Daily Archives: 14 de febrer de 2008

BARCELONA VISUAL SOUND

Del 19 al 29 de febrer tindrà lloc la 5a edició del Festival Audiovisual de creació jove.
El Festival vol oferir un espai d?exhibició i una plataforma de promoció per a la gent jove artista i creadora de l?àmbit audiovisual.
El Barcelona Visual Sound comptarà amb conferències, xerrades, tallers, taules rodones i la projecció de les obres seleccionades.
Les activitats programades es realitzaran a diferents punts de Barcelona, entre ells la Casa del Mig, al Parc de l’Espanya Industrial, que acollirà les activitats multimèdia.

EXPOSICIÓ AL CCCB: VIDES MINADES DEU ANYS

Exposició de fotografies de Gervasio Sánchez. Coincidint amb el 10è aniversari del tractat d’Ottawa per a la prohibició de les mines antipersona.
Gervasio Sánchez ha volgut recuperar la història dels protagonistes del projecte Vides Minades que va iniciar l’any 1995. El fotògraf vol mostrar l’evolució dels afectats i els problemes que han hagut de superar en països com l’Afganistan, Cambodja, Angola i els més minats del món: Bòsnia, Moçambic, el Salvador i Nicaragua. Alguns dels protagonistes eren nens quan van ser retratats per primer cop i ara ja són adults. També inclourà retrats de països com Colòmbia, el Sudan i l’Iraq, molt afectats per les mines en els darrers anys.

MONTJUÏC 1915 PRIMERA MIRADA

L’exposició, que es pot veure entre el 13 de desembre de 2007 y el 30 de maig de 2008, presenta una selecció de 64 fotografies del treball de registre fotogràfic que la Junta Directiva de l’Exposició Internacional de Barcelona va recollir sobre la transformació de la muntanya de Montjuïc. La selecció se centra en el primer període de remodelació, entre 1915 i 1923.
La selecció posa especial èmfasi en aquelles fotografies que, fetes seguint la pauta d’un registre metòdic, sorprenen pels seu rigor formal sense deixar de transmetre aquella doble fascinació per uns paisatges que desapareixen i per la magnitud de la urbanització mitjançant el treball i l’enginy de l’home.
Entre 1915 i 1930, autors com Merletti, Roisin, Sagarra, Brangulí, Godes o Pérez de Rozas van retratar, de forma continuada, la urbanització de la muntanya de Montjuïc. El resultat d’aquest innovador treball, donà lloc a una extensa producció fotogràfica formada per més de set mil fotografies, entre negatius sobre vidre i positius sobre paper.
Des de 1932, aquest conjunt fotogràfic es conserva a l’Arxiu Fotogràfic de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.
Aquesta exposició ha estat realitzada per l’Arxiu històric de la ciutat de Barcelona i el Centre d’Estudis de Montjuïc