Daily Archives: 23 de febrer de 2009

ALIMENTS PER AFRONTAR L’HIVERN

ENTREVISTA A LA DOCTORA GEMMA BARCELÓ, ESPECIALISTA EN NUTRICIÓ I DIETA EQUILIBRADA
geba352@msn.com

Protegeix-te del refredats, de la tos i la grip durant l’hivern. D’una manera pràctica, senzilla i sense més despesa de la habitual amb els aliments de la temporada.

“Durant l’hivern les temperatures baixen, per això és important mantenir el calor corporal i l’obtenim mitjançant l’energia que proporcionen les llegums, les verdures, les fruites i la carn”, explica la Dra. Gemma Barceló, especialista en nutrició i dieta equilibrada.

El refredat el pots evitar o disminuir el seus efectes només prenen un suc de taronja al matí. Aquesta es la millor manera de començar el dia perquè no sols té aliments, també reforces les teves defenses.

Altres aliments meravellosos son la ceba i el all, si els incorpores a les cassoles , al caldo i les cremes, les teves mucoses estaran preparades para afrontar l’hivern i no faràs servir gaires mocadors. “Si et sembla una mica de dificultat per menjar-lo, només cal que li incorpores una mica de formatge en qualsevol presentació per donar-li un sabor diferent al original” explica la experta.

També, la Dra. Barceló recomana no oblidar prendre aigua, al menys dos litres cada dia per desfer la mucositat continguda en el nas i el coll, si ets víctima del refredat o la tos.

A continuació la Dra. Barceló detalla una sèrie de aliments rics en Vitamines A i C. que te ajudaran afrontar l’hivern.

-Cítrics: llimona, taronja i kiwi.
-Cols i cols Brussel·les
-Pastanaga i naps
-Bledes, espinacs, borratja, endívia
-Papaia i pinya

Dieta D’hivern
No pot faltar al teu dinar o sopar al menys dues vegades per setmana un d’aquest aliments.

-Llegums: cigrons, faves, pèsols, mongeta blanca i llenties.
-Combinar llegums amb verdures, arròs, patata
-Incorporar verdures, proteïnes poc greix( tonyina, ou, gall dindi o conill) i peix.
-Zinc: ostres, fetge, carn de vaca, ous, xai, cereals integrals.
-Grasses: Omega- 3: Peix blau ( salmó, sardines, seitó).

La experta en nutrició et dona alguns consell:

-Les persones que pateixin de flatulència posar en remull i tallar la cocció de les llegums amb aigua freda per disminuir aquest mal.
-Prendre infusió de comi, camamilla i/o poliol per millorar la flatulència.
-Quant mengis fruita renta-la i menja-la amb pell, perquè entre la carn i la pell s’hi troben la major quantitat de vitamines.
-Menja la fruita sense tallar, perquè amb el us del ganivet, els aliments se oxiden i perden propietats, millor es tallar amb la mà quan sigui factible.

Miroslaba Villatoro.

HA SORTIT LA CONVOCATORIA DE SUBVENCIONS MUNICIPALS

L’Ajuntament de Barcelona, dins dels límits establerts en els pressupostos municipals, ha aprovat per l’any 2009 la concessió de subvencions a aquelles entitats i/o particulars que duen a terme activitats a Barcelona, i que complementen i/o supleixen la competència municipal.
El procediment ordinari per a la concessió de les subvencions es tramita en règim de concurrència pública, mitjançant la convocatòria de concurs públic.