Projecte Les Remeieres

El Jardí de Les Herbes

Primavera 2016, a la seu de l’associació, iniciem la creació d’un petit jardí d’herbes remeieres del nostre entorn. Com un complement bàsic als tallers etnobotànics.

La finalitat, és poder observar, olorar, tocar i tastar les Herbes en el seu propi medi, i així facilitar la identificació de les herbes del nostre territori que s’han utilitzat al llarg dels anys com a Medicina Popular en les llars catalanes.

IMG_20150505_210042


 

IMG-20151003-WA0000 IMG-20151003-WA0001

Projecte iniciat en el 2010 per la Remeiera Cristina Puig i l’aprenent Judith Ramírez.

cristina i emmaexcursion al rio (3)

Per una inquietut personal, anem copsant i recollint tota la informació de remeis populars que podem, mitjançant entrevistes a persones  grans i sàvies que fa anys només tenien les plantes com a medicina, amb aquestes, es curaven mentre menjaven o en feien preparats de moltes maneres diferents, el que, en aquell temps era un elemental, va passar a ser mal considerat o mal vist per la societat més industrialitzada gràcies (irònicament) a les gran indústries farmaceutiques, tot i aquesta “evolució” en la medicina, em tingut sort que els coneixements dels usos de les plantes han estat vius encara en la memòria d’algunes àvies d’avui. A elles, les nostre àvies i avis, padrins, pastors i pagesos són amb qui tenim una necessitat de que vulguin compartir amb nosaltres tota aquesta sabiessa popular tant important per a la nostre societat. La  nostre tasca, de Les Remeieres, és tansols fer.ne una investigació-recull, posar en pràctica alguns del remeis, mirar d’adaptar remeis a les necessitats actuals i fer.ne una difusió accessible a tothom de la nostre cultura popular.

Les propietats guaridores de les plantes són patrimoni de tothom

.Recull de remeis tradicionals amb les plantes guaridores del territori.

.Investigació i elaboració de remeis populars i en aromateràpia. Lloc web :  lesremeieres  

.Difusió de la formació realitzada pel projecte Les Remeieres al 2013, material del curs d’especialització en PAM fitoterapia Igualada 2013

.al 2015, elaboració de material didàctic en suport pdf de  Recull de Remeis Veterinaris amb Plantes 2015 . un material del Projecte Les Remeieres a l’avast de tots.

Donem assesorement a qui ens ho demani, totalment gratuït, només cal que ens ho demaneu “lesremeires@gmail.com  ” i si podem us informarem dels remeis populars que us convinguin.

També estem encantades de que compartiu els vostres conenixements amb nosaltres i així anirem ampliant les bases de dades de remeis populars.

Oferim xerrades i tallers per a compartir coneixements

Caminem cap a una societat més sana, amb més coneixements i autosuficient en la salut i respectuosa amb el medi

 

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *