LA NEU ARRIBA A BARCELONA

Aquest dimarts, la neu va arribar a les cotes més altes de la ciutat de Barcelona. El front fred que aquests dies afecta Catalunya va portar nevades, que a van arribar a nivell de mar i van quallar a la ciutat de Barcelona, en punts com el Tibidabo, Collserola, i en algunes zones de la Vila Olímpica.

Segons les previsions, aquest dimecres continuarà el fred i la cota de neu continuarà a nivell de mar, amb el conseqüent descens de les temperatures.

OPERACIÓ FRED
L’Ajuntament de Barcelona, d’acord amb les previsions meteorològiques, ha desactivat la fase d’Emergència de nivell 1 que es va activar la passada nit del 6 de gener a les 22.30 hores.

En aquest marc d’Emergència, L’Ajuntament de Barcelona ha portat a terme diferents actuacions.

En aquest sentit, s’han reforçat els equips d’emergència distribuïts per tota la ciutat que detecten persones sense sostre, informant-les de la possibilitat d’allotjar-les en un centre de la xarxa de sense sostre i acompanyant-les fins el mateix centre. En total han intervingut 35 professionals repartits en 6 equips formats per 5 persones (4 tècnics d’intervenció i 1 conductor). Creu Roja ha aportat 1 coordinador i 14 voluntaris.

Els equips van contactar amb al carrer amb 57 persones sense sostre (54 homes i 3 dones), i 15 més van acudir al CUESB per pròpia iniciativa .En total van acceptar l’acolliment 52 persones (49 homes i 3 dones).

El centre de la ciutat va ser la zona on es van informar més persones sense sostre. El servei va oferir places per acollir a tothom que ho volgués. Les persones que van acceptar l’acolliment van ser traslladades als centres de Nou Barris Cister, Meridiana i Zona Franca.

El dispositiu dels equips d’emergència es va posar en marxa a les 20.00 hores i es va tancar a les 01.00 hores. L’actuació es va adreçar especialment a les persones sense sostre que pernocten a la via pública perquè acceptessin voluntàriament allotjar-se en algun dels equipaments municipals oberts durant tot l’any per aquest col·lectiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *