Daily Archives: 12 de març de 2009

FES-TE “BASTÓ”- PROJECTE D’ACOMPANYAMENT A LA GENT GRAN DEL POBLE- SEC

Qui diria que al costat d’un bastó pots sentir-te segur? Els bastons són elements indispensables de suport, reforç i seguretat, per no caure.
Tu pots fer de bastó amb una petita aportació econòmica o fent-te voluntari del projecte Acompanyament per a la gent gran del Poble-sec.
Aquesta idea neix per iniciativa de la “Plataforma Poble- Sec per a Tothom”, amb l’impuls de la Coordinadora d’Entitats de Poble- Sec i el suport de l’Associació Lluís Artigues. És un projecte adreçat a persones grans amb problemes de mobilitat que es troben en situació de solitud i aïllament amb la finalitat d’afavorir la seva qualitat de vida.
“Recordeu que demà serem gent gran i tindrem les mateixes necessitats d’un vell, per tant hem de fer-nos càrrec dels nostres avis”. Aquestes són les paraules de la coordinadora del projecte d’Acompanyament a la gent gran del barri, Lorena Lorenzo.
L’atenció es realitza mitjançant servei a domicili de fisioteràpia, memòria, problemes d’artrosis, correcció de postures, us d’aparells ortopèdics i qualsevol necessitat o demanda de cada avi. Cada un d’aquests tallers és exercit per un professional especialitzat en aquesta tasca. També hi ha un servei de podologia. Tots ells es realitzen de forma gratuïta tant per part de qui rep el servei, com per part de qui el dóna.
De moment hi ha un total de 16 voluntari que treballen i atenen a 33 avis, amb una llista d’espera de 5 usuaris.
Teresa V. és una de les beneficiaries del projecta. Te 85 anys i viu al carrer Pedreres. Aquest mes de març ha començat a rebre el servei de podologia. Ella està contenta amb la solidaritat dels voluntaris.
“La Noemí és una noia molt maca, ve cada dilluns a fer-me companya. El dia del meu aniversari va vindré amb molts globus i he tingut una estona molt divertida. Aquest un gran detall que mai oblidaré”, comenta amb un gran somriure.
Així com a la Teressina, el grup de voluntaris fa un procés de seguiment dels hàbits alimentaris de cada un de les persones que te a càrrec, i de reforç en aquells casos que sigui necessari. Treballen la càrrega emocional, sobre tot la depressió, ja que es tracta de gent que passa la major part del temps sola. Molts d’ells tenen família que està per ells, però no n’hi ha prou en cuidar els ancians un dia a la setmana quan viuen sols les 24 hores del dia.
Una vegada superat el problema depressiu, l’especialista comença els tallers i treballa conjuntament amb el metge del CAP (Centre d’Atenció Primària) on està assignat l’avi. Alguns dels usuaris del projecte son enviats pel metge que detecta la depressió del seu pacient ” menja poc, te falta de memòria, li costa aixecar-se de la cadira, camina amb dificultat, no controla la medicació”, explica la coordinadora del projecte.
L’objectiu del treball en xarxa és aconseguir una millor qualitat de vida per a la gent gran del barri. Cada vegada que es vol incorporar un adult a una nova activitat es comenta al metge i ell dóna l’ultima paraula.
Actualment hi ha projectes que es voldrien posar en marxa, però per falta de diners no es poden dur a terme. En aquest moment estem buscant fons per el taller de motricitat ja que els voluntaris rebran alguna mena de retribució per els serveis que presten.
Si vols col·laborar amb aquesta iniciativa solidaria pots ingressar la teva aportació a la Caixa d’Enginyers, al compte número 3025-0001-11-1433400321. Aquest banc no cobra comissió i tot el que s’hi dipositi anirà integrament al projecte d’Acompanyament a la Gent Gran.
Una altra manera d’ajudar és fent-te soci. Pots ajudar amb aportacions setmanals, mensuals o trimestrals. O si prefereixes fer-te voluntari, les portes del projecte d’Acompanyament a la Gent Gran del Poble- sec estan obertes per a tu.
A més hi ha una altra forma de col·laborar. Es tracta d’un sistema de votació on, els clients de Caixa Tarragona, poden escollir quins projectes socials volen que el seu banc recolzi econòmicament. Els voluntaris del projecte us demanen que, si sou clients de Caixa Tarragona, tingueu en compte la candidatura de la Coordinadora d’Entitats de Poble Sec amb el nom d’Acompanyament a la Gent Gran del Barri, codi de votació 218.

Lorena Lorenzo
Acompanyament a la Gent Gran del Barri
93.324.85.38

Casal Concòrdia
C/ Concòrdia 33 bxs
Barcelona

Miroslaba Villatoro

TALLER CASTELLER A LES ESCOLES DEL BARRI

Amb ganes de fer pasar una bona estona als nens, ensenyar aquesta tradició als menuts del barri i fer nous castellers que ajudin a fer creixer la colla que té la millor afició de tot Catalunya( segons el torneig casteller de futbol sala).