Monthly Archives: octubre 2010

ELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2011

En el document adjunt podeu veure el projecte de pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona per el proper any.
Els recordem que el proper dijous 4 de novembre tindrà lloc l’Audiència Pública de Pressupostos i Ordenances Fiscals per a l’any 2011 a la Sala Mirador, situada al primer pis del mateix edifici del Museu de la Xocolata, plaça Pons i Clerch, 2

ÒMNIUM CULTURAL ORGANITZA UNA VISITA ALS CASTELLERS DEL POBLE-SEC

L’organització Òmnium Cultural ha organitzat per al proper 12 de novembre una visita guiada als Castellers del Poble-sec per tal de donar a conèixer a aquells més neòfits en la matèria tots els secrets del món dels castells i els castellers.

Òmnium organitza aquesta visita dins del seu programa ‘Quedem?’. Es tracta d’un programa de llengua, lleure i cohesió social que ofereix de manera gratuïta una gran varietat d?activitats que tots tenim al nostre abast.

En aquesta ocasió, tots els qui vulguin podran apropar-se al Centre Cívic El Sortidor el proper 12 de novembre per tal de fer la visita guiada que durarà al voltant de tres hores.

CONTINUA EN MARXA LA CAMPANYA D’AJUDA AL PAKISTAN

El passat dissabte 23 d’octubre es va celebrar un acte de solidaritat amb el Pakistan a la plaça del Molino on a més de disfrutar de les actuacions de diferents grups folklòrics del barri es va recaptar una petita suma de diners per als damnificats de les inundacions que van assolar el país fa pocs messos.

Recordem que el compte corrent per recaptar diners per a les víctimes de la catàstrofe continua obert. Faizan e Madina, entitat adherida a la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, serà l’encarregada de comprar medicaments en origen per als damnificats amb els diners recaptats a través de la seva contrapart a Karachi (Pakistan).

Animem a tots el veïns i veïnes, així com a les entitats adherides a la Coordinadora, a col·laborar amb la causa igual que hem fet amb altres com Haití o Gaza.

El número de compte de La Caixa al qual es poden realitzar aportacions és el següent:

2100 3008 88 2200512178

30 PERSONES ACUDEIXEN AL SEGON ‘FEM UN CAFÉ?

De petit èxit es podria qualificar la segona edició del ‘Fem un café?’, la trobada veïnal que organitza la Comissió de Convivència i Coneixement Mutu del Pla Comunitari Poble-sec.

Al voltant de 30 persones s’hi van apropar ahir dimecres al Centre Cívic El Sortidor, equipament cogestionat per la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, per tal de fer un café amb veïns i veïnes, coneguts i no coneguts.

La trobada va començar amb una presentació per part de les persones que integren la Comissió de Convivència i Coneixement Mutu sobre què és el que fan i sobre què és aquesta trobada mensual del ‘Fem un café?’. A continuació es va realitzar una dinàmica per tal de conèixer a tots i totes les persones que s’hi van acostar al Centre Cívic i es va projectar el curt ‘La plaça de la concòrdia’, realitzat pels alumnes del taller de cinema documental del darrer any al Centre Cívic El Sortidor. Després, els assistents van gaudir de café i d’un pica-pica per a finalitzar la trobada amb un debat on es van intercanviar impressions sobre el contingut del curt que es va projectar.

Les properes dates del ‘Fem un café?’ ja s’han confirmat per als propers 24 de novembre i 16 de desembre.

ÈXIT DE LA XERRADA DE CERHISEC SOBRE MANUEL AUSENSI

Al voltant de 25 persones es van reunir ahir dimarts 26 d’octubre a la seu del Cerhisec -Centre de Recerca Històrica del Poble-sec- per escoltar la ponència que Albert Vilardell va fer sobre el baríton i veí del Poble-sec, Manuel Ausensi.

Ausensi va ser un dels barítons més reconeguts de la seva època. Va debutar el 1946 al teatre Tívoli i el 1947 al Gran Teatre del Liceu amb Anna Bolena de Gaetano Donizetti. Va destacar especialment en papers a òperes de Giuseppe Verdi, però conreà també la música del segle XVIII i l’òpera francesa romàntica, totes elles al Liceu durant tretze temporades seguides.

Enregistrà una cèlebre versió completa d’Il barbiere di Siviglia el 1964 i un gran nombre de sarsueles.

ELS TEMPLARIS DE JUMILLA, PRESENTS A LA MOSTRA MARRACO 2010

‘El Templario de Arango’ va ser l’obra escollida per representar l’Associació Templarios de Jumilla a la mostra Marraco 2010 que es va inaugurar a la ciutat de Lleida el passat 21 d’octubre.

L’obra en qüestió va ser realitzada amb la tècnica del carbó per Edwimn Arango Henao, intern al centre penitenciari de Zuera (Saragossa).

Aquesta és la 23a edició d’aquesta mostra que exhibeix treballs realitzats per pressos de centres de Catalunya, Andorra i França.

LA COORDINADORA S’ADHEREIX AL MANIFEST DE LA TAULA INTERCULTURAL DEL RAVAL

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec s’ha adherit al manifest que la Taula Intercultural del Raval sobre la Immigració ha escrit per tal que els polítics eviten els discursos xenòfobs i els plantejaments alarmistes respecte als ciutadans d’origen estranger.

El manifest ha sigut signat de moment per representants del PSC i ICV, tot i que està obert a noves adhesions. Un total de 120 organitzacions i particulars han donat, fins ara, el seu suport explícit al mateix.

Podeu consultar el manifest a l’arxiu adjunt que trobareu a sota.

FULL DE LURDES

Recorda:

– Missa familiar i Castanyada: Catequesi N3, N4, N5 i N6, missa familiar i cloenda amb castanyes i panallets. A partir de les 18.30 a Santa Madrona.

MÉS DE 300 ASSISTENTS A L’ACTE INAUGURAL DEL 2ón CONGRÉS

Amb molta assistencia i amb la conferencia de Fernando Vallespín sobre Associacionisme i ciutadanaia va començar el 2ón Congrés d’associacions de Barcelona.
Podeu veure les 10 ponències en l’enllaç adjunt.

PRIMER ENTRENAMENT LLIURE DE TAMBORÍ

Aquest diumenge 24 d’octubre comencen els primers entrenaments oberts del Barcelona Tamborí Club al Poliesportiu de les Tres Xemeneies.

El Barcelona Tamborí Club és un club de nova creació que vol difondre aquest esport molt poc conegut a Catalunya. La millor manera que han trobat de fer-ho és organitzar entrenaments oberts per tal que tots aquells interessats puguin descobrir les peculiaritats d’aquest esport.

Aquest diumenge es celebra el primer entrenament obert del Barcelona Tamborí Club entre les 12.45 i les 14 hores a la Pista Poliesportiva de les Tres Xemeneies.