Taller Cosmètica Natural

A Vic, el dijous 30 de maig, ens han convidat en la jornada que s’organitza per la salut i nutrició saludable, allí ens trobem fent cosmètica natural!!!!

 

Publicat dins de General | Feu un comentari

la farmaciola de primavera

diumenge 19 de maig, va tenir lloc la 30a fira de Sant Ponç, patró de les remeieres i remeiers, a Les Franqueses del Vallès, on vam participar per 3r any seguit, amb un taller d’elaborats remeiers per les dolències més comunes a la primavera.

un veritable goig participar-hi, amb participants que tenen un gran interès amb les herbes remeieres i com emprar-les per guarir-nos. Gràcies!!!

smacap_Bright

Publicat dins de General | Feu un comentari

Sortida de les herbes de la ratafia

Dissabte 23 de juny al municipi d’Anglés (La Selva) de 10h a 12h

Activitat subvencionada per totes les edats

realitzarem una sortida d’identificació i recol.lecció silvestre d’algunes de les herbes per elaborar la ratafia d’aquest any.

organitza: Ajuntament d’Anglés

 

Publicat dins de General | Feu un comentari

Sortida d’ identificació d’herbes

Publicat dins de General | Feu un comentari

Propers tallers divulgatius

.9 de juny Taller d’elaborats remeiers, preparem remeis tradicionals  a La Cellera de Ter, de 10h a 12h. Organitza; Ajuntament de la Cellera.


.26 de maig Sortida de identificació d’herbes remeieres per l’entorn de La Cellera de Ter, de 10h a 12h.Organitza; Ajuntament de la Cellera.


Recull del Mercat de les Herbes info/noticies:

http://confrariaratafia.cat/2018/05/ple-a-vessar-al-mercat-de-les-herbes-de-la-ratafia-que-esdeve-una-referencia-en-la-divulgacio-del-saber-popular-remeier/

 

.5 de maig Taller d’un perfum personal amb essències florals a les 11:30h del matí, al Mercat de les Herbes de la ratafia, Sta.Coloma de Farners. Activitat gratuïta

.5 de maig Taller de remeis naturals per combatre les al.lèrgies estacionals a les 16h de la tarda, al Mercat de les Herbes de la ratafia, Sta.Coloma de Farners. Activitat gratuïta.

Més info i inscripcions: www.festaratafia.cat  http://confrariaratafia.cat/

.6 de maig Taller de Remeis naturals en Pediatria a les 10h, al Mercat de les Herbes de la ratafia, Sta.Coloma de Farners.

Publicat dins de General | Feu un comentari

Taller Aromateràpia 17 de febrer

Dissabte 17 de febrer a La Cellera de Ter

Inscripcions obertes

Publicat dins de General | Feu un comentari

Taller de Xarops

Dissabte 20 de gener 2018, a La Cellera de Ter

Compartim remeis d’herbes i farem xarop i altres remeis cassolans

taller herbes gener 2018

Publicat dins de General | Feu un comentari

Trobada Remeiera a St.Hilari Sacalm

El passat 14 d’octubre, a Sant Hilari Sacalm, va tenir lloc la trobada remeiera organitzada pel col.lectiu de Remeiers i Remeieres de Girona, el Museu de les Guilleries i l’Ajuntament de St.Hilari. Com cada any, el col.lectiu va fer homenatge al remeier o remeiera de l’any, un reconeixement pels seus coneixements remeiers i divulgació, amb vinculació al territori en aquest cas a les Guilleries, ha estat homenatjat L’Herbolari Santi Jàvega i Burgos, autor del llibre “La Flora medicinal d’Osona i els seus usos etnobotànics”.

Entre altres xerrades i demostracions de gran qualitat que van tenir lloc durant la jornada, destacar per la part de la nostra associació, la participació en la demostració de elaborar un “Esperit pel dolor amb herbes de les Guilleries”, vam portar exemplars de Donzell, Gràvit, Espígol i Inula salicina ( aquesta darrera planta, és una àrnica que em trobat a la mateixa seu de l’entitat).

Agrair especialment la col.laboració dels socis  Cristina del Coll i en Jordi de Lloret, per fer possible que tot rutllés. I als organitzadors de la trobada per a convidar-nos a una jornada tant emotiva com interessant.

Publicat dins de General | Feu un comentari

Taller Farmaciola de Tardor a St.Feliu de Guixols

Jornades Europees de Patrimoni

Farmaciola de Tardor

Judith Ramírez, membre de l’Associació Etnobotànica Rusticana.

07 d’octubre de de 2017 a les 10:00

Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols

Us proposem l’aprenentatge de la preparació d’un xarop per a la tos a base de saüc i altres plantes medicinals.
Prèviament es farà una sortida de reconeixement i recol·lecció de plantes remeieres.

http://museu.guixols.cat/serveis/activitat.php?id=136

Publicat dins de General | Feu un comentari

Trobada Remeiera el 14 d’Octubre

Publicat dins de General | Feu un comentari