LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC GUANYA PREMI D’IMMIGRACIÓ

La Coordinadora d’entitats del Poble-sec va ser guardonada el passat 18 de desembre amb el Primer Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB).

Aquest reconeixement és per a l’entitat un gran esdeveniment, sobre tot per la seva branca social, Poble-sec per a Tothom, que des de 2001 i mitjançant diferents projectes socials, treballa per tal d’afavorir la convivència al barri i potenciar la inclusió social dels col·lectius amb risc d’exclusió social.

“Quant ens van trucar per comunicar-nos que estàvem entre els 7 finalistes de 42 associacions, no ens ho podíem creure”, comenta amb molt d’entusiasme la responsable de l’Àrea Social de la Coordinadora de Poble Sec, Mercè Andrés.

El grup pensava que el premi seria concedit a una entitat d’immigrants i no a una d’acollida. Però això, precisament,  és allò que va valorar més el jurat.

“El que nosaltres fem no és una iniciativa puntual, ja que la integració de les persones nouvingudes forma part medul·lar del nostre programa, és una tasca en la qual creiem i que esta orientada a una necessitat molt latent al barri: fomentar la convivència “, afegeix la coordinadora de Poble-sec per a Tothom, Jèssica Celdà.
 
Poble-sec per a Tothom treballa en base a tres eixos d’intervenció: infància, adults i gent gran, mitjançant els projectes Espai de la Infància, Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom i Acompanyament a la Gent Gran del Poble-sec. També intervé en donar suport i empenta al Pla Comunitari Poble-sec i en la gestió d’actuacions municipals mitjançant Sessions Informatives d’Acollida per a Direcció d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona i en La Cuina del Món per al Districte de Sants-Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona

El premi és una injecció d’energia  a l’ànima integradora de Poble-sec per a Tothom: “invertirem els diners del premi, 6.000 euros, en millorar o ampliar la cobertura de projectes que actualment estem duent a terme”, confirma Celdà.   

Miroslaba Villatoro 
 

55 responses to “LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC GUANYA PREMI D’IMMIGRACIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *