Monthly Archives: febrer 2009

TALLER DE CONVERSA EN CASTELLÀ

El proper 7 de març començarà el curs de conversa en castellà organitzat per el Casal Concòrdia.
El curs és realitzarà els dissabtes de 12,00 a 13,45 hores al Centre Cívic El Sortidor i finalitzarà el 30 de maig.
Per informació e inscripcions, cal adreçar-se al Casal Concòrdia. Tel: 93 324 85 38

CURS EDUCACIÓ INTERCULTURAL

Us informem que el proper dissabte 7 de març començarà el seminari sobre ?Eines practiques per a l?Educació Intercultural i Antirracista.

Del 7 de març al 4 d’abril

Dissabtes de 10:00 a 14:00

Preu: 125,00

EL SEC TORNA A LA SATALIA

El SEC torna a casa.
L’Unió esportiva Poble-sec torna al camp de La Satalia. Aquest diumenge ja serà efectiu el canvi d’emplaçament que esperem sigui profitós per els interesos de l’entitat poblesequina.
Al llarg de la temporada ha jugat l’èquip femení de l’entitat, que seguirà fent-ho.

Esperem que aquest fet ompli de satisfacció als seguidors del club i això es vegi acompanyat d’una bona presencia de socis i veïns aquest diumenge a les 12,00 hores.

NOVA WEB DE LA BIBLIOTECA FRANCESC BOIX

La Biblioteca del nostre barri estrena Web…

ALIMENTS PER AFRONTAR L’HIVERN

ENTREVISTA A LA DOCTORA GEMMA BARCELÓ, ESPECIALISTA EN NUTRICIÓ I DIETA EQUILIBRADA
geba352@msn.com

Protegeix-te del refredats, de la tos i la grip durant l’hivern. D’una manera pràctica, senzilla i sense més despesa de la habitual amb els aliments de la temporada.

“Durant l’hivern les temperatures baixen, per això és important mantenir el calor corporal i l’obtenim mitjançant l’energia que proporcionen les llegums, les verdures, les fruites i la carn”, explica la Dra. Gemma Barceló, especialista en nutrició i dieta equilibrada.

El refredat el pots evitar o disminuir el seus efectes només prenen un suc de taronja al matí. Aquesta es la millor manera de començar el dia perquè no sols té aliments, també reforces les teves defenses.

Altres aliments meravellosos son la ceba i el all, si els incorpores a les cassoles , al caldo i les cremes, les teves mucoses estaran preparades para afrontar l’hivern i no faràs servir gaires mocadors. “Si et sembla una mica de dificultat per menjar-lo, només cal que li incorpores una mica de formatge en qualsevol presentació per donar-li un sabor diferent al original” explica la experta.

També, la Dra. Barceló recomana no oblidar prendre aigua, al menys dos litres cada dia per desfer la mucositat continguda en el nas i el coll, si ets víctima del refredat o la tos.

A continuació la Dra. Barceló detalla una sèrie de aliments rics en Vitamines A i C. que te ajudaran afrontar l’hivern.

-Cítrics: llimona, taronja i kiwi.
-Cols i cols Brussel·les
-Pastanaga i naps
-Bledes, espinacs, borratja, endívia
-Papaia i pinya

Dieta D’hivern
No pot faltar al teu dinar o sopar al menys dues vegades per setmana un d’aquest aliments.

-Llegums: cigrons, faves, pèsols, mongeta blanca i llenties.
-Combinar llegums amb verdures, arròs, patata
-Incorporar verdures, proteïnes poc greix( tonyina, ou, gall dindi o conill) i peix.
-Zinc: ostres, fetge, carn de vaca, ous, xai, cereals integrals.
-Grasses: Omega- 3: Peix blau ( salmó, sardines, seitó).

La experta en nutrició et dona alguns consell:

-Les persones que pateixin de flatulència posar en remull i tallar la cocció de les llegums amb aigua freda per disminuir aquest mal.
-Prendre infusió de comi, camamilla i/o poliol per millorar la flatulència.
-Quant mengis fruita renta-la i menja-la amb pell, perquè entre la carn i la pell s’hi troben la major quantitat de vitamines.
-Menja la fruita sense tallar, perquè amb el us del ganivet, els aliments se oxiden i perden propietats, millor es tallar amb la mà quan sigui factible.

Miroslaba Villatoro.

HA SORTIT LA CONVOCATORIA DE SUBVENCIONS MUNICIPALS

L’Ajuntament de Barcelona, dins dels límits establerts en els pressupostos municipals, ha aprovat per l’any 2009 la concessió de subvencions a aquelles entitats i/o particulars que duen a terme activitats a Barcelona, i que complementen i/o supleixen la competència municipal.
El procediment ordinari per a la concessió de les subvencions es tramita en règim de concurrència pública, mitjançant la convocatòria de concurs públic.

ADAPTACIÓ DELS ESTATUTS DE LES ENTITATS A LA LLEI 4/2008

El 2 d’agost de 2008 va entrar en vgor la llei 4/2008, del 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques. Aquesta norma queda inclosa dintre del projecte legislatiu de codificació que des de fa anys es porta a terme des del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya de creació d’un Codi Civil propi.
El fet de tenir en un sol llibre tota la normativa de dret civil ens permet comprendre l’estructura d’aquesta llei, que es divideix en tres llibres, el primer de disposicions generals ( aplicables a totes les persones jurídiques sotmeses al dret civil català), el segón de les associacions i el tercer de les fundacions.

Font: Centre d’Estudis Suport Associatiu

75 ANYS DE L’ESGLÉSIA EVANGÈLICA DEL PARAL·LEL AL POBLE-SEC

75 ANYS DE L’ESGLÉSIA EVANGÈLICA DEL PARAL·LEL AL POBLE-SEC
UN PASEO PARA RECORDAR
1934-2009: 75 años de presencia en el barrio de Poble Sec (Barcelona). Desde el 4 de marzo de 1934, la iglesia sigue en el mismo lugar, un barrio que ha asumido el transcurrir de los años y que ha sido transformado por los cambios sociales y demográficos de las últimas décadas. En este local cientos de familias, generaciones enteras han pasado unas a otras el testigo de vivir según la ética que Jesucristo enseñó en los Evangelios. Se trata de una comunidad que supera día tras día las fronteras de la raza, sexo y cultura. Personas imperfectas, pero con un alto sentido de respeto y servicio a los demás.

Año tras año, cada individuo, cada familia, ha ido aportando a esta comunidad un sentido de responsabilidad por un barrio que amamos y que para muchos de nosotros ha sido nuestra cuna y nuestra escuela. Queremos devolver a estas personas el afecto y la atención mostrados a través de una serie de actividades especiales durante los próximos meses, comenzando con estas conferencias acerca de la necesidad que tiene todo ser humano de conocer y descubrir a Dios, no un dios lejano e impersonal, sino alguien que desea nuestro bien, que le preocupa nuestro bienestar no sólo en los aspectos materiales, absolutamente necesarios, sino también en la faceta afectiva y espiritual de la vida.

Aunque para algunos el asunto de la fe debe ser reducido y recluido al ámbito de la intimidad, para los cristianos es una necesidad compartir la buena noticia del Evangelio, expresar y compartir nuestra fe: que Dios se ha dado a conocer, que desea que le conozcamos tal como es, tal como se revela en la Biblia. Es por eso que nos encantaría que nos acompañéis durante estas actividades públicas y especialmente durante las charlas sobre “La necesidad de conocer a Dios”.

MÁS INFORMACIÓN
Para más información acerca de todas las actividades pueden visitar la página www.75anys.wordpress.com.

BICIESCOLA PER A ADULTS

Biciescola d’adults
La Biciescola és un projecte per a la promoció de l’ús de la bicicleta com a transport i lleure. Però també és un projecte d’il·lusions complertes: més de 3.000 adults han après amb nosaltres a pedalar per primera vegada o a moure’s per la ciutat amb seguretat i confiança. De febrer a novembre la biciescola t’espera al passeig Marítim de Barcelona.
La Biciescola no és una experiència única i aïllada. Brussel·les, Londres, Córdoba o Bilbao són altres poblacions europees on també s’imparteixen aquests cursos per adults. Les edats dels alumnes van dels 19 del més jove als 67 anys del més gran.

TOTA L’INFORMACIÓ DELS COL·LECCIONISTES

Mireu la web i el butlleti del TROC, de ben segur trobareu informació que serà del vostre interès.