COLÒMBIA, VISTA I SENTIDA

Fins a l’11 de juliol

La gran diversitat ètnica i cultural de Colòmbia,
40 espectaculars imatges de gran format mostren al visitant les diverses cares d’un país tropical que s’ha consolidat com a destinació turística mundial: Naturalesa, Patrimoni i Antropologia són els tres eixos de l’exposició.

Jordi Martí, Delegat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Augusto García Rodríguez, Ambaixador de Colòmbia davant el Govern Espanyol i Juan Gabriel Pérez, Director de l’Oficina Proexport Madrid, inauguraran dilluns vinent 14 de juny l’exposició “Colòmbia, vista i sentida”, que estarà oberta al públic al Museu Etnològic de Barcelona fins al 11 de juliol.

L’exposició és un resum en imatges de la riquesa natural i cultural de Colòmbia, i també un reflex de com el Govern i l’empresa privada colombiana han treballat en els últims anys per a convertir el país en una de les destinacions turístiques més riques i diverses del món. En paraules del Ministre de Comerç, Indústria i Turisme de Colòmbia, Luís Guillermo Plata, recollides en el llibre-catàleg de l’exposició, “Colòmbia és un país que durant molt temps va estar amagat”.

L’exposició recull paisatges tan diversos i sorprenents com les neus perpètues al costat de la costa, deserts que s’assemblen a la superfície marciana o rius immensos en els quals tot just s’albira l’altra riba. Amb més d’un milió de metres quadrats i una posició privilegiada a Sudamèrica, el país gaudeix d’un clima sense estacions, de costes en els oceans Atlàntic i Pacífic i d’una porció de la selva amazònica. Segons l’Institut Humboldt, el país, amb menys del 1% de la superfície mundial, ocupa el quart lloc en biodiversitat, posseïx el 15% de les espècies conegudes en el planeta i és el territori amb major varietat d’amfibis i aus del món. Les seves 54 àrees naturals protegides són l’espai perfecte per a acostar-se a aquest univers biòtic.

Quant al patrimoni, Colòmbia és sobretot un país de ciutats, amb quatre nuclis importants: Bogotá, Medellín, Cali i Barranquilla. En elles tenen lloc algunes de les manifestacions culturals més importants del país (festivals, fires, carnavals i homenatges) i també en elles es pot descobrir una rica herència colonial que avui conviu amb moderns edificis i estructures d’avantguarda. En els seus carrers ens esperen galeries d’art i llibreries que serveixen d’aparador a excepcionals colombians escriptors i artistes, com Gabriel García Márquez, Fernando Vallejo, Fernando Botero o Alejandro Obregón.

L’exposició completa la visió del país amb una mirada a la seva riquesa antropològica: els més de 45 milions d’habitants són el resultat d’una barreja ètnica entre indígenes, espanyols i africans. Costeños, paisas, vallunos, llaneros o rolos, presenten una gran diversitat ètnica i cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *