Daily Archives: 17 de maig de 2010

NOVA INICIATIVA CASTELLERA: TOTS SOM UNA COLLA

TRENTA COLLES CASTELLERES DE TOTA CATALUNYA FARAN TALLERS PER TAL D’INTEGRAR IMMIGRANTS

Una trentena de colles castelleres participen aquest any en el programa d’integració de nouvinguts al món casteller ‘Tots som una colla’.

Aquest programa, plantejat com una invitació, consisteix en l’organització d’uns tallers d’introducció als castells que s’adrecen especialment a la població immigrant, per tal que puguin participar en aquesta activitat. ‘Tots som una colla’ és una iniciativa de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), www.cccc.cat juntament amb la Secretaria per a la Immigració del Departament d?Acció Social i Ciutadania i el Centre de Promoció de la Cultural Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.
L’any passat es va desenvolupar una prova pilot en quatre de les poblacions amb colla castellera que tenen més índex de població immigrant: Salt, Vic, Guissona i El Vendrell. Als tallers hi van assistir un total de 194 persones, i l’experiència va ser molt ben valorada per tots els implicats.
Aquest 2010 el projecte s’ha ofert a les 56 colles castelleres existents en aquest moment.
Fins el moment (encara és possible de sumar-s’hi) ja han confirmat la seva participació un total de 28 colles, pertanyents a una vintena de poblacions, entre les quals n’hi ha algunes de les més importants del país, com ara Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Terrassa, Mataró, Tarragona, Reus o Granollers. Algunes colles faran els seus tallers aquest mateix mes de maig, mentre que d?altres ho faran al llarg de la resta de la temporada castellera.
La difusió dels tallers es fa en contacte amb els tècnics d’immigració de cada localitat, les entitats que hi treballen, etc. mitjançant uns cartells i díptics en nou idiomes. Igualment, s’ha editat un material audiovisual didàctic específicament pensat per aquests tallers, que consisteixen un tres sessions de dues hores cadascuna.

Els castellers de Poble Sec participaran en aquesta iniciativa.

RESULTATS DE LA CONSULTA

L’opció C “cap de les dues anteriors” resulta guanyadora amb el 79,84% a la consulta sobre la Diagonal
publicat el 16/05/2010 a les 12:49 h. Redacció bcn.cat
L’opció C “cap de les dues anteriors” ha resultat guanyadora amb el 79,84% dels vots a la consulta sobre la Diagonal. La proposta A “bulevard” ha aconseguit un 11,88% mentre que la B “rambla” ha concentrat un 8,28%. Un total de 172.161 persones han participat en la consulta.

L’opció C “cap de les dues anteriors” ha resultat guanyadora a la consulta sobre la Diagonal, amb el 79,84% dels vots emesos pels ciutadans, el que suposa que 137.454 persones han votat aquesta opció.

Pel que fa a la proposta A “bulevard” ha estat escollida per 20.447 persones, un 11,88% dels votants, mentre que la proposta B “rambla” ha aconseguit 14.260 vots, un 8,28% del total.

Dades de participació

La participació total en la consulta, que ha tingut lloc del 10 al 16 de maig, ha estat de 172.161 vots, el que representa un 12,17% del cens de persones que podia participar en la votació, 1.414.783 persones.

De les 172.161 persones que han exercit el seu vot, 89.043 (un 51,72%), ho ha fet a través d’Internet, mentre que 83.118 (un 48,28%) ho han fet en alguns dels Punts de Consulta Presencial desplegats a tota la ciutat.

Pel que fa als sistemes de votació per Internet, el més utilitzat ha estat el de sol·licitar la clau de vot per mòbil (64.783 persones, un 37,63%), seguit dels portals d’entitats col·laboradores (19.079 persones, un 11,08%), mentre que 5.181 persones, el 3,01%, han votat per Internet utilitzant un certificat digital.

Participació per districtes

Pel que fa a la participació segons el districte, aquestes són les xifres i percentatges:

Ciutat Vella: 4.986 vots, un 2,90%

Eixample: 37.628 vots, un 21,86%

Sants-Montjuïc: 14.829 vots, un 8,61%

Les Corts: 12.914 vots, un 7,50%

Sarrià-Sant Gervasi: 26.406 vots, un 15,34%

Gràcia: 17.266 vots, un 10,03%

Horta-Guinardó: 15.385 vots, un 8,94%

Nou Barris: 9.147 vots, un 5,31%

Sant Andreu: 13.008 vots, un 7,56%

Sant Martí: 20.592 vots, un 11,96%

LA CONSULTA DE LA DIAGONAL COSTA EL CÀRREC AL TINENT D’ALCALDE

Carles Martí: “No tindria sentit fer pagar algú altre”
publicat el 16/05/2010 a les 18:00 h. Redacció bcn.cat
El primer tinent d’alcalde, Carles Martí, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació després que l’alcalde Jordi Hereu anunciés que havia demanat a Martí que deixés el seu càrrec. Martí ha assumit la responsabilitat d’haver convocat la consulta i ha assegurat que “no tindria sentit fer pagar algú altre”.

“Quan els ciutadans parlen els polítics hem de ser clars. Per tant, els responsables polítics hem d’assumir el veredicte de la ciutadania”. Aquestes han estat les primeres paraules del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Carles Martí, en la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació després que l’alcalde anunciés que li havia demanat que deixés el seu càrrec.

En aquest sentit, Martí ha manifestat que “calia demostrar de manera clara que ha estat un error. El govern ha entès el missatge” que, segons el primer tinent d’alcalde, és que “no només no tocava la reforma sinó que tampoc tocava fer la pregunta. Ni fer-la, ni plantejar-la, ni proposar-la”.

“Ens hem equivocat en plantejar la consulta, en explicar-la i en fer-la una prioritat”, ha dit Martí qui, també, ha reconegut que esperava que els ciutadans recolzessin les propostes A i B.

Martí ha assumit la responsabilitat d’haver convocat la consulta. “Vaig ser jo qui va plantejar-la com una bona opció, un tema polític rellevant i una bona proposta per fer sentir que hi havia respostes a la crisi no estrictament econòmiques, per tant n’assumeixo les conseqüències. No tindria sentit fer pagar algú altre, perquè la consulta ha estat un error però no és l’eix de la política municipal”, ha assenyalat.

El primer tinent d’alcalde ha afegit que hi ha hagut un “rebuig al moment, a la oportunitat i a la forma”.

Respecte a la seva trajectòria a l’Ajuntament de Barcelona, Martí ha reconegut que “ha estat un immens orgull. En moltes coses he encertat i en altres, com aquesta, m’he equivocat”.