Daily Archives: 16 de novembre de 2010

ELS CASTELLERS AIXEQUEN EL SEU PRIMER PILAR FEMENÍ

Els Castellers del Poble-sec van aconseguir aixecar el seu primer pilar femení a l’última Diada Castellera que va tenir lloc el passat diumenge 14 de novembre davant la biblioteca Francesc Boix, al carrer Blai.

Podeu veure un video d’aquest primer pilar femení dels Castellers del Poble-sec a l’enllaç que trobareu a sota.

Felicitats Castellers!

LA MARATÓ DE TV3 ESCALFA MOTORS AL POBLE-SEC

La Marató de TV3, que es celebrarà el proper 19 de desembre i que enguany recaptarà fons per lluitar contra les lesions modul·lars i cerebrals adquirides, ja va calfant motors al barri del Poble-sec.

Per tercera vegada, Els Amics de la Plaça de Santa Madrona i la Parròquia de Lurdes del Poble-sec organitzaran la Diada Festiva per la Marató a la plaça de Santa Madrona els dies 18 i 19 de desembre.

Per aquesta raó, s’estan buscant grups o persones que puguin fer música instrumental d’una durada d’entre 15 i 20 minuts. Les actuacions es podrien fer a l’interior de la parròquia de Lurdes el vespre del dia 18 o bé a la plaça de Santa Madrona el matí del dia 19 de desembre.

El dia 19 de desembre es realitzarà una botifarrada a partir de les 14 hores a la Plaça a preus populars.

Tots aquells grups o persones que estiguin interessats en tocar durant la Diada Festiva per la Marató poden trucar al 650 500 759 o escriure al correu lurdespoblesec@gmail.com.

TORNA EL TROCASEC, EL MERCAT D’INTERCANVI DEL POBLE-SEC

Aquest diumenge 28 de novembre tindrà lloc entre les 11 i les 15 hores la quarta edició del Trocasec, el mercat d’intercanvi del Poble-sec.

El Trocasec està organitzat per un conjunt de veïns i veïnes del Poble-sec i és un espai obert a la participació de qualsevol veí que cregui en els valors d’intercanvi i cooperació que s’intenta difondre amb aquesta iniciativa.

La filosofia del Trocasec és intentar crear vincles entre els veïns i veïnes del barri al mateix temps que es difonen valors com la cooperació i l’intercanvi.

La iniciativa ha tingut molt bona acceptació al barri. A l’última edició del Trocasec, l’organització va muntar 30 taules per a que els participants puguessin intercanviar tot el que vulguesin i es van ocupar totes, el que posa de manifest l’èxit del mercat.

Un repte que es plantegen els organitzadors del Troca-sec és crear, seguint aquesta mateixa filosofia, un espai d’intercanvi de coneixement.

Tots aquells que estiguin interessats en participar a l’organització del Troca-sec, poden contactar amb els organitzadors al mail trocasec@gmail.com o bé assistir a la propera reunió que celebraran el 13 de desembre a les 20 hores al local de la Cooperativa Germinal al carrer Radas 27 del Poble-sec.

Qui vulgui reservar taula per al mercat d’intercanvi del dia 28 de novembre, també poden contactar a aquest mateix mail (trocasec@gmail.com).

ELS CASTELLS JA SÓN PATRIMONI CULTURAL DE LA UNESCO

Tothom estava pendent del punt 6.40 de l’ordre del dia de la trobada de l’Unesco d’avui a Nairobi. Finalment, a les 15:40, hora catalana, la Unesco ha donat la llum verda definitiva a la catalogació dels castells com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat. El Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la Humanitat ha inscrit el fet casteller a la història per sempre més.
MOLTES FELICITATS