Daily Archives: 30 de novembre de 2010

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA SIDA A BARCELONA

Aquests dies Barcelona és l’escenari de diversos actes i activitats en commemoració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida, que se celebra des de fa 23 anys el dia 1 de desembre.

Aquest any, la celebració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida s’ha volgut centrar en la conscienciació de la població en l’àmbit de la prevenció i en la promoció del diagnòstic precoç, ja que encara hi ha un gran nombre de persones que desconeixen que estan infectades pel VIH i que, per tant, el poden transmetre sense ser-ne conscients.

Aquest dimarts, 30 de novembre, a les 19.00 hores, es farà una apagada de llums a la plaça de Sant Jaume, als edificis de l’Ajuntament i de la Generalitat, en resposta a una acció convocada per ONUSIDA.

A més, coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, a partir de les 10.00 hores del dia 1 de desembre, la plaça de la Universitat serà l’escenari d’una mostra d’entitats, amb tota mena d’activitats culturals i de sensibilització. En aquest espai també es lliurarà material preventiu i profilàctic a les persones que hi vagin.

D’altra banda, diversos edificis de la ciutat s’il·luminaran de color vermell el dia 1 per mostrar el seu suport a la lluita contra aquesta malaltia.

Des de les 18.00 hores i fins a la 1 de la matinada, edificis tan emblemàtics com el Macba, la Sagrada Família, el TNC, la Pedrera, El Molino, el CaixaForum o Fira de Barcelona es tenyiran de vermell.

A més, a partir de les 9.00 hores el dia 1 també es despenjarà el Tapís Memorial Sida des del Saló de Carles III de l’Ajuntament, i tindrà lloc un acte institucional al Palau de la Generalitat.

A la nit, tindrà lloc la gala benèfica de lluita contra la sida a l’Hotel W. L’organitza la Fundació Lluita contra la Sida, i l’apadrina el cantant Miguel Bosé, que és membre ambaixador d’aquesta fundació. Aquesta gala porta el lema “Barcelona dóna la cara per la sida”.

Finalment, el 2 de desembre tindrà lloc la Nit Vermella al Teatre del Casinet d’Hostafrancs. Es crea un espai escènic a tall de clausura de les celebracions, amb espectacles amb temàtica relacionada amb el VIH i amb el lema ‘Mou-te pel teu dret a la salut!’.

GRAN AFLUÈNCIA DE GENT ALS TALLERS OBERTS 2010

Els Tallers Oberts han finalitzat amb un balanç molt positiu en quant a afluència de públic i participació per part de talleristes i organitzadors.

Durant tot el cap de setmana es van poder visitar els tallers del barri que mostraven la gran quantitat d’artistes i artesans que s’hi poden trobar en un barri que tradicionalment ha allotjat una gran quantitat de tallers.

Aquesta era la cinquena edició dels Tallers Oberts i en aquesta es convidava el públic a realitzar una mena d’itinerari per tot el barri seguint els diferents tallers.

En aquesta ocasió s’ha intentat a més que els espais generessin activitats. Una de les més destacades va ser un taller de fotografia on van participar 250 persones, el que posa de manifest el gran poder de convocatòria que va tindre aquesta edició dels Tallers Oberts.

FULL DE LURDES

Recorda:

– s’han recollit 634 euros a la jornada de sensibilització per l’autofinançament de l’esglèsia diocesana.

– l’arribada de l’Advent porta canvis als horaris d’algunes de les parròquies del barri. El canvi més destacat és que la parròquia de Sant Salvador d’Horta farà missa tots els dies de dilluns a divendres a les 9.30 del matí.