El bloc de prevenció

de la Fundació Oncolliga Girona

El cigarret electronic recarregable i el seu líquid

Un informe de la Comissió europea adverteix que un dels riscos que comporta la manipulació i utilització de cigarrets electrònics recarregables és la possibilitat que l’usuari/a o un infant ingereixi el líquid recarregable. Lamentablement, sembla impossible però hi hagut molts casos d’intoxicació per aquest fet. Un dels ingredients del líquid és la nicotina, una substància adictiva i, en grans dosis, letal, i el pitjor de tot és que és fàcil accedir a aquest líquid, tant mitjançant el cartutx com amb l’envàs per recarregar el cartutx.

Què es considera una dosis elevada de nicotina? Doncs, 5 mg de nicotina per kilogram de pes corporal suposa una intoxicació greu (letal). Per tant, un adult de 60 kg està en perill quan consumeix entre 390 i 780 mg de nicotina, i en el cas d’un infant de 10 kg, seria entre 65 i 130 mg de nicotina.

Un cigarret electrònic quanta nicotina conté en el líquid? Un cartutx recarregable de l’ecig pot contenir fins un màxim de 40 mg de nicotina (està normalitzat que el líquid contingui un màxim de nicotina de 20 mg/ml, i que el volum del dipòsit sigui d’una capacitat màxima de 2 ml), però en l’envàs de la recàrrega hi ha fins a 200 mg de nicotina (ja que el volum pot ser fins a un màxim de 10 ml).

En el líquid, a més de la nicotina conté altres substàncies, com diversos aromatitzants, alguns d’ells considerats perillosos.

BIBLIOGRAFIA:

COMISIÓN EUROPEA “Informe de la Comisión al Parlamento Europeo y al Consejo sobre los riesgos potenciales para la salud pública Asociados al uso de cigarrillos Electrónicos recargables” Bruselas, 20/05/2016. COM (2016) 269 final

Compartir i gaudir:
  • Print
  • email
Be Sociable, Share!

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor