Ateneu Popular

Per la Cultura del Poble.

Xerrada sobre el fracking

| 0 comments

Clica per visitar la pàgina de la Plataforma

El  “fracking” consisteix en la injecció a pressió d’aigua i elements químics en el subsòl per tal de realitzar-ne prospeccions i extraccions de gas. Diverses agrupacions denuncien que aquest sistema pot contaminar el subsòl  i els aqüífers així com anar en contra del model energètic del futur.

Existeix una gran controvèrsia sobre el perill mediambiental derivat d’aquesta tècnica, ja que a més d’un enorme consum d’aigua (mil·lions de litres) , és habitual que juntament amb la sorra s’incloguin multitut de compostos químics tòxics, la finalitat és afavorir la fissuració o fins i tot la dissolució de la roca, i que contaminen tant el terreny com els aqüífers subterranis.
La PAF, ens alerta de l’amenaça de grans oligopolis internacionals d’extracció, especulació i comerç dels combustibles fòssils, que representaria una agressió  incompatible amb les activitats agrícoles i ramaderes tradicionals dels nostres pobles, les quals, en un medi ambient enverinat, veurien els seus productes degradats i desprestigiats.

Imatge del documental "Gasland" que mostra les conseqüències del fracking als EUA.

 

 

Analitzarem en profunditat les conseqüències d’aquesta tècnica amb els activistes de la “Plataforma Aturem el fracking”.

 

 

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor