Daily Archives: 1 d'octubre de 2010

ACTIVITATS GRATUÏTES AL MUSEU ETNOLÒGIC DE BARCELONA

El Museu Etnològic de Barcelona us convida a participar en les activitats del diumenge 3 de octubre:

11del matí: CONFERÈNCIA ‘Ceràmiques i ceramistes de la cultura chancay i la seva pervivència en la societat actual de la Costa Central del Perú’, a càrrec de Júlia Pérez (Departament de Comunicació del MEB). Ponència presentada al 53º Congreso Internacional de Americanistas a Mèxic 2010.

6 de la tarda: DOCUMENTAL ‘Pobles harmonía’ en relació a l’exposició Pobles Harmonia. Organizat en col·laboració amb Creu Roja. Amb aquesta campanya, la Creu Roja a Catalunya pretén mostrar que les alternatives indígenes, a més de ser una gran oportunitat per al futur d’aquests pobles, són portadores d’idees pertinents per fer front als desafiaments globals del segle XXI, com són el consumisme desenfrenat, el conseqüent desequilibri de l’ecosistema mundial i les profundes desigualtats socials.

NOVES PRESTACIONS PER ALS USUARIS DE LA TARGETA ROSA

A partir de l’1 d’octubre, els titulars de la Targeta Rosa es beneficiaran de nous avantatges, que se sumaran a les prestacions que fins ara tenia aquest carnet. Es tracta de descomptes en òptiques, podòlegs, odontòlegs, ortopèdies o en serveis d’audiologia, així com en equipaments culturals, musicals, esportius o fins i tot en determinats serveis als mercats municipals.

De la mateixa manera, els titulars d’aquesta targeta, dirigida a persones grans o amb discapacitat, també es beneficiaran de determinats serveis als mercats municipals, com ara un preu molt reduït o la gratuïtat del servei de lliurament a domicili de la compra, i de descomptes en establiments d’equipament de la llar i perruqueries.

Des que la Targeta Rosa es va crear, l’any 1980, hi ha més de 250.000 persones titulars, en les seves modalitats gratuïta i reduïda, de les quals un 91% són majors de 60 anys i un 9% són persones amb discapacitat.

TORNEN ELS PATIS OBERTS!

Tornen a obrir els patis de les escoles per a tots els nens i nenes de la ciutat

Hem iniciat un nou curs escolar i també es tornen a obrir els patis de les escoles per a tots els nens i nenes de la ciutat. Des de l’11 de setembre ja podeu gaudir altre cop del joc a l’aire lliure en 36 patis de la xarxa d’escoles del programa Temps de barri, temps educatiu compartit a la ciutat de Barcelona.

Amb l’afany d’apropar els patis oberts als infants i famílies dels diferents barris de la ciutat, enguany en el nostre districte s’ha afegit una altra escola al programa, l’Escola N-II de Pràctiques del barri de Sants. Així doncs, els patis oberts a Sants-Montjuïc són: Escola Enric Granados, Escola SEAT, Institut Joan Coromines, Escola Gayarre, Escola Barrufet, Escola N-II de Pràctiques i Escola/Institut Lluís Vives

Us convidem a tots i a totes, a petits i a grans a participar i a gaudir d’aquests espais fora de l’horari escolar!

Podeu consultar les escoles i els horaris en el document relacionat.