BARCELONA, PREPARADA PER A L’ESTIU

Barcelona posa en marxa un dispositiu municipal, del 15 de juny al 4 d’octubre, per garantir la convivència, el civisme i la seguretat durant la temporada d’estiu. “Hem de gaudir de la ciutat més que mai”, ha expressat l’alcalde en la presentació de la campanya.

Així, els serveis de neteja, seguretat i mobilitat es coordinaran més que mai perquè tot funcioni correctament i per mantenir la qualitat de l’espai públic en una època en què molts turistes visiten Barcelona i molts veïns gaudeixen de les vacances a la ciutat.

Enguany, per garantir la seguretat s’incorporaran 250 nous agents de la Guàrdia Urbana que reforçaran la plantilla. Aquest estiu, a més, la policia de proximitat -que ja està desplegada als 73 barris de la ciutat- destacarà la seguretat als barris i es dedicarà al patrullatge a peu, especialment als eixos comercials.

En total, prop de mil cent agents municipals participaran en el dispositiu en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, amb especial atenció a les zones de més afluència de gent, com ara les platges, el centre de la ciutat, les places i els parcs.

Convivència al carrer

“Donarem respostes diferents per a cada barri”, ha explicat l’alcalde, qui ha insistit que els agents es faran molt visibles per tota la ciutat. “La presència uniformada dóna seguretat subjectiva i això ens ajudarà en la prevenció”, ha reconegut Hereu.

Per ajudar a regular l’ús de l’espai públic, aquest estiu també estarà especialment actiu el Servei de Gestió de Conflictes, que vetllarà per la bona convivència en places, parcs i altres zones de la ciutat en què la confluència de més persones del que és habitual pot generar problemes de convivència.

Més neteja al centre, les platges i les places

Pel que fa al servei de neteja, enguany és el primer estiu amb la nova contracta, i es reforçarà especialment en els punts centrals de la ciutat, les platges i les zones d’ús més intensiu, amb nous vehicles i més equips al carrer.

A més, en dies com la Revetlla de Sant Joan, la Festa Major de Gràcia, les festes de Sants o la Mercè s’incrementarà el servei de neteja de manera especial i específica segons cada acte.

D’altra banda, també el transport públic s’adaptarà a l’estiu, amb un reforç de les línies que porten a la platja i a altres zones d’afluència turística. A més, s’establiran serveis especials per festivals, concerts o festes de districte.

Campanya de sensibilització

L’Ajuntament també posarà en marxa una nova campanya de sensibilització per informar sobre les normes de comportament i de civisme a la ciutat, per garantir la bona convivència als carrers.

Enguany, s’ha editat un pictograma per dissuadir els barcelonins i els visitants de moure’s per la ciutat sense samarreta o amb banyador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *