UNA FÀBRICA DE PROJECTES D´ÈXITS

Sabies que el barri del Poble-sec compta amb un equip de dones i homes amb moltes ganes d’ajudar-te amb l’aprenentatge dels teus nens?L’Espai de l’Infància és uns dels projectes liderats per Poble-sec per a Tothom, amb el suport de la Coordinadora d’Entitats. El seu servei està dirigit a nens i nenes d’entre 7 i 12 anys amb una capacitat per a 30 infants.

Poble-sec per a Tothom es caracteritzat per donar respostes immediates a les necessitats de la gent que viu al barri del Poble-sec. Un dels projectes que duen a terme és l’Espai de la Infància, on s’encarrega d’orientar-te quan el teu fill o filla té dificultats d’aprenentatge, de conducta i relacions amb els altres. I si el teu fill és un nouvingut, t’ajuden a reforçar la llengua catalana, i també atenen infants que pertanyen a escoles d’educació especial.

És un equip especialitzat de psicòlegs i educadors que coneixen en profunditat el tema d’aprendre jugant i altres dinàmiques de cognició. Cada nen que arriba rep una atenció individualitzada, perquè es posa en funcionament la millor eina amb la qual compta el grup: fer el millor ús de la xarxa social, on les famílies, escola i serveis de atenció primària treballen de forma organitzada per resoldre les mancances i les problemàtiques del nen.

Si el teu nen és incorporat a aquesta dinàmica de treball és molt important la teva col·laboració i participació perquè el teu fill pugui sortir endavant. Si per exemple, no saps com ajudar el teu fill amb les matemàtiques, tu aprendries tècniques per fer-li més fàcil la comprensió. T ‘orientaran, també, perquè coneguis quines altres entitats del barri poden donar-te el seu suport.

L?Espai de la Infància no acostuma a fer activitats de cap de setmana tot i que puntualment es realitzen sortides i col·labora i forma part d’ ESPLAC (Esplais Catalans), des d’on s’organitzen diverses trobades amb altres nens i nens dels esplais que l’integren.

Mentre es desenvolupen totes aquestes ocupacions, el nen interioritza valors com el respecte, la igualtat i no fer ús de la violència i sobre tot, a optimitzar el temps de lleure educatiu.

Com que la feina que realitza l’Espai de l’Infància ha donat notables resultats i compta amb el reconeixement de les entitats que treballen al barri, la demanda de places ha anat augmentant. De moment, tenen una llista de 35 famílies que esperen l’ocasió d’incorporar al seu fill en aquestes dinàmiques d’èxit.

Però, si aquest no és el teu cas o no tens fills i ets una persona que ets a l’atur o et ve de gust ajudar als altres, les portes de Poble-sec per a tothom sempre són obertes per a qui vulgui dedicar una mica de temps als altres. Si hi esteu interessats, Poble-sec per a Tothom es troba al carrer Concòrdia 33, baixos. El seu número de telèfon és el 93 324 85 38.

Projecte Emblemàtic

L’ACOMPANYAMENT A LA GENT GRAN DEL BARRI: és un projecte adreçat a persones grans amb problemes de mobilitat que es troben en situació de solitud i aïllament amb la finalitat d’ajudar a millorar la seva qualitat de vida oferint-los suport afectiu, companyia, distracció i un espai on se senti útils amb dinàmiques que afavoreixin l’autonomia personal i la creació de vincles socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *