UNA TROBADA ENTRE GERMANS

El III Festival Internacional de Música i Dansa Tradicional al Poble-sec va ser tot un èxit. Durant cinc dies,del 21 al 25 de juliol, al festival hi van participar 19 grups d’arreu del món, amb un total de 450 ballarins i gairebé tres mil espectadors.

Alguns del grup que van participar-hi provenien de: Mindi, Geòrgia; Itondi, Guinea Equatorial; Perú Ritmos i Costumbre, Perú; Esbart Egarenc, Catalunya; Carnaval de Barranquilla, Colòmbia, entre d’altres.

La codirectora del grup organitzador, GID Renaixença, Mercé Puig, va dir que “ens sentim orgullosos del la acceptació que ha tingut el festival en la seva tercera edició. Ha vingut gent de tota Barcelona per gaudir-lo”.

A més ha volgut agrair el suport donat per la Universitat de Barcelona, amb la participació d’universitaris, els quals han fet crèdits per a la seva carrera. També cal agrair el suport del Museu Etnològic, amb la participació del grup Carnaval de Barranquilla i aquest agraïment es fa extensiu a cadascuna de les entitats que els van donar el seu recolzament.

El President de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, Amadeu Quintana, va expressar la seva complaença pels resultats obtinguts, ” no n’hi ha millor manera d’acabar la Festa Major del Poble-sec que amb la cloenda del festival”.

També va reconèixer la feina feta pels organitzadors, ” és una feina que va portar molts mesos de preparació”. I va lloar la força organitzativa del grup GID Renaixença, que demostra i és un clar exemple del fet que el Poble-sec “és un barri amb futur i amb moltíssima dignitat”.

Irakli Mirava, del grup Mindia (Geòrgia), també es va sumar a les felicitacions, ” és la primera vegada que participem i ens sentim molt contents de l’atenció rebuda per part del grup organitzador i de l’afecte de la gent de Poble-sec”.

D’altres no es van quedar curts i van fer la seva recomanació per al proper festival, que a més, va ser també una critica als mitjans de comunicació, ” un festival com aquest, on vénen grups de tot el món, que ha estat tot un èxit, hauria merescut molta més cobertura dels grans mitjans de comunicació”, va dir Doris López, del grup Carnaval de Barranquilla.

El III Festival Internacional de Música i Dansa Tradicional al Poble-sec va arribar al seu final amb una emotiva cloenda, on el públic, ballarins i organitzadors van brandar espelmes blanques enceses i van cantar la inoblidable cançó interpretada per Josep Carreres i Sarah Brightman, escrita per a els Jocs Olímpics de Barcelona 1992, Amics per sempre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *