VALORACIÓ DE L’AUDIÈNCIA PÚBLICA REALITZADA AL POBLE-SEC

La primera Audiència Pública al Poble Sec se centra en el mal estat del camp de la Satàlia

Unes 50 persones han assistit aquesta tarda a l’Audiència Pública del districte de Sants-Montjuïc que s’ha celebrat al centre cívic El Sortidor, al barri del Poble Sec. Bona part dels temes que s’hi han tractat eren referents aquest barri: la reforma del camp de la Satàlia, l’ampliació de la Línia 2 del metro, el refugi de la plaça Navas… Tot i això, no s’han descuidat tampoc altres assumptes que afecten a la resta del districte.
Jordi Márquez, de l’Associació Esportiva Barri Poble-Sec, ha demanat a la regidora saber quins eren els projectes de millora previstos pel camp i en quines dates, saber l’estat tècnic dels vestidors i quines mesures higièniques es prendran a la rampa que puja al camp. A la demanda s’hi ha afegit Josep Garcia, vice-president de la Unió Esportiva Poble-Sec, entitat també usuària del camp, que ha titllat les condicions de les instal·lacions de “lamentables”. La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Imma Moraleda ha respost: “Som conscients que aquest camp i d’altres del districte estan en mal estat i tenim previst arranjar el màxim possible les instal·lacions de la Satàlia aquest estiu”. Es preveu refer els vestidors nous, fer de nou els vells i d’altres mesures “per garantir la seguretat”, segons ha afirmat Moraleda. La regidora ha reconegut també el problema de rates de la rampa d’accés al camp i ha confirmat que el Districte ja s’ha posat en contacte amb el departament corresponent de l’Ajuntamnet de Barcelona. En canvi, ha descartat la possibilitat de posar gespa al camp.
Sobre el camp de l’Energia de la Zona Franca, en canvi, ha dit que la decisió de fer unes instal·lacions permanents no dependrà del Districte i que caldrà esperar: “No sabem si es podrà combinar el camp amb les instal·lacions que hi haurà d’haver”. Tot i això, Moraleda s’ha mostrat pessimista: “jo ho veig complicat”, ha entonat com a resposta a Javier Cañete, president de l’Associació de Veïns Voluntaris de La Marina, que ha demanat que les inversions que s’han de fer es destinessin a d’altres camps de la Zona Franca, i no en una instal·lació temporal. La Plataforma també ha demanat que si finalment s’acaben realitzant les obres, part de les instal·lacions puguin ser permanents i per als veïns del barri.
A l’Audiència Pública també s’ha parlat de la manca d’aparcaments, concretament al barri del Poble-Sec i de les problemàtiques que han sorgit precisament arrel de la construcció d’un pàrquing a la plaça Navas. La regidora ha explicat que en coneixien l’existència per un planell “que es va fer per construir el refugi però en les 22 cates no vam poder confirmar que existís”. Respecte al futur del refugi afirma: “Estem esperant un informe detallat per saber com és de gran el refugi i en quin estat es troba, cal certificar la seva importància historiogràfica”. Segons la regidora dependrà del que digui l’informe que es prengui la decisió de només catalogar el refugi o mantenir-lo.
D’altra banda Moraleda s’ha compromès a constituir formalment una comissió de seguiment per les obres de la Línia 2 del metro “quan l’obra estigui dotada de recursos, de moment només farem reunions puntuals”. Per altra banda, i encara referent al transport públic, ha confirmat l’allargament de la línia d’autobús 125. Ha afirmat que arribaria fins a les piscines Bernat Picornell però no n’ha pogut donar una data, una de les demandes de l’Associació de Veïns Voluntaris de La Marina .
Altres temes tractats a l’Audiència d’aquesta tarda han estat l’edifici que s’està construint al passeig de Sant Antoni, anomenat pels veïns “Torre Malaia”. Diversos Veïns d’Hostafrancs també s’han lamentat dels assentaments de persones sense sostre que acampen al parc de l’Espanya Industrial i dels robatoris de cotxes al casc antic d’Hostafrancs durant els caps de setmana.

Font: www.el3.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *