Home » SUBSTÀNCIES » Tabac » Informació » El perill dels cigarrets electrònics està en la nicotina?

El perill dels cigarrets electrònics està en la nicotina?

I tan!, però resulta que els cigarrets que s’anuncien sense nicotina també són perjudicials per a la salut. Encara queda molt per estudiar sobre el tema, però a les darreres investigacions s’ha observat que provoca de forma immediata problemes al sistema respiratori i als vasos sanguinis, per tant, amb la utilització regula com pot afectar a la llarga?

Com és habitual en els productes que provoquen addicció a la nicotina, el fabricant no informa gaire de l’article que ofereix al consumidor; a un client preocupat el tranquil·litza venent-li un cigarret electrònic sense nicotina, però no l’explica que perquè hi hagi vapor ha hagut d’afegir propilenglicol i glicerol, les molècules dels quals quan es transformen en vapor apareixen substàncies tòxiques que generen canvis perjudicials i significatius al revestiment intern dels vasos sanguinis, reduint el flux sanguini.

Un estudi de la Facultat de Medicina Perelman de la Universitat de Pennsilvània (EEUU) ha observat com la inhalació del vapor de les cigarretes elèctriques té un efecte immediat a la funció vascular del cos humà, perquè deteriora la funció endotelial fins el punt de reduir el flux sanguini.

L’endoteli, que recobreix la superfície interior dels vasos sanguinis perquè hi hagi circulació sanguínia, si es veu compromès per les substàncies tòxiques del vapor, es deteriora, i en conseqüència les artèries s’obstrueixen aturant el flux de la sang cap al cor o al cervell, i provocant l’atac de cor o l’ictus (vessament cerebral).

Bibliografia: https://www.lasdrogas.info/noticias/los-cigarrillos-electronicos-incluso-sin-nicotina-danan-los-vasos-sanguineos/

Compartir i gaudir:
  • Print
  • email
Be Sociable, Share!
Post Tag With :

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor