EL “TROCASEC”: CONSUM RESPONSABLE!

El primer mercat d’intercanvi Trocasec que es va a fer al Poble-sec ha estat tot un èxit. El diumenge, 29 de novembre, el pati de la Biblioteca Francesc Boix es va tornar petit per la demanda de taules i la quantitat de gent que va arribar a fer el seu intercanvi de objectes sense necessitat de diners.

L’horari de l’activitat era de 11:00 a 15:00 hores, però des de les 10:30 hi havia gent pels voltants. Noelia Sotus, encarregada del Pla Comunitari del Poble-sec i responsable de aquesta iniciativa ha dit que, “l’objectiu del mercat d’intercanvi és mantenir l’esperit dinàmic que caracteritza el barri, fomentar la relació entre els veïns i fer difusió d’aquesta manera responsable de consumir”.

Una altre fita és aconseguir un grup de veïns que vulguin tirar endavant i de manera freqüent al barri aquest nova idea. El proper 10 de desembre, al vespre, els organitzadors, com són les mateixes entitat del barri i veïns, es trobaran al centre Cívic El Sortidor, a la sala 2.1 per valorar el que s’ha fet el dia del Trocasec.

El intercanvi va tenir tant d’èxit que la quantitat de taules es va desbordar. Hi havia una reserva de 58, però es va ampliar i qui no en tenia va posar el seus productes a terra. Entre les onze i l’una del migdia el punt d’intercanvi estava ple i unes dues-centes persones havien arribat al lloc.

Alguns que passejaven pel carrer i no s’havien informat de res, van tornar a casa a buscar algun objecte per fer l’intercanvi. La gent va anotar el seu email a una llista per saber quan es realitzarà el proper intercanvi, per tal de tenir el seus objectes a punt.

Rubén López és treballador social de Càritas Diocesana de Barcelona i havia vingut a col·laborar amb la gent del Pla Comunitari del Poble-sec en la Comissió de Convivència i Coneixement Mutu. López ens va explicar que el mercant tenia de tot, ” la gent que ha participat ha portat de tot, des de joguines, roba, estris de cuina, a mobles i fins i tot aparells elèctrics i vídeos”.

Heu de saber que els mercats d’intercanvi compten amb un web www.intercanvis.net. La web neix per donar suport als mercats d’intercanvi tant de Barcelona, com de la resta de Catalunya. Allí trobareu la agenda amb el lloc on es realitzaran els propers mercat d’intercanvi i la llista sencera d’indrets on es realitzen trocs. El proper 19 de desembre a les onze, a Nou Barris, al centre Ton i Guida es reuniran els encarregat dels mercats per quedar d’acord i coordinar-se. També tractaran el tema de fer monedes d’intercanvi per tal de facilitar l´economia social dels barris.

Miroslava Villatoro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *