Monthly Archives: novembre 2009

DESAPAREGUTS TRES MEMBRES DE LA CARAVANA SOLIDARIA

La caravana solidària que organitza una entitat membre de la Coordinadora ha sofert un asalt durant la travesa de Mauritania.
Esperem una pronta solució i que la tasca de Barcelona Acció Solidària pugui continuar amb l´èxit que fins ara ha tingut.

UNA FÀBRICA DE PROJECTES D´ÈXITS

Sabies que el barri del Poble-sec compta amb un equip de dones i homes amb moltes ganes d’ajudar-te amb l’aprenentatge dels teus nens?L’Espai de l’Infància és uns dels projectes liderats per Poble-sec per a Tothom, amb el suport de la Coordinadora d’Entitats. El seu servei està dirigit a nens i nenes d’entre 7 i 12 anys amb una capacitat per a 30 infants.

Poble-sec per a Tothom es caracteritzat per donar respostes immediates a les necessitats de la gent que viu al barri del Poble-sec. Un dels projectes que duen a terme és l’Espai de la Infància, on s’encarrega d’orientar-te quan el teu fill o filla té dificultats d’aprenentatge, de conducta i relacions amb els altres. I si el teu fill és un nouvingut, t’ajuden a reforçar la llengua catalana, i també atenen infants que pertanyen a escoles d’educació especial.

És un equip especialitzat de psicòlegs i educadors que coneixen en profunditat el tema d’aprendre jugant i altres dinàmiques de cognició. Cada nen que arriba rep una atenció individualitzada, perquè es posa en funcionament la millor eina amb la qual compta el grup: fer el millor ús de la xarxa social, on les famílies, escola i serveis de atenció primària treballen de forma organitzada per resoldre les mancances i les problemàtiques del nen.

Si el teu nen és incorporat a aquesta dinàmica de treball és molt important la teva col·laboració i participació perquè el teu fill pugui sortir endavant. Si per exemple, no saps com ajudar el teu fill amb les matemàtiques, tu aprendries tècniques per fer-li més fàcil la comprensió. T ‘orientaran, també, perquè coneguis quines altres entitats del barri poden donar-te el seu suport.

L?Espai de la Infància no acostuma a fer activitats de cap de setmana tot i que puntualment es realitzen sortides i col·labora i forma part d’ ESPLAC (Esplais Catalans), des d’on s’organitzen diverses trobades amb altres nens i nens dels esplais que l’integren.

Mentre es desenvolupen totes aquestes ocupacions, el nen interioritza valors com el respecte, la igualtat i no fer ús de la violència i sobre tot, a optimitzar el temps de lleure educatiu.

Com que la feina que realitza l’Espai de l’Infància ha donat notables resultats i compta amb el reconeixement de les entitats que treballen al barri, la demanda de places ha anat augmentant. De moment, tenen una llista de 35 famílies que esperen l’ocasió d’incorporar al seu fill en aquestes dinàmiques d’èxit.

Però, si aquest no és el teu cas o no tens fills i ets una persona que ets a l’atur o et ve de gust ajudar als altres, les portes de Poble-sec per a tothom sempre són obertes per a qui vulgui dedicar una mica de temps als altres. Si hi esteu interessats, Poble-sec per a Tothom es troba al carrer Concòrdia 33, baixos. El seu número de telèfon és el 93 324 85 38.

Projecte Emblemàtic

L’ACOMPANYAMENT A LA GENT GRAN DEL BARRI: és un projecte adreçat a persones grans amb problemes de mobilitat que es troben en situació de solitud i aïllament amb la finalitat d’ajudar a millorar la seva qualitat de vida oferint-los suport afectiu, companyia, distracció i un espai on se senti útils amb dinàmiques que afavoreixin l’autonomia personal i la creació de vincles socials.

PER LA DIGNITAT DE CATALUNYA

PER LA DIGNITAT DE CATALUNYA.
Aquest és el titól del manifest que han publicat 12 diaris catalans devant de la sentencia del tribunal constitucional sobre l’Estatut de Catalunya.
Publiquen aquest text El Periodico, La Vanguardia, Avui, El Punt, Diari de Girona, Diari de Tarragona, Segre, La Mañana, Regió 7, El 9 Nou, Diari de Sabadell i Diari de Terrassa.

PREPARANT LA MARATO DE TV3 AL POBLE-SEC

La parróquia de Lurdes ja esta preparant la seva participació juntament amb els amics de la plaça de Santa Madrona i la resta de persones i entitats interesades a la Marató de TV3 que aquest any va destinada a les malalties minoritàries.
Per aquest motiu demanen qualsevol tipus d’actuacions el dia 13 de desembre.
Interessats: 934238655
lurdespoblesec@gmail.com

PER CONEIXER LES OBRES A LA CIUTAT

L’Ajuntament potencia l’accés dels ciutadans a la informació sobre les obres a través d’un nou espai web i dels operadors del 010, que també podran atendre els dubtes dels barcelonins i les barcelonines.

L’Ajuntament ha posat en marxa un nou servei d’informació adreçat als ciutadans per facilitar-los totes les dades actualitzades sobre el dia a dia de les obres a la ciutat.

Els canals per a conèixer aquestes informacions són el sistema d’atenció telefònica municipal 010 i un nou espai web d’obres, que ja es pot consultar.

El nou web ofereix informació actualitzada setmanalment de totes les obres que s’estiguin fent a Barcelona, i inclou una bústia per atendre les consultes, les queixes i els suggeriments de la ciutadania. A la vegada, el 010 resoldrà els dubtes en relació amb les obres de la via pública en el seu horari de servei, de dilluns a diumenge de 8.00 a 24.00 hores.

Així, s’han introduït a la base de dades totes les obres que afecten la via pública i que tenen una durada superior a una setmana. A partir del primer trimestre del 2010 també s’hi incorporaran la resta d’actuacions municipals.

UN BON REPORTATGE DEL BARRI A LA VANGUARDIA

Avui ha sortit un bon reportatge del Poble-sec, un d’aquells que ajuden a presentar el barri a la resta del pais amb orgull i amb el cap ben alt.
Us recomanem que el llegiu a les pagines 36 i 37 de l’edició de paper.
Us avancem un petit tros.

Proliferan pequeños espacios que combinan el taller de artista con la sala de exposiciones
Artistas como Benet Rossell, músicos como Jaume Sisa, compañías de danza como la de Sol Picó o grupos como Cabo-SanRoque… En los últimos años, son muchos los creadores que han elegido el Poble Sec para establecer sus cuarteles generales. Ahora, además, la proliferación de espacios como La Fábrica – un lugar realmente cool, de esos que menudean en los barrios más cool de París, Londres o Nueva York-está elevando notablemente la temperatura cultural de un barrio en el que es posible ……….

LA COORDINADORA D´ENTITATS AL FACEBOOK

A partir d´ara teniu un nou mitjà per conectar-vos amb el Poble-sec, doncs la Coordinadora d’Entitats obra una finestra al Facebook per intentar aproparnos a més gent i ajudar a que el barri millori encara més la seva presencia a la xarxa.

MANIFESTACIO CONTRA LA CORRUPCIO I LA IMPUNITAT

La Coordinadora d’ Entitats del Poble-sec us anima a participar el proper dissabte a la manifestacio que impulsa la FAVB i que es concentrarà a la Pl Sant Jaume a les 18,00 hores.

Sota el lema Contra la corrupció i la impunitat, mobilització popular en defensa del bé públic, diverses entitats socials convoquem la ciutadania a una concentració que tindrà lloc el pròxim dissabte 21 de novembre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

A banda de la personació per part de la Favb com a acusació popular contra Fèlix Millet, i la taula rodona que es va realitzar sobre el tema el passat 22 d’octubre, els gravíssims aconteixements que han succeït en relació a la corrupció han fet que diverses entitats presentem un manifest contra la corrupció que podeu descarregar en pdf (piqueu al títol de la notícia per baixar el manifest i la llista d’entitats que s’han adherit). Esperem les adhesions de les entitats que el vulguin suscriure i convidem tots els veïns i veïnes a participar en la citada concentració.

S’INICIA LA VACUNACIÓ DE LA GRIP A

Aquest dilluns comença la campanya de vacunació contra la grip A. S’administrarà de manera gratuïta als centres d’atenció primària i de forma voluntària als grups de risc que són malalts crònics, dones embarassades i personal sanitari i dels serveis públics essencials, entre altres.

Aquest dilluns s’ha iniciat la vacunació de la grip A. La grip A és produïda per un virus nou, per la qual cosa les persones no tenim protecció natural o immunitat, i molt contagiós.

Això significa que, encara que normalment és una malaltia lleu que es cura en pocs dies moltes persones tenen el risc de contraure aquesta grip, i algunes persones, poques, poden patir una grip greu i hauran de ser hospitalitzades.

Els grups de persones que s’han de vacunar són: persones majors de 6 mesos que pateixin determinades malalties que fan que tinguin un risc alt de complicacions derivades de la infecció com ara malalties cròniques pulmonars, cardiovasculars, hepàtiques, malalties renals, asplènia (falta de melsa), diabetis, immunosupressió, anèmia o hemoglobinopatia moderada o greu o malalties neuromusculars greus (esclerosi múltiple o altres).

També s’han de de vacunar persones amb obesitat mòrbida, menors de 18 anys que reben tractament de llarga durada amb àcid acetilsalicílic, embarassades, professionals de la salut i sociosanitaris i persones que treballen en serveis d’emergència i protecció civil (bombers, policia, etc.).

La vacuna s’administrarà gratuïtament als centres d’atenció primària.

TROCASEC, EL MERCAT D´INTERCANVI DEL POBLE-SEC

TROCASEC, EL MERCAT D?INTERCANVI
del POBLE-SEC

Guardes roba a l´armari que ja no et poses però et fa llàstima llençar? Tens mobles, electrodomèstics o llibres en bon estat que ja no utilitzes? Vine al Trocasec, el mercat de l´intercanvi del barri i coneixeràs una altra forma de comerç. Vivim en una societat on es potencia el consum desmesurat i no sostenible basat en -comprar-consumir-llençar-, que comporta una sobreproducció de residus. Intercanviant allò que no es vol s´evita que vagi a parar a l´abocador i, d’aquesta manera un residu es converteix en un recurs.

El diumenge 29 de novembre al Pati de la Biblioteca se celebra la primera edició del Trocasec, organitzat per la Comissió de Convivència i Coneixement Mutu del Pla Comunitari Poble-sec, i hi estàs convidat. Es tracta d´una activitat oberta a tothom des de les 11 del mati i fins les 15 hores per aprendre a intercanviar, compartir i reutilitzar.

Tot aquell que vulgui participar nomes ha de reservar una taula enviant un correu electrònic a trocasec@gmail.com. Es podrà intercanviar tot allò que no es vulgui però que estigui en bon estat i pugui ser útil per a algú altre: objectes (roba, llibres, estris de cuina, cds, pel·lícules, jocs i joguines, plantes, complements, mobiliari), creacions (artesania, manualitats, plats cuinats, conserves, llibres de receptes), i ifins i tot idees, consells o pensaments.

NORMES DE L?INTERCANVI
Si es la primera vegada que participes a un mercat així, has de tenir en compte algunes de les normes de l´intercanvi, com que està terminantment prohibit canviar qualsevol cosa per diners. El joc consisteix en arribar a un acord amb altra persona perquè ambdós sortiu beneficiats, o fins i tot pots regalar objectes sense necessitat d´intercanviar-los marcant-los amb uns adhesius que l´organització et facilitarà. A més, tot allò que no canviïs ho podràs deixar a un Punt Verd mòbil situat a prop del mercat.

T´esperem al Trocasec, un bon moment per conèixer els teus veïns i veïnes del barri i compartir una bona estona aprenent una nova forma de relacionar-se i una manera diferent de consumir. I si a més, tens ganes d´engrescar-te i formar part de l´equip organitzador per a properes edicions, busca el punt d´informació al mercat i uneix-te al Trocasec.

Dia: 29 de novembre de 11 a 15 hores.
Lloc: Pati de la Biblioteca (Blai entre Margarit i Tapioles)
Més informació: www.pcpoble-sec.org