Daily Archives: 25 de maig de 2010

S’OBRE EL PERÍODO D’INSCRIPCIÓ PER ALS VIATGES PER A LA GENT GRAN

Un dels objectius de les polítiques municipals destinades a la gent gran és establir un marc d’accions de promoció d’un envelliment saludable, com a factors de prevenció de la dependència i l’exclusió, per aquest motiu es promou aquest programa de viatges per a la gent gran.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, obre el període d’inscripcions per al programa 2010-2011 de Viatges per a la Gent Gran organitzats per l’INSERSO.

El calendari de les inscripcions serà del 25 de maig fins al 4 de juny del 2010 a les oficines d’atenció al ciutadà (OAC). L’Ajuntament subvencionarà viatges de 6, 8, 10 o 15 dies a la costa mediterrània, les illes Balears, les illes Canàries, Portugal, i viatges culturals.

Els preus que haurà de pagar cada persona un cop aplicada la subvenció municipal variarà segons el destí i la durada del viatge:

Costa Mediterrània

– 8 dies, 84,7 euros

– 10 dies, 118,20 euros

– 15 dies, 193,90 euros

Illes Balears

– 8 dies, 112 euros

– 10 dies, 149 euros

– 15 dies, 193,90 euros

Canàries

8 dies, 169,10 euros

Portugal

8 dies, 102,60 euros

Viatge cultural

6 dies, 94,5 euros

Requisits i condicions per viatjar amb l’IMSERSO

Els requisits i condicions per demanar les subvencions municipals i viatjar amb l’IMSERSO són les següents:

– Tenir més de 65 anys o tenir 60 anys i ser pensionista de la Seguretat Social.

– El cònjuge del sol·licitant no cal que tingui aquest requisit.

– Les persones discapacitades poden anar com a acompanyades si tenen una discapacitat igual o superior al 45%. Cal recordar que no tots els hotels estan adaptats per a les cadires de rodes.

– Omplir la sol·licitud de subvenció.

– Omplir la sol·licitud de l’IMSERSO (si no es té aprovada la sol·licitud de subvenció municipal de la campanya anterior).

Per demanar subvenció municipal cal estar empadronat a Barcelona, disposar de la targeta rosa gratuïta i, si cal, el certificat de discapacitat i el certificat d’inscripció al registre de parelles de fet.

Accions per promoure un envelliment saludable

Una de les accions prioritàries dirigides a les persones grans és impulsar i incrementar l’accés d’aquest col·lectiu a l’oferta cultural i lúdica de la ciutat per establir un marc d’accions de promoció d’un envelliment saludable, com a factors de prevenció de la dependència i l’exclusió.

Una de les maneres de portar a terme aquestes accions és millorar, ampliar, diversificar els criteris d’accés al Programa de vacances per a la gent gran, és a dir, diversificar l’oferta de viatges i d’estades en coherència amb l’heterogeneïtat creixent de necessitats i opcions de les persones grans.

GRAN FESTA D’INAUGURACIÓ DE CAN BANDARRA

Benvolguts companys,

tenim el goig d’anunciar-vos que el nou local dels Castellers del Poble Sec s’obre al barri amb actuació castellera, animació infantil, gegants, música i alguna sorpresa.

Ja fa prop d’un mes que els Castellers del Poble Sec utilitzen el seu nou espai al Passeig de Montjuic 70, però Can Bandarra es volia presentar al barri i al món casteller com cal. Per això, ara que ja està ben maco, ha preparat una gran festa d’inauguració amb activitats durant tot el dia. A més, els de la camisa blau cel volem aixecar-hi tres castells de 7.

Dia 30 de maig

9h matinades
11h espectacle animació infantil amb Oriol Canals
11:45h Ball dels gegants del Poble Sec
12h Diada Castellera amb els Castellers de Sants, Xics de Granollers i
Castellers del Poble Sec
14:30h Botifarrada popular
16h Concert de Els Trons
17h Presentació dels vídeos Esperit de Pinya i Obres al local
17:30h Tornejos de ping-pong, diana i jocs de taula
21h Cremada dels Diables del Poble Sec

No cal dir que esteu tots convidats a venir i gaudir de la festa. Les activitats es faran davant del local o en el punt més pròxim possible.