PLA COMUNITARI POBLE-SEC ‘MOLT SATISFET’ DE LA SEVA VISITA A LÍBAN

El Pla Comunitari Poble-sec ha visitat la ciutat libanesa de Ghobayré per tal de compartir les seves experiències en projectes comunitaris amb les altres ciutats integrants del projecte EUMED-CITIES, una visita que han qualificat de ‘molt satisfactòria’.

En total han estat dos dies d’intensa formació sobre acció comunitària i el model dels Plans de Desenvolupament Comunitari on tècnics de la municipalitat de Ghobayré i de la Universitat de Saint Joseph van conèixer de primera mà projectes com el ‘Puja’m-Baixa’m’, desenvolupat pel Pla Comunitari Poble-sec.

El projecte EUMED-CITIES integra ciutats de Marroc i Líban, juntament amb Barcelona, i tracta de definir un model d’intervenció comunitària per a ciutats mediterrànies, reflexionant entorn a la participació veïnal als plans comunitaris.

El punt de partida que s’ha establert en aquest projecte és l’experiència dels Plans de Desenvolupament Comunitari de Barcelona -hi participen el Pla Comunitari Poble-sec juntament amb el de Roquetes- per a, en una segona fase, establir un model compartit que pugui servir a les altres ciutats de Marroc (Feç, Tànger) i Líban (Ghobayré) que conformen aquest projecte.

Al mes de març, representants de Feç, Tànger i Ghobayré van visitar la ciutat de Barcelona per conèixer de primera mà l’experiència desenvolupada pel Pla Comunitari Poble-sec en allò referent a salut comunitària, sobre tot el treball desenvolupat amb les escoles i projectes amb gent gran com el ‘Puja’m-Baixa’m’. Ara ha estat el torn del Pla Comunitari Poble-sec de viatjar a Líban per compartir aquestes experiències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *