Gran Recapte d’Aliments a Catalunya

12 11 2011

 25 i 26 de novembre 2011 a supermercats i mercats de tot Catalunya

Participa al Gran Recapte d’Aliments a Catalunya per ajudar a recollir aliments pels més necessitats de casa nostra!!Amb aquesta campanya es vol sensibilitzar la població catalana de la realitat de la fam a casa nostra i de la importància de la participació ciutadana en l’atenció d’aquest problema. Durant l’any 2011 la pobresa ja arriba al 20,4% de la població de Catalunya, i ja hi ha gairebé un milió i mig de persones que viuen sota el llindar de pobresa.

L’objectiu de la campanya és aconseguir recaptar aliments bàsics (llegums seques, llet, oli, llaunes de conserva de peix i tomàquet natural) des de qualsevol punt de Catalunya per tal de fer-los arribar a les persones més necessitades de casa nostra.

Podeu trobar més informació a: http://www.bancdelsaliments.org/ca/campanyes/gran-recapte-drsquoaliments-a-catalunya/_campana:6/
COMIAT D’EN SIAKA

12 11 2011

Siaka és un noi de Costa d’Ivori que ha passat uns vuit anys a l’estat espanyol, d’aquests uns quatre a Catalunya.
És una persona molt sensible i la seva situació se li ha fet insoportable.
Va estar quatre vegades ingressat al Psiquiàtric de Martorell, la darrera vegada durant set mesos. Quan li van donar l’alta va demanar insistentment que l’ajudéssim a retornar al seu país.
Com que feia molt temps que no havia pogut treballar no tenia ni un euro pel viatge i a més havia vingut a Catalunya per poder aconseguir algun diner per fer-se un petit habitacle allà a la seva terra. Tornar sense res li feia sentir una forta sensació de fracàs.És casat i té dos fills.
Ens vam animar a ajudar-lo tant com puguéssim, i vam aconseguir uns quants euros que de moment n’hi ha hagut per pagar el viatge i donar-li algun diner de mà. Quan comenci les obres per construir-se l’habitatge ja li enviarem el que anem recollint.
Ara ja torna a ser allà. Hem parlat unes quantes vegades amb ell i sembla una altra persona, el trobem content i feliç com mai. No para de donar gràcies i records per a tots, recitant-ne fins i tot els noms, és molt grtificant escoltar-lo.
El dia 22/09, ell va marxar el 25/09, li vam fer una petita festa de comiat. Va ser molt emotiva.Val a dir que ha deixat en nosaltres una forta petjada i un bon record.
Coses així ens animen a seguir treballant en el projecte Mar Endins.
ESTUDI SOBRE IMMIGRACIÓ I ESTAT DEL BENESTAR A ESPANYA

11 06 2011

 

Aqvol31uest estudi aborda la complexa relació entre immigració i Estat del benestar a Espanya. El nombre d’immigrants al nostre país ha augmentat en un grau considerable els darrers anys, fins a situar-se en percentatges semblants als dels països més desenvolupats de la Unió Europea. La transformació d’Espanya en país receptor d’immigració es va produir en un moment en què l’economia i l’ocupació creixien amb vigor, i el fet migratori va contribuir decididament a la prosperitat. L’esgotament d’aquella llarga fase de creixement ha donat una visibilitat més gran a la immigració i, de manera particular, ha accentuat el debat sobre l’impacte que té en els sistemes de protecció social.

La intenció d’aquest volum és aportar informació contrastada sobre l’accés a les prestacions i serveis de l’Estat del benestar entre la població d’origen immigrant, però també sobre la contribució d’aquests col•lectius al finançament del benestar. Amb aquestes dades, els autors analitzen les implicacions de la immigració sobre la sostenibilitat econòmica i social de l’Estat del benestar a Espanya i subratllen el paper que aquestes poblacions han tingut com a element revelador de les fortaleses i febleses del sistema de protecció social.

Podeu trobar tota la informació a:

http://obrasocial.lacaixa.es/ambitos/estudiossociales/volumenes11_ca.html#vol31
Activitats

28 05 2011

La nostra entitat només porta un any en funcionament. Durant aquest temps hem anat fet tot un seguit d’activitats amb la finalitat de compartir una estona tots plegats i aprofitar per donar-nos a conèixer i descobrir el nostre entorn. Tot seguit podeu veure algun d’aquests moments

Tallers

Reunió setmanal. Berenar i classe de català

Reunió setmanal. Berenar i classe de català

Taller d'automassatges

Taller d'automassatges

Taller de dibuix

Taller de dibuix

 https://picasaweb.google.com/marendins.2010/TALLERMASSATGES?authkey=Gv1sRgCLqoqdiN9Zbz5gE
Jornada intercultural

2 04 2011

Hem anat a una escola d’Esparraguera per compartir amb les més petits les nostres històries i la nostra música.

esparraguera wb1

https://picasaweb.google.com/marendins.2010/SETMANAINTERCULTURAL2011?authkey=Gv1sRgCOmgnKqM6dKTzwE
Una excursió d’alçada

27 03 2011

 Una excursió d’alçada:

El dia 27 de març vam pujar a la muntanya de Montserrat. Encara que el dia era fred vàrem  gaudir tots plegats de les increibles formes que la muntanya ofereix als seus visitants, i de l’ambient místic que envolta el monestir.

montserrat wb2montserrat wb1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://picasaweb.google.com/marendins.2010/PujadaAMontserrat?authkey=Gv1sRgCND_ha6ouKbEYQ
Ara fa un any

13 03 2011

Fa un any que ens vam proposar posar en marxa aquest projecte. Aquest any per primera vegada hem pogut participar a la Setmana Intercultural de Sant Andreu de la Barca. Un stand i música africana ens han acompanyat durant tota la jornada.

intercultural wb1intercultural wb2

https://picasaweb.google.com/marendins.2010/SETMANAINTERCULTURAL2011?authkey=Gv1sRgCOmgnKqM6dKTzwEForma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor