Monthly Archives: febrer 2011

L’ATLÈTIC POBLE-SEC BUSCA NENS I NENES QUE VULGUIN JUGAR A FUTBOL

Tens entre 4 i 7 anys i vols jugar a futbol al teu barri? L’Atlètic Poble-sec, un dels equips més veterans del barri, està buscant nens i nenes d’entre 4 i 7 anys que vulguin jugar a futbol al Poble-sec.

L’horari dels entrenaments serà els dilluns i dijous de 17.30 a 19.00, a partir del 15 de març i fins el 10 de juny.

Si esteu interessats, o coneixeu algú que pugui estar-ho, podeu informar-vos i inscriure-vos els dimarts i dijous de 18.00 a 19.00 al Camp de La Satalia o bé contactar per

Animeu-vos!

EL BTC REPRESENTA CATALUNYA A LA COPA D’EUROPA DE TAMBORÍ

Un equip del barri representa aquest cap de setmana Catalunya a una competició europea. Es tracta del Barcelona Tamborí Club, que representa Catalunya a la Copa d’Europa de Tamborí.

Així, aquest cap de semana del 25 al 27 de febrer es disputa a la localitat francesa d’Arles la Copa d’Europa de Clubs de Tamborí Indoor, organitzada per la Fédération International de Balle au Tambourin (FIBT). La competició està dividida en una fase prèvia en format lligueta de dos grups, on el BTC ha estat enquadrat al mateix grup que els representants d’Alemanya, Suècia i Noruega. L’altre grup està compost pels representants d’Espanya, Anglaterra i Escòcia. El primer de cada grup passarà a la fase final de la competició on esperen els representants d’Itàlia i França, classificats directament per ser els finalistes de la última edició de la competició. Aquesta fase final es jugarà també en format de lligueta tots contra tots, i els dos primers classificats jugaràn la final.

El Barcelona Tamborí Club, com a vigent campió de la Lliga Catalana de Tamborí, representa a Catalunya a la competició. L’objectiu principal del club és aconseguir la 3a posició al torneig, pero no es marca cap sostre, ja que ha demostrat sobradament als tornejos preparatoris el seu potencial i està disposat a donar la campanada i si es possible poder arribar a la final.

ÒMNIUM ORGANITZA UNA VISITA GUIADA A EL MOLINO

Òmnium ha organitzat una visita guiada a El Molino dins la programació cultural del ‘Quedem?’, un programa de llengua, lleure i cohesió social que ofereix de manera gratuïta una gran varietat d’activitats de tot tipus per a tots els qui conformem la societat catalana.

En aquesta ocasió s’ha programat una visita a El Molino per al proper 9 de març a les 10.15 del matí. La visita tindrà una durada aproximada de dues hores i si voleu participar-hi heu de preinscriure’s a l’enllaç que us adjuntem a sota.

EL XIC: PLA COMUNITARI POBLE-SEC PREPARA EL SEU 5è ANIVERSARI

Molt poca gent coneix encara al XIC però molts veïns i veïnes, així com treballadors i treballadores del barri del Poble-sec ja estan treballant per tal que el XIC sigui, en poques setmanes, ben conegut per tot el barri.

I què és el XIC? És l’acrònim de Xarxa-Interrelació-Comunicació i no és altra cosa que un projecte col·lectiu impulsat i coordinat per l’Associació Cultural Marabal, el Pla Comunitari de Poble-sec i la cooperativa de participació ETCS que es concreta en l’organització i celebració d’una rua el proper 7 de maig per diferents carrers del barri per tal de conmemorar el 5è aniversari del Pla Comunitari del Poble-sec.

Per a aquest ambiciós projecte, a més de la gent de l’Associació Cultural Marabal, l’equip de Pla Comunitari Poble-sec i la cooperativa ETCS s’està implicant a les entitats del barri així com a particulars que hi vulguin participar d’alguna manera. I és que la idea del XIC, tal i com el seu nom indica, busca generar i fomentar el treball en xarxa, la interrelació i la comunicació entre les entitats, grups, veïns i veïnes amb l’objectiu comú d’habitar i festejar el barri.

L’organització de la rua del XIC s’ha engegat tot just aquesta darrera setmana de febrer i el 7 de maig es visibilitzarà el resultat d’aquestes 8 setmanes de treball comunitari. Teatre, música, cultura, performance, art, espontaneitat…tot això i més serà el XIC.

Cinc anys de Pla Comunitari Poble-sec
L’excusa perfecta per a engegar el XIC ha estat el 5è aniversari de Pla Comunitari Poble-sec. Va ser al 2005 que es va decidir posar en marxa un Pla Comunitari al barri del Poble-sec, una eina que mitjançant l’esforç de diferents agents del territori on s’implanta tracta de transformar la realitat de la comunitat i millorar-la per tal d’afavorir la convivència entre veïns i evitar l’exclusió social.

La participació i implicació de la major quantitat i diversitat de gent del barri és la clau del Pla Comunitari Poble-sec. El treball s’estructura al voltant d’un total de 6 comissions que tracten unes altres 6 àrees d’interès dins la quotidianitat del barri -infància, joventut, gent gran, salut, sociolaboral, convivència i coneixement mutu- i en elles s’integren des de professionals de les àrees socials o sanitàries a veïns del barri amb inquietuts o provinents del teixit associatiu del Poble-sec.

Les activitats que durant aquests 5 anys ha desenvolupat el Pla Comunitari Poble-sec han contribuït de manera decidida a ‘fer’ barri i aquest esperit de treball en xarxa i d’interrelació és el que ara impregna el XIC.

Un projecte que construïm entre tots
Ara el XIC ja està en marxa. La forma que adoptarà es decideix entre tots els que formem aquest projecte -continua obert a tothom que hi vulgui participar!- i és precissament aquesta la màgia del XIC: el treball en xarxa, la força de la interrelació i el poder de la comunicació. Tots hi sumem!

Si vols participar del XIC, pots participar a les reunions que celebrem tots els dimecres fins el 7 de maig al Centre Cívic El Sortidor a les 7 de la tarda. Per a més informació, pots posar-te en contacte amb Joel Alvarez, de l’Associació Cultural Marabal bé per telèfon al 93 442 19 82 o bé per correu electrònic a joelalvarezbanal@gmail.com.

LA SOLUCIÓ AL CUL DE SAC DE POETA CABANYES, MÉS A PROP

El cul de sac en que es va convertir el tram final del carrer Poeta Cabanyes, a la seva conjunció amb el passeig de l’Exposició, està més a prop de ser-hi solucionat.

Segons informa el3.org, i citant al regidor del districte de Sants-Montjuïc, les obres estan ja en tràmits de licitació i segurament començaran abans de l’estiu.

Tot indica d’aquesta manera que aquest punt conflictiu del barri del Poble-sec està prop de deixar de ser-ho.

Podeu consultar la notícia completa al link que us adjuntem.

CASTELLERS BUSCA EL SUPORT DEL BARRI PEL TORNEIG DE FUTBOL INTERCASTELLER

Els Castellers del Poble-sec estan preparant el Xè Torneig de Futbol Intercasteller que tindrà lloc a Granollers aquest cap de setmana (26 i 27 de febrer).

L’equip dels Castellers del Poble-sec ha estat guanyador els darrers tres anys del premi a la millor afició del torneig i volen revalidar-lo enguany així que la Colla fa una crida a tot el barri per demanar el seu suport. Tots els veïns i veïnes que vulguin apropar-se a Granollers aquest cap de setmana per animar l’equip del barri seran més que benvinguts pels Castellers.

Per anar obrint boca, us deixem amb el video que han gravat per tal d’anar calfant motors pel torneig. No hi perdeu detall que segur trobeu més d’una cara coneguda!

Ànim Castellers!

LES 4 COLUMNES DE MONTJUÏC S’INAUGUREN AQUEST DIUMENGE

Aquest diumenge 27 de febrer s’inauguren les 4 columnes de Monjuïc.

L’acte inaugural de les Quatre Columnes de Montjuïc estarà encapçalat pel president de la Generalitat, Artur Mas, i l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, així com la resta d’alcaldes dels ajuntaments catalans.

La inauguració comptarà amb la presència de la banda municipal i amb l’actuació de colles castelleres que aixecaran construccions al voltant de les columnes de Puig i Cadafalch.

LA COORDINADORA PRESENTA AL·LEGACIONS AL PLA DE MONTJUÏC

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, conjuntament amb altres entitats de primer i segon grau de la ciutat de Barcelona, han presentat aquest dimecres 23 de febrer un document amb al·legacions al Pla d’Usos de la Muntanya de Montjuïc que va ser presentat recentment.

Les entitats signants de les al·legacions demanen la retirada del pla i que es torni a redactar donat que no ha comptat amb les propostes de les associacions i entitats.

Les tres grans línies d’aquest document d’al·legacions són reivindicar més espais verds a la muntanya, restringir els nous equipaments i retirar el projecte de la gossera.

Podeu consultar les al·legacions al Pla d’Usos de la Muntanya de Montjuïc al document adjunt.

‘BAIXEM AL CARRER’ PREPARA NOVES SORTIDES AMB LA GENT GRAN

‘Baixem al carrer’ -anteriorment conegut com ‘Puja’m-Baixa’m’- continua amb les seves sortides pel barri del Poble-sec.

‘Baixem al carrer’ és un projecte de Pla Comunitari Poble-sec que busca millorar la qualitat de vida de la gent gran del barri que, per problemes de mobilitat o d’aïllament, no poden sortir de casa. D’aquesta manera s’organitzen una sèrie de sortides per a que aquestes persones puguin fer un tomb o visitar algun museu o parc de la ciutat com qualsevol persona.

Ara per ara, encara hi ha places disponibles a ‘Baixem al carrer’, tant per a voluntaris que hi vulguin participar, com per a Gent Gran que pugui ser beneficiària d’aquest servei.

La propera sortida serà aquest divendres 25 de febrer a les 11 del matí i el grup es desplaçarà fins al Museu Marítim on visitaran una exposició.

Pots informar-te sobre les properes sortides a la nostra agenda i també passant pel Casal Concòrdia on l’equip de Pla Comunitari Poble-sec resoldrà tots els vostres dubtes.

LA HISTÒRIA DEL CLUB ATLÈTIC RUNNING A CERHISEC

Aquest dimarts 22 de febrer la Biblioteca Francesc Boix del Poble-sec acollirà l’habitual xerrada mensual que CERHISEC -Centre de Recerca Històrica del Poble-sec- dedica a algun tema d’interès relacionat amb el barri.

En aquesta ocasió, la xerrada-col·loqui cersarà sobre la història del Club Atlètic Running, entitat adherida a la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i que porta més de 30 anys impulsant l’atletisme al barri del Poble-sec.

Josep Maria Queralt, president de la pròpia entitat, serà l’encarregat d’explicar-nos l’història d’aquesta veterana entitat del barri.

Hi esteu tots convidats aquest dimarts 22 a partir de les 19.30 a la Biblioteca Francesc Boix.