Daily Archives: 24 de juliol de 2009

EXIT ROTUND DE LA CUINA DEL MON 2009

“Millor fer-ho 2 vegades l’any”… “Food Quality, friendly people, great Idea”…”Més quantitat de menjar”…”Portar grups musicals que hi participen en aquesta iniciativa”.

Son algunes de les valoracions I suggeriment fetes per els assistents a La cuina del Món 2009. El 98% de las opinions recollides en els full de opinió valoraven La Cuina del Món com una activitat molt positiva i una nota que s’ubica entre el 8 i el 10 punts, on 99% mai havia tastat cap plat dels que hem servit.

Darrera d’aquest projecte que tots esperen cada any hi ha un grup de treball i una feina desenvolupada durant quatre mesos. On han participat 25 alumnes d’arreu del món, quatre persones dedicades a l’organització i coordinació i més de 15 voluntaris que s’afegien per col·laborar i dur a bon terme aquest gran esdeveniment.

Aquest curs ha tingut un denominador comú, només el alumnes farien per primera vegada una activitat d’aquesta mena, el professor de cuina, Joaquin Santos; la coordinadora de la proposta, Jessica Celdà, s’estrenaven enguany els seu càrrec. La raó dels nerviosisme abans de baixar al carrer Blai, on es desenvoluparia la activitat a las 9:00 del vespre, era normal. Tot el menjar estava apunt, s’havia passat llista al aparells que s’emportarien a cada estand, el grups per paradeta estaven definits una setmana abans, no més faltava que els alumnes es canviaren de roba i poguessin lluir el uniforme per la ocasió.

Una vegada tot llest, el grup sencer han baixat pel carrer Basco de Garay, la emoció i els nerviosisme estaven a flor de pell, i la gent al carrer comentava: “ells son els alumnes de la cuina del món…qui uniforme més maco… porten el color d’aquest any: el taronja”.

Cada grup estava ficat a la seva paradeta començaven a encendre el foc per escalfar el menjar, s’afinava la sonoritat que acompanyaria tota l’activitat, el professor de cuina i la coordinadora del projecta passaven d’estand en estand verificant i donant consell i afinant detalls, perquè només faltaven 20 minuts per donar començament a la festa gastronòmica.

Abans que s’obrís la venda de tiquet i la sonoritat anunciés l’iniciï de l’activitat, ja havia una cua amb 20 persones esperant el moment per comprar els tiquets. El speaker no havia acabat de fer la presentació de La Cuina del Món, quan ja hi havia gent a les paradetes demanant els plats que més els cridaven l’atenció. Enguany el Mouse de Xocolata Belga i el Brik tunisià han estat el postre i el plat que s’ha acabat de un cop.

Hi havia gent que s’apropava una vegada i desprès tornava per una segona ració. Aquest any ha fet una nit fresqueta, sense probabilitat de pluja i la gent ha pogut tastar les seves racions en un ambient en família o amb els voltant d’amics.

Ha estat tot un èxit que al següen dia, la sala de cuina del Sortidor, han començat a preparar més racions. Els alumnes han fet els de la iniciativa, al veure que els seus plats han agradat molt els veïns del Poble-sec i els visitant de la mostra gastronòmica. El cansament i la fatiga de la darrera setmana ha estat molt be recompensada, perquè el segon dia s’apropave la gent a cada estand en busca plat que abans havia aprovant o perquè un amic o el familiar li havia recomanat tastar un altre. ¡Qui sap, és possible que per el èxit rotund puguin acomplir-se algunes de les demandes fetes pels assistents!

Miroslaba Villatoro