COMENÇA EL 2n CONGRÉS D’ASSOCIACIONS DE BARCELONA

El divendres 22 d’octubre s’inicia el 2n Congrés d’Associacions de Barcelona, un procés participatiu de llarga durada, impulsat pel Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), que busca consensuar i establir les línies d’actuació estratègiques per enfortir el teixit associatiu de la ciutat.

Fernando Vallespín, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Madrid, obrirà el 2n Congrés amb una aportació sobre “Associacionisme i Ciutadania”. A continuació referents de diversos àmbits del moviment associatiu de la ciutat presentaran deu ponències entorn els eixos de treball del 2n Congrés. Per acabar tindrà lloc un acte institucional i un petit sopar que comptarà amb la presència de l’Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

L’obertura del 2n Congrés serà el tret de sortida dels debats sectorials i territorials que s’organitzaran als deu districtes de la ciutat durant els propers set mesos. L’objectiu d’aquests debats és que les associacions elaborin propostes de millora del sector entorn tres eixos de treball: reconeixement, finançament i espais associatius.

Les propostes consensuades en finalitzar el procés del 2n Congrés, previst pel mes maig de 2011, fixaran les bases per a l’elaboració del Pla de Suport Associatiu, on es recolliran les mesures de suport al sector associatiu a aplicar pel govern municipal durant el període 2011-2015.

Les entitats de primer, segon i tercer grau, les fundacions i la ciutadania interessada en el sector associatiu pot participar en el 2n Congrés assistint als debats sectorials i territorials.

També serà possible participar de forma virtual a través de la pàgina web del 2n Congrés, www.congresassociacionsbcn.cat, on es podrà trobar informació ampliada sobre el procés, així com les dates dels debats a mida que es vagin concretant.

Les associacions de la ciutat es tornen a reunir vuit anys després del Primer Congrés d’Associacions de Barcelona, un esdeveniment que va reunir més de 900 persones del sector organitzades en 11 grups de treball. Com a resultat d’aquell procés es van elaborar 33 idees clau que van marcar les línies de treball a adoptar per les entitats de Barcelona en els següents anys. Un cop assolits els reptes dibuixats al 2002, amb la creació del Consell d’Associacions de Barcelona i la posada en funcionament del Codi Ètic de les Associacions, entre altres accions, es planteja necessari revisar la realitat del sector associatiu per continuar aprofundint en la seva millora permanent.

El procés i evolució del 2n Congrés es podrà seguir per mitjà de les xarxes socials Facebook i Twitter i a la seva pàgina web: www.congresassociacionsbcn.cat. En aquest enllaç les associacions poden mostrar el seu suport al 2n Congrés adherint-s’hi.

Per assistir a l’acte d’obertura és necessari confirmar assistència inscrivint-se a: www.congresassociacionsbcn.cat/formulari

Més informació i contacte a la Secretaria del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona a Torre Jussana: info@congresassociacionsbcn.cat. Tel. 932 564 118.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *