Diari de Camp

Diari de Camp: Reporters en acció S.O.S salvem les abelles

 

Vídeo de les colònies

Dia 15 de juliol a les 12,00 pm

Últim dia de la nostra gran aventura a Vilanova de Sau.

Després d’estar un dia incomunicats, hem pogut reprendre la comunicació amb la civilització. Han estat unes hores molt dures però plenes d’emocions per saber-nos a tocar de la nostra gran descoberta. Tornem cap a casa sabent que hem de protegir les abelles i el nostre entorn natural si volem un futur sostenible per a les properes generacions.

Fins a la propera!!!

Dia 13 de juliol a la 1:45 pm

En directe des de Vilanova de Sau.

Anem camí de la riera per a poder observar d’aprop el vol de les abelles a les zones humides dels voltants de les Guilleries. El bosc és cada vegada més espès i observem una gran varietat de vegetació, això vol dir que el terreny és adequat per a poder obtenir més dades per a la investigació.

Ara ens aturem per a descansar i menjar-nos el pícnic, després seguirem el trajecte que hem marcat al nostre mapa. Esperem arribar al lloc previst i trobar el gran rusc. No us espanteu si demà no rebeu notícies nostres, ja que ens dirigim a una zona salvatge on no hi ha cobertura.

Diumenge ens tornem a veure! Amb moltes ganes d’explicar-vos les nostres aventures!

Dia 12 de juliol a les 12:10 pm

Avui ha estat un dia de relax, ja que ens hem de preparar per la gran expedició de divendres. Així que hem passat el matí a la piscina, desprès hem dissenyat els nostre vestuari per la travessia. A la tarda hem començat a preparar un herbari que ens donarà moltes pistes sobre les preferències de les abelles. Hem fet roselles amb materials reciclats que ens serviran per captar l’atenció de la “apis mellifera”.  Com que ja hem dit que avui ens preníem el dia de descans, hem tornat a la piscina per refrescar-nos. A la nit hem voltat pel bosc buscant quina mena d’insectes es camuflen en la foscor. Comencem a tenir indicis clars que la disminució de les abelles és a causa dels pesticides i la contaminació ambiental.

Demà informarem a temps real de la nostra gran expedició…

 

 

 

Dia 11 de juliol a les 1:10 am

Avui ens hem dirigit cap al camp de pràctiques de tir amb arc, per tal de treballar la nostra supervivència en el medi natural, la Selma Benito, el Blai i el Biel Alonso han demostrat les seves capacitats en punteria. Hem fet un descans aprofitant el bon temps i ens hem banyat a la piscina. Ens hem equipat i hem anat al Gorg de les bruixes, on hem fet una investigació sobre el rei dels ocells, hem practicat els reclams dels ocells.  La nostra investigació d’avui  ha anat enfocada sobre la relació de la diversitat d’espècies d’ocells i la proliferació de families d’abelles. Tot seguit hem tornat a la casa de colònies, després d’un sopar digne de gourmets hem sortit fora, en la foscor, hem pogut escoltar els sons del animals salvatges de l’entorn.

La nostra investigació segueix el seu curs, esperem poder trobar el gran rusc. Continuarem informant des de Can Mateu, Vilanova de Sau.

 

Dia 10 de juliol a les 11:30 pm

Abans de continuar amb la nostra investigació de camp, hem fet un esmorzar molt complert i saludable. Hem preparat els nostres equips i ens hem dirigit al pantà on ens esperaven amb els caiacs per a poder-nos apropar al campanar, on sembla que una petita colònia d’abelles ha fet el seu rusc. Les aigües del pantà convidaven al bany, així que hem aprofitat per a refrescar-nos i conèixer la seva història. Hem fet un descans per a dinar i hem continuat la nostra travessa penetrant l’espessor del bosc. Les tirolines ens han facilitat arribar a les copes més altes dels arbres i observar el territori a vista d’ocell. Amb les pistes recollides durant tot el dia hem tornat cap a la casa, la pluja queia a fora mentre nosaltres fèiem una recopilació de dades i descobríem que les abelles ens piquen per a protegir el seu rusc i a la seva reina, encara que això els costi la vida.

 

Dia 09 de juliol a les 11:15 pm

Avui ha començat la nostra gran aventura a Can Mateu, el paisatge és espectacular. Ens hem dirigit cap al pantà per trobar indicis de la nostra investigació, hem vist la impressionat creu de l’església sota l’aigua, desprès ens hem endinsat dins la foscor del bosc amb les nostres llanternes per estudiar els insectes nocturns i veure si érem a prop del gran rusc.

El nostre allotjament està en un paratge idíl·lic, hem sopat molt bé i ens retirem a descansar.

La nostra investigació va per bon camí, continuarem informant des de Can Mateu, Vilanova de Sau.

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor