat prestigi internacional.

Activitat organitzada en col·laboració amb l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI).

* Conferència: Transformacions democràtiques al món àrab
06/06/2011
BARCELONA

* Conferència: Europa i la geopolítica del món àrab
30/06/2011
BARCELONA

* Conferència: Les relacions civicomilitars en els països àrabs arran de les recents revoltes populars
14/07/2011
BARCELONA

ACTIVITATS D´ESTIU DE L´ESPLAI XERINOLA

Us adjuntem el cartell amb les activitats d’estiu que organitza l’esplai Xerinola del poble-sec per la seva distribució entre els vostres contactes

MÉS ACCIONS DE BCN ANTIRUMORS

DEBAT COM VIVIM EN LA DIVERSITAT A LA B. FRANCESCA BONNEMAISON
Dilluns 30 de maig us esperem a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, on farem un nou debat ciutada. Us adjuntem el flyer per tal que ens ajudeu a fer la màxima difusió possible.

RESSÓ MEDIÀTIC DE L’ESTRATÈGIA ANTIRUMORS
Podeu veure l’entrevista d’El Periòdico a l’agent antirumors Francesca Camps aquí:
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/districtes-de-bcn/francesca-camps-combato-les-falsedats-sobre-els-immigrants-1018596

ACTES AGENDES ANTIRUMORS I INTERCULTURALITAT
Us recordem que podeu incloure els actes de les vostres entitats a les agendes dels webs bcnantirumors.cat i interculturalitat.cat. Us adjuntem un doc amb els criteris i el formulari que ens heu de fer arribar.

CONTINUA L’ACCIÓ VIRAL
El vídeo sobre immigració i estat de benestar s’han convertit en el nostre best-seller particular (en poc més d’una setmana l’han vist més de 2500 persones). A més, ha servit de reclam per donar una nova empenta als anteriors vídeos.
La campanya continúa i ara és més pertinent que mai! Continueu reenviant el link http://xurl.es/gbrfr

ESTUDI DE LES ENTITATS DE SEGON NIVELL

Aquest document ha estat realitzat per Jordi Pascual i Saüc i Jon Casado Pascual de la Fundació Desenvolupament Comunitari.
El podeu veure i descarregar en l’apartat de documents d’aquesta web o clicant l’enllaç adjunt.