LA SETMANA TRÀGICA A PEU DE CARRER

A partir del dissabte 9 maig del 2009 a les 10:00h

Itinerari. La Setmana Tràgica, a peu de carrer.

La Setmana Tràgica, a peu de carrer.
En motiu de la commemoració del centenari de la Setmana Tràgica us convidem, els dissabtes al matí fins al 25 de juliol, a fer un passeig per alguns dels escenaris d’aquesta revolta, que va ser reprimida per l’exèrcit espanyol provocant morts, detinguts i cinc afusellaments al castell de Montjuïc. Un recorregut que ens portarà de la Via Laietana al Castell de Montjuïc tot passant per la Rambla, el Port Vell i els barris del Raval i de Sant Antoni.
Al llarg de l’itinerari escoltarem la veu d’alguns dels protagonistes a través de declaracions a la premsa, articles d’opinió, corresponència privada i llibres de memòries, entre altres fonts.
Les explicacions es complementaran amb la interpretació d’actors i música en directe.
La darrera setmana de juliol del 1909, Barcelona va ser l’escenari d’una revolta popular en què van participar anarquistes, republicans catalanistes i radicals i de petits grups socialistes. En un context de forta precarització de les condicions de vida i d’ofensiva patronal i eclesiàstica contra el moviment obrer, la mobilització de reservistes per servir l’exèrcit espanyol al Marroc en va ser l’espurna.

Dates: dissabtes del 9 de maig al 25 de juliol (excepte el 30 de maig)
Lloc de trobada:
Biblioteca Francesca Bonnemaison
(Sant Pere Més Baix, 7)
Inscripcions: Biblioteca Francesca Bonnemaison
Tel. 932687 360
A/e: b.barcelona.fb@diba.cat
Preu: 10 euros (inclou el telefèric de Montjuïc).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *