Daily Archives: 9 de novembre de 2010

PLA COMUNITARI POBLE-SEC ‘MOLT SATISFET’ DE LA SEVA VISITA A LÍBAN

El Pla Comunitari Poble-sec ha visitat la ciutat libanesa de Ghobayré per tal de compartir les seves experiències en projectes comunitaris amb les altres ciutats integrants del projecte EUMED-CITIES, una visita que han qualificat de ‘molt satisfactòria’.

En total han estat dos dies d’intensa formació sobre acció comunitària i el model dels Plans de Desenvolupament Comunitari on tècnics de la municipalitat de Ghobayré i de la Universitat de Saint Joseph van conèixer de primera mà projectes com el ‘Puja’m-Baixa’m’, desenvolupat pel Pla Comunitari Poble-sec.

El projecte EUMED-CITIES integra ciutats de Marroc i Líban, juntament amb Barcelona, i tracta de definir un model d’intervenció comunitària per a ciutats mediterrànies, reflexionant entorn a la participació veïnal als plans comunitaris.

El punt de partida que s’ha establert en aquest projecte és l’experiència dels Plans de Desenvolupament Comunitari de Barcelona -hi participen el Pla Comunitari Poble-sec juntament amb el de Roquetes- per a, en una segona fase, establir un model compartit que pugui servir a les altres ciutats de Marroc (Feç, Tànger) i Líban (Ghobayré) que conformen aquest projecte.

Al mes de març, representants de Feç, Tànger i Ghobayré van visitar la ciutat de Barcelona per conèixer de primera mà l’experiència desenvolupada pel Pla Comunitari Poble-sec en allò referent a salut comunitària, sobre tot el treball desenvolupat amb les escoles i projectes amb gent gran com el ‘Puja’m-Baixa’m’. Ara ha estat el torn del Pla Comunitari Poble-sec de viatjar a Líban per compartir aquestes experiències.

PRIMERA TROBADA VEÏNAL ‘EL REPLÀ’

Aquest divendres 12 de novembre neix un nou espai de trobada veïnal, ‘El Replà’.

Aquesta trobada pretén ser un espai d’intercanvi entre el Pla Comunitari -les diferents comissions i espais de participació- i el veïnat del barri.

La idea sorgeix arran de la participació d’uns 80 veïns i veïnes en una dinàmica a la Mostra d’Entitats d’enguany a la qual se’ls plantejava què podien fer ells pel barri. Ara, Pla Comunitari vol convidar-los a que es sumin i participin al Pla de manera activa.

Amb aquesta trobada, Pla Comunitari Poble-sec treballa per aconseguir els objectius que es van marcar a l’equip comunitari del mes de juny: augmentar la participació veïnal, fer que el Pla Comunitari el conegui cada cop més gent, millorar la comunicació entre les comissions i ser cada vegada més operatius

La trobada està oberta a tots els veïns i veïnes del Poble-sec que vulguin participar de manera més activa al barri i tindrà lloc aquest divendres 12 de novembre a les 19 hores a la cuina del Centre Cívic El Sortidor.