El bloc de prevenció

de la Fundació Oncolliga Girona

Quin és el percentatge de substàncies afegides en una cigarreta?

La cigarreta és com un aglomerat, de què?

50 % tabac vegetal (nicotiana tabacum) + 40 % deixalles de la nicotiana tabacum (pols de la fulla i tiges) + 10 % productes afegits (sucres, aromes…)

En la combustió de la planta vegetal nicotina tabacum es generen més de 4.000 substàncies tòxiques en el fum, també s’ha de sumar unes 400 o 600 substàncies més produïdes pels productes afegits en la creació de la cigarreta. Aquests compostos afegits tenen diverses funcions: personalitzar la cigarreta (color, aparença…), donar un gust particular i dissimular les molèsties del fum fent-lo més tolerable i menys irritant. No obstant, darrera de les aparences, dels sucres i dels aromes, que en un altre context no són perillosos, quan es cremen fan una altra funció, augmentar el poder addictiu de la nicotina.

Els productes de tabac són els únics que, tot i sent legal la seva venda, en el seu embolcall no hi ha cap etiqueta que informi de les més de 4.500 substàncies que el client inhala. El tabac és un producte tòxic, un producte que fa malbé la salut del consumidor, no té cap aplicació beneficiosa pel client. És defectuós. Tot i així és legal vendre`l. El consumidor està advertit dels inconvenients del l’hàbit tabàquic per la seva qualitat de vida, i tot i així, ho compra.

El tabac d’embolicar conté substàncies afegides? Sí. En l’etiquetatge de qualsevol producte que conté tabac no s’indica quins components químics es consumeixen, pel fet que el consumidor faci, manualment, la cigarreta no li garanteix que sàpiga què està embolicant, simplement, perquè en el embalatge del producte no hi ha l’etiqueta que ho expliqui. Atenció!, aquesta forma de tabac pot contenir més substàncies que augmentin el poder addictiu de la nicotina, perquè a ningú li faci mandra embolicar cigarretes.

El tabac sense substàncies afegides és més sa? No. Mentre la cigarreta o el cigar tregui fum, el fumador inhalarà més de 4.000 substàncies que genera la planta i que són perjudicials per a la salut. L’única tabac sa és aquell que no es consumeix, el que es queda a la botiga.

Bibliografia

GARCÍA, J. “¿Sabe usted lo que fuma?” lasdrogas.info 2010

Estados Unidos obliga a las tabaqueras a detallar los componentes de un cigarro” lasdrogas.info

Compartir i gaudir:
  • Print
  • email
Be Sociable, Share!

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor