Monthly Archives: novembre 2010

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA SIDA A BARCELONA

Aquests dies Barcelona és l’escenari de diversos actes i activitats en commemoració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida, que se celebra des de fa 23 anys el dia 1 de desembre.

Aquest any, la celebració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida s’ha volgut centrar en la conscienciació de la població en l’àmbit de la prevenció i en la promoció del diagnòstic precoç, ja que encara hi ha un gran nombre de persones que desconeixen que estan infectades pel VIH i que, per tant, el poden transmetre sense ser-ne conscients.

Aquest dimarts, 30 de novembre, a les 19.00 hores, es farà una apagada de llums a la plaça de Sant Jaume, als edificis de l’Ajuntament i de la Generalitat, en resposta a una acció convocada per ONUSIDA.

A més, coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, a partir de les 10.00 hores del dia 1 de desembre, la plaça de la Universitat serà l’escenari d’una mostra d’entitats, amb tota mena d’activitats culturals i de sensibilització. En aquest espai també es lliurarà material preventiu i profilàctic a les persones que hi vagin.

D’altra banda, diversos edificis de la ciutat s’il·luminaran de color vermell el dia 1 per mostrar el seu suport a la lluita contra aquesta malaltia.

Des de les 18.00 hores i fins a la 1 de la matinada, edificis tan emblemàtics com el Macba, la Sagrada Família, el TNC, la Pedrera, El Molino, el CaixaForum o Fira de Barcelona es tenyiran de vermell.

A més, a partir de les 9.00 hores el dia 1 també es despenjarà el Tapís Memorial Sida des del Saló de Carles III de l’Ajuntament, i tindrà lloc un acte institucional al Palau de la Generalitat.

A la nit, tindrà lloc la gala benèfica de lluita contra la sida a l’Hotel W. L’organitza la Fundació Lluita contra la Sida, i l’apadrina el cantant Miguel Bosé, que és membre ambaixador d’aquesta fundació. Aquesta gala porta el lema “Barcelona dóna la cara per la sida”.

Finalment, el 2 de desembre tindrà lloc la Nit Vermella al Teatre del Casinet d’Hostafrancs. Es crea un espai escènic a tall de clausura de les celebracions, amb espectacles amb temàtica relacionada amb el VIH i amb el lema ‘Mou-te pel teu dret a la salut!’.

GRAN AFLUÈNCIA DE GENT ALS TALLERS OBERTS 2010

Els Tallers Oberts han finalitzat amb un balanç molt positiu en quant a afluència de públic i participació per part de talleristes i organitzadors.

Durant tot el cap de setmana es van poder visitar els tallers del barri que mostraven la gran quantitat d’artistes i artesans que s’hi poden trobar en un barri que tradicionalment ha allotjat una gran quantitat de tallers.

Aquesta era la cinquena edició dels Tallers Oberts i en aquesta es convidava el públic a realitzar una mena d’itinerari per tot el barri seguint els diferents tallers.

En aquesta ocasió s’ha intentat a més que els espais generessin activitats. Una de les més destacades va ser un taller de fotografia on van participar 250 persones, el que posa de manifest el gran poder de convocatòria que va tindre aquesta edició dels Tallers Oberts.

FULL DE LURDES

Recorda:

– s’han recollit 634 euros a la jornada de sensibilització per l’autofinançament de l’esglèsia diocesana.

– l’arribada de l’Advent porta canvis als horaris d’algunes de les parròquies del barri. El canvi més destacat és que la parròquia de Sant Salvador d’Horta farà missa tots els dies de dilluns a divendres a les 9.30 del matí.

ELS EQUIPS DE FUTBOL DEL DISTRICTE CONTRA LA PUJADA DE PREUS

Els equips de futbol del districte de Sants-Montjuïc s’han unit per demanar una rebaixa dels preus de lloguer dels camps de futbol que consideren abussius.

I es que les millores experimentades als camps de futbol del districte han anat acompanyades d’una pujada en els preus del lloguer que s’ha de fer dels terrenys de joc, bé per jugar, bé per entrenar. Dels 13 euros per entrenament i els 25 euros per partit que es pagaven als camps de terra, s’ha passat a demanar 40 euros pels entrenaments i 90 pels partits una vegada els camps ja disposen de la gespa artificial.

Es tracta d’uns preus que els clubs de futbol consideren abussius i que, a més a més, sofriran una nova pujada al 2011 degut a un canvi en l’empresa gestora dels camps de futbol contractada per l’Ajuntament de Barcelona.

Els clubs que firmen el manifest -APA Poble-sec, UE Poble-sec, Atlètic Poble-sec, Gimnàstica Iberiana, SE Mercat Nou M, Atlètic La Palma, Zona Franca CF, CF Mercat de Sant Antoni, Sparta FC, C AT Ibèria, Equipo JA, Warriors CF i Port AT Club- demanen a l’Ajuntament que reconsideri la seva postura i posi uns preus dignes d’acord amb la tasca social i educativa que fan les entitats esportives de futbol de Sants-Montjuïc.

TRET DE SORTIDA ALS TALLERS OBERTS DEL POBLE-SEC

Una vintena d’artistes i artesans del Poble-sec obren les portes dels seus tallers aquest cap de setmana (26, 27 i 28 de novembre) per tal de mostrar els seus treballs i la seva tècnica a tots els qui s’hi vulguin acostar al barri.

El tret de sortida a aquesta nova edició dels Tallers Oberts s’ha donat aquest dijous 25 a la plaça del Molino, on Kram&Klinisbut han realitzat un graffiti anunciant la posada en marxa dels Tallers Oberts.

Els assistents podran seguir a partir de divendres a la tarda i fins diumenge a les 21 hores una ruta per visitar els tallers dels artesans i artistes i veure la seva obra en el lloc on s’ha creat.

Històricament el barri del Poble-sec ha estat un nucli important d’artistes i creadors i en els seus carrers hi ha nombrosos tallers on els artistes d’aquest popular barri barceloní pinten, modelen, dibuixen, tornegen…i aquesta és una immillorable manera de conèixer de primera mà el seu treball.

Molts d’aquests artistes imparteixen cursos i tallers en els seus locals i comparteixen els seus coneixements artístics ampliant les possibilitats culturals d’un barri ple de diversitat.

Al llarg del cap de setmana hi haurà diverses activitats, exposicions i tallers artístics gratuïts que ompliran els carrers del Poble-sec de l’art en viu. Els assistents podran observar com els talleristes fan artesania en fusta, pintura, un grafitti, escriptura creativa o art-teràpia entre moltes altres activitats, algunes d’elles amb l’opció de que els assistents hi puguin participar si així ho desitgen.

UN REPRESENTANT DE LA UE VISITA EL POBLE-SEC

El passat divendres 19 de novembre, Kilian Hocquart, representant de la Unió Europea per al projecte EUMED-Cities, va visitar el Poble-sec per tal de conèixer la realitat social del barri i els projectes que es desenvolupen dins del Pla Comunitari Poble-sec.

La participació de Pla Comunitari Poble-sec al projecte EUMED-Cities, on es comparteixen experiències de treball comunitari entre Barcelona i ciutats del Líban i el Marroc, i la constant monitorització de com es va desenvolupant aquest projecte van ser ser les raons que van portar al Kilian Hocquart a visitar el Poble-sec.

Durant la seva visita, Hocquart va reunir-se amb representants del Pla Comunitari Poble-sec -amb integrants de la Comissió de Gent Gran i de la de Convivència i Coneixement Mutu- i de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec per conèixer les impressions del recent viatge al Líban que una representant de Pla Comunitari va fer en el marc del projecte EUMED-Cities, així com per saber com es concreta l’ esmenat Pla.

Kilian Hocquart encara va tenir temps per visitar la seu de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el Centre Civic El Sortidor i la seu de l’associació Bona Voluntat en Acció.

AFAMMSAM CELEBRA LA SEVA 6a JORNADA DE SALUT MENTAL

L’Associació de Familiars de Malalts Mentals de Sants-Montjuïc, entitat adherida a la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, organitza aquest dissabte 26 de novembre la Jornada de Salut Mental al Districte de Sants-Montjuïc.

Es tracta de la sisena edició d’aquesta jornada i enguany versarà sobre aspectes jurídico-judicials relacionats amb els afectats de trastorns mentals i tindrà lloc al Centre Cívic El Sortidor, espai cogestionat per la Coordinadora d?Entitats del Poble-sec.

El programa serà el següent:

17 hores: Taula inaugural, a càrrec de Carme Capdevila, consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya; Xavier Altimiras, responsable de les Àrees de Salut de Barcelona Esquerra; Inma Moraleda, regidora del Districte de Sants-Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona; Xavier Trabado, president de FECAFAMM; i Albert Morén, president de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de Sants-Montjuïc (AFAMMSAM).

17.30 hores: Conferència ‘Drets humans i malaltia mental segons la convenció de Nova York de 2006’, a càrrec de Francisco Villegas, president de l’Associació Catalana de Professionals de Salut Mental- AEN Catalunya.

18.15 hores: Taula Rodona sobre ‘Aspectes Jurídico-judicials de la Salut Mental’. A càrrec de:

– Pepa Picas, assessora Jurídica de JURIMM de Sant Pere Claver Fundació Sanitaria, sobre el tema ‘Incapacitats, herències i altres’.

– Luz Fernandez, coordinadora de l’Àrea Social de la Fundació Lluis Artigues, sobre el tema ‘Tuteles i curateles’.

– Monserrat Cuesta. Responsable SAF de l’Associació de Sabadell i representant de FECAFAMM, sobre el tema ‘Visió dels familiars vers la situació jurídico-judicial de la salut mental’.

19.30 hores: Taula de cloenda, amb la participació de Marina Geli, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya; Amadeu Quintana, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-Sec; Jordi Cunill, conseller de Salut del Consell del Districte de Sants-Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona; Pilar Solanas, subdirectora general de Planificació de l’ICASS; i Albert Morén, president d’ AFAMMSAM.

20 hores: Piscolabis amenitzat per un trio musical.

FULL DE LURDES

Recorda:

– El proper 19 de desembre es celebrarà la Marató de TV3 i la Parròquia de Lurdes busca músics per a la Diada Festiva que es celebrarà a la Plaça de Santa Madrona els dies 18 i 19 de desembre.

– Ja tenim els números de la loteria de Nadal. La parròquia juga amb el 77263.

EL TAMBORÍ, PROTAGONISTA A LA BTV

El passat divendres 19 de novembre, el Barcelona Tamborí Club ha sigut el protagonista a una de les peces de l’infobarris de la BTV.

Entra a l’enllaç de sota per veure’ls en acció al Poliesportiu de les Tres Xemeneies.

TORNEN ELS TALLERS OBERTS AL POBLE-SEC

Una vintena d’artistes i artesans del Poble-sec obren les portes dels seus tallers l’últim cap de setmana de novembre (26, 27 i 28 de novembre).

Els assistents podran seguir una ruta per visitar els tallers dels artesans i artistes i veure la seva obra en el lloc on s’ha creat.

Històricament el barri del Poble-sec ha estat un nucli important d’artistes i creadors i en els seus carrers hi ha nombrosos tallers on els artistes d’aquest popular barri barceloní pinten, modelen, dibuixen, tornegen…i deixen anar la seva imaginació per crear obres artístiques. Molts d’aquests artistes imparteixen cursos i tallers en els seus locals i comparteixen els seus coneixements artístics ampliant les possibilitats culturals d’un barri ple de diversitat.

Al llarg del cap de setmana hi haurà diverses activitats, exposicions i tallers artístics gratuïts que ompliran els carrers del Poble-sec de l’art en viu. Els visitants que completin la ruta rebran un petit obsequi.