HUMÀ, MASSA HUMÀ: ART ESPANYOL DELS ANYS 50 I 60

És una col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació “La Caixa”. La idea de la mostra parteix del llibre Humà, massa humà, amb què Friedrich Nietzsche es va enfrontar a l’ideari romàntic alemany i va inaugurar una mena d’humanisme que tornava a revalorar l’home comú i s’allunyava radicalment d’aquell sentit tràgic tan característic de les estètiques de les acaballes del segle XIX.

L’exposició mostra un conjunt d’obres dels anys 50 i 60, que pertanyen a la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació “la Caixa”, entre les quals hi ha peces d’Antonio Saura, Manuel Millares, Antoni Clavé, José Guerrero i Equipo Crónica.
També s’hi incorpora una sèrie de pintures molt significatives de Picasso, Dalí i Tàpies, aportades per altres col·leccions catalanes, com ara la Fundació Gala Salvador Dalí de Figueres, el Museu Picasso de Barcelona i la Fundació Antoni Tàpies.
La mostra es completa amb una selecció de pel·lícules de la mateixa època que mostren el mateix esperit d’experimentació que la pintura. Es podran veure pel·lícules de cineastes com ara Juan Antonio Nieves Conde, Frédéric Roussif, Basilio Martín Patino o Joaquim Jordà, entre d’altres.

L’exposició vol destacar valors radicals en la interpretació de l’art d’aquest període, com ara la rellevància que adquireixen les diferents iconografies basades en la representació de la figura humana, l’experimentació tècnica amb materials, suports i formes per part dels pintors o l’anàlisi crítica de la història de la pintura i la crítica social.
De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h. Dissabtes, de 10 a 22 h. Preu: Activitat gratuïta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *