El bloc de prevenció

de la Fundació Oncolliga Girona

Que no t’emboliquin amb el tabac de picadura

tabac embolicatDes d’abans que en el mercat sortís la cigarreta electrònica, els fumadors que volien consumir tabac sense gastar masses diners i d’una manera més sana, triaven el tabac de picadura. El cost econòmic d’aquest producte, a curt termini, pot ser assequible, tanmateix, a llarg termini forada força la butxaca només per solucionar els problemes de salut que genera.

Per què el tabac de picadura no és més saludable que el tabac manufacturat? Diversos estudis arriben a la mateixa conclusió: els fumadors que emboliquen cigarretes tenen una major concentració de monòxid de carboni (CO), malgrat que fumen menys cigarretes que els fumadors de tabac manufacturat. Això és degut a què els consumidors d’aquesta forma de tabac tendeixen a inhalar el fum d’una manera més profunda. Aquesta manera de fumar amb més intensitat implica inhalar el fum d’una cigarreta durant més temps, fer un major nombre de calades, a més, aquestes són més llargues, i en cadascuna d’elles es crema més paper.

L’anàlisi del fum de les cigarretes de picadura ha revelat que conté un nivell més elevat de substàncies additives, quitrà, CO i nicotina. Fins i tot, en l’estudi del “Centro de investigación y control de la calidad del Instituto nacional del consumo” que analitza el 70 % de les marques espanyoles de picadura, demostra que els nivells de nicotina, CO i quitrà són superiors als permesos per la llei, i en l’etiquetatge no hi havia informació correcte sobre la composició del producte: només el 33 % indica els continguts de nicotina i quitrà, i mai especifica el CO. Per altra part, cal tenir present que la proporció de substàncies de cada cigarreta depèn del costum del fumador/a alhora d’afegir més o menys picadura. En general, els consumidors d’aquest producte presenten major dependència a la nicotina.

Bibliografia

VVAA “El tabaco de liar” Prevención del tabaquismo. 2013;15 (4): 157-161

Compartir i gaudir:
  • Print
  • email
Be Sociable, Share!

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor